Reklama

Reklama

Ve vysoké trávě

  • Kanada In the Tall Grass
Trailer

VOD (1)

Těhotná žena a její bratr zaslechnou volání o pomoc. Vydají se za chlapeckým hlasem do travnatého lánu, jen aby zjistili, že možná není cesty zpět. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě nekonečný lán vysoké trávy si nezadá s kukuřičným polem, oblíbeným to místem S. Kinga. Jak jednou vkročíte do zeleného labyrintu, není lehké najít cestu zpět, protože jen to, co je mrtvé, se v něm nepřemisťuje. Chátrající kostel střežící mysteriózní místo by měl být prvním varováním. To, co se ukrývá v trávě, je však z dob dávno pohanských, ne-li ještě starších. Osud obětí, které se nechaly vlákat do zelené pasti se zdá zpečetěný. Nevadí mi časové smyčky, ani nekonečné bloudění zoufalců se smrtí v patách. Poetické záběry na vlnící se trávu mi připomněly ani ne tak kukuřici, jako japonský snímek Onibaba (1964). Film mi přišel napínavý od začátku až dokonce a rychle utekl. Chápu, že ten, kdo se neopájí obrazy trávy a nebaví ho sledovat ztracené nešťastníky, bude Ve vysoké trávě otrávený. Já jsem spokojen. Spíše pro okrajové publikum. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

5,5/10. První hodina s parádní atmosférou a super nápadem funguje na výbornou. Sem tam se objeví šikovná kamera a solidní dílčí zvraty. Pak se to ale zvrhne v přehlídku bizáru, překombinovaných motivů a hloupých rozhodnutí. A nejhorší je, že vám přijde, že ono rozřešení nechápou i samotní tvůrci. Škoda. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nevedel som si predstaviť, ako môže vyzerať horor, ktorý je v podstate celý o tom, že sa ľudia stratili vo veľkej tráve. Spočiatku to na moje prekvapenie fungovalo, ale postupom času som si uvedomil, že tvorcovia nemajú do detailov premyslenú mytológiu, a tak na záver nezostalo nič iné, než celkom atmosferický mišmaš. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nějak si říkám, že jestli Netflix chce doslova prorazit, tak je to v hororu. Předloha od Stephena Kinga, režisér patřící do seznamu těch Američanů, kterým horor v současnosti patří, v hlavní roli pár neokoukaných jmen a navíc Patrick Wilson. Musím říct, že ta tráva by atmosféru měla. Škoda ale, že je to tak šílená kravina. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Režisér Kostky společně s Netflixem a Kingem natočili mindfuck, který jsem teda vůbec nepobíral. Zpočátku to ještě jde. Vysoká tráva, ztracení lidé a šance rozvíjet zajímavou mytologii s neznámými pravidly, ovšem tvůrci do toho začínají plést složité time loopy, ve kterých se divák ztratí ještě více než samotní lidé v trávě. Film se snaží tvářit chytře, ale je to spíš dějový guláš bez jakéhokoliv smyslu a opravdu nesnáším když postava umře a záhy tam je znova a tak stále dokola. Na lekačky a Gore zde také nedojde, takže opravdu nezajímavá a velice nudná záležitost minimálně pro mne. 40% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se od 24. července do 12. září 2018 v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)
  • Píseň, kterou ve filmu několikrát zpívá Ross (Patrick Wilson) a která také hraje v závěrečných titulcích, nese název „Midnight Special“ a je od skupiny Creedence Clearwater Revival. (Matared)
  • Velká část byla natočena v Kanadě a pole se nachází poblíž bowlingové dráhy, kterou můžeme ve filmu vidět. Kostel byl postavený pouze pro film. (Kudly4)

Reklama

Reklama