Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Dokonalá zlodějka Carmen Sandiego využívá svoje schopnosti ve prospěch dobra a společně s parťáky na cestách po světě kazí plány zlé organizace jménem VILE. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele

Hodnotím bez znalosti predchádzajúcich verzií Dámy v červenom. Raz za čas človek potrebuje vydýchnuť pri odpočinkovom detskom seriály. Nebudem klamať, mať o pár rokov menej, Carmen Sandiego by zaručene patrila medzi moje obľúbené animáky. Má všetko, čo by taký animovaný seriál mal mať: jednoduchý dej, v ktorom každú epizódu skupina mladých hrdinov kazí plány mocnej zločineckej organizácie. V hlavnej úlohe je sympatická Carmen, ktorej asistujú vtipní pomocníci (i keď je pravda, že niektoré scény so Zackom a Ivy mi zacingali na môj ,,cringe zvonček". Ale to bude asi tým, že som starší ako cieľovka tohto projektu. Väčšinu ale boli v pohode). SPOILER K FINÁLE PRVEJ SÉRIE: Moje sympatie si získal Shadowshan aj so svojím otráveným ,,hmmm". KONIEC SPOILERu. Čo sa týka zloduchov, tak tu máme organizáciu VILE, ktorá sa skladá zo zaujímavých rôznorodých postáv, či už ide o vedenie, alebo agentov. A nebojte, že sa zloduchovia okukajú, pretože v neskorších dielov VILE vytiahne nových členov. Keď som pozeral traileri, tak ma zaskočila animácia, ktorá mi prišla divná, ale pri pozeraní seriálu som si na ňu rýchlo zvykol a celkom sa mi zaľúbila. Čo sa týka deju, tak ako som písal na začiatku, je jednoduchý. Carmen príde do nejakého mesta, divák sa dozvie v krátkostí pár zaujímavostí o danom mieste a následne Carmen prekazí nejakú lúpež. Tretia a štvrtá séria potom prinášajú aj dlhšie ,,dejové oblúky". Na konci potom zafungovala mierna deux ex-machina, ale nevadí, i tak sa finále (s menším posolstvom) celkom podarilo. A nesmiem zabudnúť pochváliť vynikajúcu úvodnú zvučku. Tá bola naozaj skvelá. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Konec jednoho pro mě naprosto překvapujícího seriálu. I slzička mi ukápla. Když jsem na něj narazila, nečekala jsem, že mě animovaný seriál tak nadchne, uchvátí, pobaví, poučí, překvapí a dojme. Postavy se mi neskutečně líbily a především pak, když začaly během 3. série dostávat větší hloubku a vyvíjet se ze svých zaběhnutých kolejí. Vůbec postava Carmen byla jednoznačně nejlepší, ale dost se mi zamlouvala i postava Jules a Playera... Animace ač jednodušší, tak perfektní, alespoň se člověk soustředil na to podstatné - děj, jenž byl boží. Naprosto super zvrat ve 4. sérii tomu dodal grády a vůbec 4. série byla neskutečně svižná a nabitá překvapeními. Kdybych to měla shrnout, tak asi nejslabší byla 2. série, kde se vlastně dělo něco "obdobného" jako v 1. sérii, ale i tak tam byly sem tam nečekané zvraty. Každopádně až od 3. série začaly konce dílů nabírat větší hloubku a překvapení a nekončily vždy tím, že Carmen porazila VILE, ale naopak se začaly objevovat clift hangery. Líbily se mi "vzdělávací odbočky", kdy se člověk dozvěděl o každé zemi/městě nějakou zajímavost. A hlavně se mi zamlouvalo, že se děj odehrával opravdu po celém světě, i přestože je to americký seriál, které jsou známy svou předpojatostí, že USA je středem vesmíru :D Myslím si, že právě pro děti to je super přínos, a nejen pro ně :D No prostě naprosto boží seriál, který doporučuju všem věkovým kategoriím. ()

Reklama

Amberjack 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi bylo 12, tak bych to nejspíš považoval za naprostou pecku. Napínavý a zároveň jednoduchý příběh odehrávající se doslova všude po světě (nechybí edukativní vložky) plný zajímavých, pestrých, nekomplikovaných postav. Jednotlivé díly někdy sklouzávají k šabloně, ale ta je každou chvilku prolomena nějakým malým zvratem nebo novým pohledem na už známé charaktery. Dobrá oddychovka, která občas překvapí něčím hlubším. 12 mi není a stejně se mi to líbilo. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je určitě na škodu, že neznám žádnou z videoher s Carmen, určitě bych to ocenil ještě víc, ale i bez toho se to dá bez problémů sledovat a užil jsem si to. Animace mi celkem sedla (působí to na mě rozpohybovaností trochu jako takové západní anime) a myslím si, že to vypadá dobře. Postavy byly sympatické a rozmanitě zajímavé, obzvlášť titulní hrdinka a oba policisté. Příběh je takový dětsky seriálový, ale rozhodně neurazí. V oblasti namluvení není nikdo z hlavních postav, kdo by mě vyloženě nadchl, ale celkově mu zároveň není moc co vytknout a je dobré. Za mě 75 % a celkem chuť kouknout se na druhou řadu, až bude. ()

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Nemohu srovnávat s žádnou předchozí inkarnací této postavy, takže tento Netflix výtvor hodnotím, jako samostatný subjekt. Postavy jsou solidně napsané, i když by jich mohlo být víc (VILE musí mít stovky agentů, ale pořád posílají na akce jen 4 stejné), animace je prostá, ale dobře se na ní kouká a příběh není nijak spletitý, ale je zábavný. Celkem se mi líbila naučná stránka, kterou nezapoměli dodat. Takže to by to byli normálně asi 4*, ale Chase je naprosto k sežrání. ()

Galerie (309)

Reklama

Reklama