Reklama

Reklama

VOD (1)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Díky interaktivnímu větvení a meta rovině velmi inteligentní a chytlavé. Věřím, že když to někdo poskládá pirátům do ripu, možná to i ocení, ale nemyslím, že to stahovače nadchne tak, jako lidi sledující to v původně zamýšlené formě na Netflixu. Mindfuck, kdy s vámi v začne děj komunikovat, je úžasný. Jako člověk, co programoval na ZX Spektru (respektive jeho socialistické kopii Didaktiku Gama) z toho mám samozřejmě navíc nostalgii jak prase. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Za nápad a za příjemný twist s uvědoměním je to určitě na plný počet. Jeden z nejzajímavějších projektů, které se v poslední době ukázaly. Rozhodování je dobře udělané, jen bych kolikrát chtěl víc času. Na "první" pokus se mi podařilo najít čtyři z pěti konců, a rozhodně najdu i ten poslední. Díky Bandersnatch jsem si vzpomněl na skvělé "choose-your-own" knížky, které mě jako mladšího hrozně bavily. Určitě by se dalo kopnout do nějakých nedostatků, ale podle mě se tenhle první pokus s interaktivní zábavou pro diváky povedl a třeba časem budou ještě zajímavější. Black Mirror boduje tak, jak je dobrým zvykem. ()

Reklama

Darill 

všechny recenze uživatele

Úplně na začátek bych chtěl upozornit, že nehodlám spoilerovat děj. I tak doporučuji nejdříve Bandersnatch vidět a až pak číst komentáře včetně mého... ...Bandersnatch je rozhodně zajímavé dílo, které stojí za pozornost. Technicky funguje perfektně, ale rozhodně bych ho neoznačil za nějaký etalon pokroku. Možná i proto, že jsem před sledováním hrál hru od studia Telltale, které podobné zážitky přináší už dlouho. ...Očekával jsem, že se B. bude držet víc "při zemi". Linie s "hlavní" pointou je zajímavá, ale hned několik možných vyústění je na můj vkus opravdu šílených a hlavně nepředvídatelných. ...Ve výsledku mi tak přišlo, že B. je spíše o tom "vyklikat si všechny možné konce" než si užít film, do kterého můžu zásahy s nějakým citelným dopadem. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že se Netflix snaží experimentovat a nabízí pořád něco nového, alespoň tím vyvažují hříchy s bídnou kinodistribucí svých filmů, které by si jí vyloženě zasloužili *ehm* ehm* Roma. Bandersnatch je jejich prvním pokusem o interaktivní film, který je takovým hybridem mezi herní adventurou a klasickým filmem, inspirovaný knižní sérií Choose Your Own Adventure. Navíc je zasazený do mozaiky Black Mirror, do které plně zapadá a dává to naprostý smysl, jelikož inovativnost tvůrcům této série nikdy nechyběla. Nebudu lhát zábava to opravdu je, díky interaktivnosti Bandersnatch diváka lehko vtáhne do dění a při hraní/koukání jsem se snažil jen o rozlousknutí pointy filmu, což se mísilo se snahou udělat to nejlepší rozhodnutí při každé volbě od výběru cereálií ke snídani až po ty zásadnější volby v pozdějších fázích filmu, přitom jsem se vůbec nestaral o to, jestli příběh dává jako celek smysl. Film se kvůli své rozvětvenosti dá dokoukat na několik způsobů a můžete se spokojit s jedním koncem nebo můžete díky vracení v čase dosáhnout úplně všech. Skutečná volba divákova dobrodružství se tedy filmu upřít rozhodně nedá. Mám ale s Bandersnatch dva zásadnější problémy, jeden souvisí právě s možností vracení se v čase a druhý s tím, nakolik je tohle ještě film. Ten první je ten zásadnější, byl bych radši kdybych mohl dosáhnout jednoho konce a při dalším průchodu mohl zkoušet cestu jinou. Při neustálém vracení v čase jsem se do toho několikrát zamotal a pak narazil na stejnou slepou uličku dvakrát za sebou. Navíc je tady spousta nápadů, které by stály za hlubší prozkoumání a některé volby vedou až k příliš rychlému konci. Druhý problém je spíš o filozofování a nemá ho tady moc cenu rozebírat. Bandersnatch je dost možná prvním z řady interaktivních filmů, které nás v budoucnu čekají a jako startovací bod je naprosto v pohodě, ale jsem zvědav kam tenhle subžánr posunou jiní tvůrci. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

My, co už jsme odkojení předchozími čtyřmi sezónami a nic by nás pod značkou Black Mirror nemělo překvapit, máme velkou výhodu oproti těm, kteří na Bandersnatch narazili jen jako na samostatný nezávislý film. On ale tak vůbec nefunguje, snaží se rozmanitost nejpozoruhodnějšího sci-fi seriálu posouvat zase o něco výš, ona snaha o alternativní konce mě ale příliš neuchvacuje. Zastavil jsem se někde u myšlenky toho, že veškerá naše rozhodnutí závisí na nějaké cizí síle, ne na naší vůli. Dál už jsem jel na vlně těch slabších dílů jednoho z ovšem stále nejlepších televizních počinů. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Celý film je interaktivní, natočený formou choose-your-own-adventure, kdy divákovi jsou nabízeny volby mezi dvěma možnosti ovlivňující kompletně děj filmu. Kvůli tomuto faktu bylo celkem natočeno přes 5 hodin použitého materiálu, přestože následná stopáž sledovaného filmu má 90 minut. (hansel97)
  • Na začátku, když se Stefan (Fionn Whitehead) poprvé setkává s Colinem (Will Poulter), tak jakmile si Colin sundá sluchátka, je slyšet, že právě poslouchá skladbu „New Life“ z roku 1981 od Depeche Mode. (Dangerous2)
  • V herní společnosti je na zdi pověšen plakát s robotickým psem, který lovil přeživší ženu během nevysvětlené apokalypsy v epizodě Metalhead (2017). Plakát upozorňuje na počítačovou hru s názvem „METL HEDD“ evokujícím epizodu. (hansel97)

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Reklama

Reklama