Reklama

Reklama

Dracula cerca sangue di vergine... e morì di sete!!!

  • Itálie Dracula cerca sangue di vergine (více)
Trailer

Obsahy(1)

„Krev z těch děvek mne zabíjí,“ zuřivě vykřikne hrabě Dracula v jednom momentě této asi nejvtipnější adaptace Stokerova románu, když se ukáže, že najít panny, jejichž krev nutně potřebuje k životu, není zas tak snadné. Poté, co tento vzácný sortiment vyčerpal v Rumunsku, vydává se Dracula do katolické Itálie a doufá, že zde nalezne dostatek potravy. Seznámí se s aristokratickou rodinou Di Fioriových, kteří mají čtyři neprovdané dcery a spoustu dluhů. Netuší však, že některé z nich, už měly pletky s marxistickým podomkem... Film natočil stejný štáb jako Tělo pro Frankensteina. „Prostě jsme dopoledne dotočili Frankensteina, dali si oběd, a pak se pár lidí dalo přečesat a odpoledne jsme začali točit Draculu,“ vzpomíná Morrissey. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Tak toto je kult a čosi, čo nemá obdoby.  Ak by sa ešte trochu pritlačilo na pílu, hlavne niekde uprostred, šiel by som aj na maximálne hodnotenie. Ale aj tak- Udo je nanapodobiteľný Dracula, tie "absťáky" a gúľanie očami sú neuveriteľné. Zvracanie krvi nechutné, ale o to v kultových filmoch ide, a gore záver to len potvrdí. Prostredie zámku a Talianska... čo dodať. Voči tomu som bezmocný. A to prehrávanie, a akcent väčšiny postáv, vrátane hlavných... Nie, toto tu nebolo ani predtým, a nebude už ani potom. Provokatívny kult nie pre každého. Update: Päť kultových hviezd! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V Rumunsku došly panny, a tak musí Dracula vyrazit na cesty :-D ... Vtipná premisa, charismatický Udo Kier a jeho půvabný přízvuk, jinak ale nic extra. S většinou filmů, které zpracovávají příběh hraběte Draculy, mám jeden velkej problém - přijdou mi zbytečné, neboť už jsem viděl zpracování mnohem lepší. Tři hvězdy si tento hladový upír ale určitě vysloužil. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyrazne slabsi Margheritiho film, nez som unho zvyknuty - mal kvalitne veci ako Danza Macabra, Joko Invoca Dio ... e Muori. No a tu sa len spolupodielal na rezii, tocil to tiez Paul Morrissey /Flesh Trash Heat - vsetko s Dallessandom/. Draculka vezie zamatom vykladanu truhlu, ale nijak am to neoslovilo, lebo tempo bolo priserne a dialogy slaboduche. Dallessandro mi definitivne vadi, to som si uz isty . 69 % ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Tak u tohohle filmu ode mě nemůže očekávat seriózní a nezaujatý komentář už vůbec nikdo! Být představitelem hraběte Draculy někdo jiný, brala bych snímek jako solidní průměr (i když je to samozřejmě roztomilé béčko) - vcelku originální příběh o tomhle rumunském chlápkovi, pěkná hudba, notná dávka humoru a nadsázky, pár povedených vtipných krvavých scén a dobrá kamera. Jenže kdyby nebylo kdyby - znáte to! Udo Kier je tu (omlouvám se za velmi vysokou pravděpodobnost výskytu možná lehce přehnaných tvrzení na následujících řádcích) naprosto brutálně úžasný! Nikdo by se do role věčně smutně se tvářícího, vyhublého, až téměř rachitického Draculy nehodil lépe (Udo dokonce kvůli větší věrohodnosti několik dní před natáčením úplně přestal jíst). Hned v prvních vteřinách, ještě při titulcích, jsem viděla jednu z nejdojemnějších scén celého filmu - i když na ní vlastně téměř nic dojemného není (Dracula si na sebe nanáší "make-up" - detailní záběr Kierova nádherného, mladého, smutně vypadajícího obličeje) - ale ta hudba, která při tom zní, se mnou spolu s obrazem dělala doslova divy! Jak už jsem řekla, ve filmu hraje důležitou roli také nadsázka (Draculův asistent a jeho vtipně přehnané házení ksichtů, Udovo "šilhání bolestí", výkony Joea Dallesandra, atd.) - bez ní by to snad ani nešlo. Dá se říct, že Udo (a nejen on) vlastně občas dost přehrává - ale rozhodně to je spíše k užitku, neboť například můžu klidně odpřísáhnout, že lepší scény zvracení jsem v životě neviděla! Bodíkem k dobru je i tradiční (v mládí snad ještě brutálnější) německý přízvuk v Kierově angličtině - jeho "senkjů" mě vždycky spolehlivě odrovná - a nic dlužna mi nezůstala ani ona pověstná hláška "Ze blood of zhis whores iz killing me!". . . Tímto chci poděkovat panu Feničovi, že mi tuhle skvostnou exhibici ďábelsky nevinného Udo Kiera umožnil zhlédnout v rámci Febiofestu 2006! . . . . . . . . Tak, po shlédnutí pěkně v klidu domova (bez rušivého simultálního překladu do sálu!) jsem zjistila, že brutální přízvuk mají (až na Dalessandra a Polanského) úplně všichni - což snímku dodává jak na vtipnosti tak i na zajímavosti - a nakonec si neodpustím ještě jednu Udovu, vlastně nechtěnou (ten přízvuk, boha jeho!): "So yor drimin about ze šenžin zi ód of sings!"...jo jo, asi chápu, proč se tenhle film stal kultem... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Oficiální text distributora mi vzal větu, kterou jsem chtěl komentář začít. Každopádně pro mne o něco slabší než Flesh for Frankenstein. Rozhodně se nejedná o horor, spíše o jakési existenciální drama, podobenství, alegorii. Film plyne v pomalých dialozích a Draculovi docházejí síly. Jedině panenská krev ho může posílit, leč té se zoufale nedostává. Prolhané děvenky si to rozdávají s Dallesandrem, ovšem Draculovi tvrdí, že jsou panny. Přicházejí jedny z nejkrásnějších scén filmu, kdy Udo Dracula dáví kurví krev a vypadá to, že dlouho nevydrží. Zelená kůže v obličeji, tepny a žíly napnuté k prasknutí a gejzíry temné krve, které ze sebe chrlí za doprovodu smrtelných křečí. Kdyby film vznikl o deset let později, chápal bych ho jednoznačně jako varování před AIDS. Erotické scény jsou spíše umírněné, což by nevadilo. Horší je, že plochá těla hereček působí vedle vysportovaného těla Dallesandra naprosto zoufale. Zatraceně, proč jim nedali v maskérně prsa? Pobavil mě rudý srp s kladivem na stěně, který vyslal jasný signál. Hudba průměrná, kamera ucházející (nejlepší je úvodní část s titulky), Udo uhrančivý a závěrečný masakr zábavný. ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama