Reklama

Reklama

Ve vysoké trávě

  • Kanada In the Tall Grass
Trailer

VOD (1)

Těhotná žena a její bratr zaslechnou volání o pomoc. Vydají se za chlapeckým hlasem do travnatého lánu, jen aby zjistili, že možná není cesty zpět. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co se děje v trávě? Prakticky nic. Po dvaceti minutách jsem si říkal, co budou dělat dalších osmdesát, protože námět se zdál vyčerpán. Někde kolem padesáté minuty jsem si začal přát, aby dorazil dobrý rodák Radoslav Brzobohatý a pomocí kosy se o ševelící louku postaral. Po další čtvrthodině, unaven děním kolem černého šutru vykoupení, jsem už netoužil po ničem jiném, než stát vedle podplukovníka Kilgorea a cítit vůni vítězství (a ani by nemuselo být ráno). A s plíživě se blížícím koncem jsem už jen v zoufalství vzýval Andreje, ačkoliv už nemá vůbec žádný vliv, aby dal pokyn k herbicidnímu postřiku. Sorry jako. Nataliho hororový plevel dostaly na dvě hvězdy jakž takž uspokojivá pointa a Patrick Wilson, který zvládá milujícího tátu rodiny i vyšinutého psychopata, aniž by nějak extra měnil herecký rejstřík.. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha vytipovaných filmů na Netflixu... Mám radost, že jsem se před vstupem do vysoké trávy nepodíval na zdejší recenze a hodnocení, pač mám pocit, že by mě to hluboce ovlivnilo. Já nevím, ale Natali i díky pecka předloze Kinga, vyčaroval bomba temnej biják s časovou smyčkou a parádním psychoksichtem Wilsonem. Holt, jak nic nečekáš, dostaneš maximum! Velká spokojenost za 80% ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Žánrových snímků s časoprostorovým paradoxem je velká spousta a Ve vysoké trávě by muselo přijít s něčím opravdu novým a zajímavým, aby se prosadilo. Jde ale o nepříliš nápaditý a hodně repetitivní film, jehož sledování může přinést v nejlepším případě jen nějaké mírné uspokojení z naprosto zapomenutelné hororové jednohubky. V horším případě přinese rozhořčení nad promrhaným obsazením (Patrick Wilson zde má docela děsnou roli) a angažováním kdysi nadějného hororového režiséra, který dnes nicméně tak nějak postrádá tvář. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Od úplného začiatku to pôsobí ako adaptácia 2589. poviedky od Kinga. A kupodivu tomu tak naozaj aj je. Následne som si začal hovoriť, že tu je jednoduchý nápad podaný tak pútavo a zaujímavo, že som niečo podobné zažil naposledy snáď pri filme Kostka (1997). No a kupodivu majú tieto dva filmy spoločného režiséra/scenáristu. Celkové vyznenie, štýl príbehu sa však dá najviac prirovnať k Smrt přichází v bílém. Tu som už žiadny spojovák nenašiel. Podivné blúdenie v tráve, ktoré jednoznačne prevyšuje aktuálne 56% hodnotenie. Ak sa Vám páčili spomínané filmy slúžiacie ako prirovnania, tak Ve vysoké trávě môže určite príjemne potešiť. Horor vyťažujúci z minima maximum. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Režisér Kostky společně s Netflixem a Kingem natočili mindfuck, který jsem teda vůbec nepobíral. Zpočátku to ještě jde. Vysoká tráva, ztracení lidé a šance rozvíjet zajímavou mytologii s neznámými pravidly, ovšem tvůrci do toho začínají plést složité time loopy, ve kterých se divák ztratí ještě více než samotní lidé v trávě. Film se snaží tvářit chytře, ale je to spíš dějový guláš bez jakéhokoliv smyslu a opravdu nesnáším když postava umře a záhy tam je znova a tak stále dokola. Na lekačky a Gore zde také nedojde, takže opravdu nezajímavá a velice nudná záležitost minimálně pro mne. 40% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Píseň, kterou ve filmu několikrát zpívá Ross (Patrick Wilson) a která také hraje v závěrečných titulcích, nese název „Midnight Special“ a je od skupiny Creedence Clearwater Revival. (Matared)
  • Velká část byla natočena v Kanadě a pole se nachází poblíž bowlingové dráhy, kterou můžeme ve filmu vidět. Kostel byl postavený pouze pro film. (Kudly4)
  • Natáčelo se od 24. července do 12. září 2018 v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)

Reklama

Reklama