Reklama

Reklama

Dangal

  • Indie দঙ্গল (více)
Trailer

Mahavir Singh Phogat (Aamir Khan) býval vynikající zápasník, ale musel nechat sportu, aby si našel práci, která ho uživí. Doufá, že jednou aspoň jeho syn vyhraje pro Indii medaili. Jenomže se mu narodí samé dcery, a tak zklamaný Mahavir na svůj sen pomalu zapomíná. Pak si ale přijdou rodiče dvou chlapců stěžovat, že Mahavirovy dcery zbily jejich syny. Dívky se k tomu přiznají a Mahavir si uvědomí, že i když má dcery, ještě to neznamená, že z nich nemůže vychovat zápasníky. K překvapení a nelibosti celé vesnice je začne trénovat k zápasení. Film je inspirován skutečností. (rikitiki)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Ťažko mi hodnotiť tento film, z môho pohľadu nič moc, nezaujal ma, ale na druhej strane som pri ňom ani nezaspala. Jediný náznak nejakých emócií v dvoch záberoch... je fakt, že športová tématika ide celkom mimo mňa a nedokážem ju oceniť. Aj Sultan ma zaujal viac... zato ma zaujali titulky, ktoré boli deravé ako "noty na bubon" a bez preloženia piesní.... pre mňa obrovské mínus... ale za to film nemôže .... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Sportovní snímek má dvě hlavní témata: boj s předsudky a vztah k otci, který si chce umanutě prostřednictvím svých děti naplnit svůj dávný sen. Popravdě, takoví rodiče jsou postrach a ze sportu je známo hodně odstrašujících příkladů. Snímek ale vztah nekompromisního otce a ke sportovní dřině odsouzených dcer ukazuje v trochu jiném světle, v krátké scéně s jejich čtrnáctiletou násilně provdanou spolužačkou se otcova urputnost jeví přece jen přívětivěji, než je snaha zbavit se dcery co nejrychleji a někam ji vyvdat. _____ Otázkou ale zůstává, jestli by měl o dcery vůbec zájem, kdyby z nich nevychoval zápasnice. Vnímá je jen tímhle způsobem, nikdy jim nedovolí být něčím jiným, být dívkami, být samy sebou. Když se starší z dcer vymaní z otcova přísného režimu, čeká ji trest a kajícný návrat pod otcova křídla. Podle mě to není láska, ale zotročení. _____ Ve filmu je hodně scén ze zápasů, ty závěrečné jsou skoro v reálném čase, ale natočené jsou napínavě, takže to jde zvládnout, i když člověk zrovna není fanouškem zápasení. /5. 7. 2017/ ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po všech filmových směrech se cítím po zhlédnutí neuspokojen. Snímek mi přijde snad ve všech směrech trochu nedotažený. Nepřišel mi ani moc vtipný, ani moc zajímavý a ani moc dramatický (snad z výjimkou finále, u kterého jsem si to ani jinak nedovedl představit). Kdyby se v hlavní roli nevyskytoval můj nejoblíbenější indický herec, tak bych u snímku dost možná i trpěl. Především část do prvního intermezza byla žalostná a lehce nudná. Po přestávce se přeladilo na podstatně vážnější notu a snímek měl místy co do sebe. Ocenění si tedy zaslouží snad jen Aamirova brutálně tělesná obměna. Nikdy bych nevěřil, že se dokáže vykrmit v tak tlusté prase a následně se za 5 měsíců stát kulturistou, kterému by snad každý kromě mě mohl závidět. Celkově moje hodnocení nepřeleze tři kousky a musím se přiznat, že absolutně nerozumím zdejšímu nadšení. Pochopil bych ho snad jen v rámci indického diváctva. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s bollywoodským filmem dopadlo nadmíru šťastně. Nečekal jsem až tak dobře řemeslně odvedenou práci. Kvalitami film rozhodně nešetřil. Příběh je celkem jednoduchý – otec, neúspěšný zápasník, si přeje syna, aby z něj mohl udělat šampióna a vyhrát zlatou medaili alespoň jeho prostřednictvím. Po třech neúspěšných pokusech se ale svého snu vzdává a smíří se s tím, že dokáže plodit pouze holky. Tedy až do jednoho dne, kdy zjistí, že jeho dcery mají zápasení v krvi. Navzdory všem konvencím, odporu a odmítání ze strany nejbližších a prvotnímu odporu dcer je tedy začne trénovat. Výsměch vystřídá úžas, když především jeho starší dcera Geeta vypráší kožich veškeré konkurenci. A jak to tak ve filmech bývá, konec dobrý, všechno dobré – dcera nakonec vyhraje zlatou medaili a stane se vzorem pro tisíce indických dívek, které následují jejího příkladu. Nejvíce překvapující pro mě byl fakt, že film je založen na skutečném příběhu. Smekám. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Bollywood u nás vďaka nedostupnosti zažiari len občas, zatiaľ som mnoho indických filmov nevidel, ale tento si zapamätám navždy. Netuším ako film bodoval v Indii, ale odhadujem, že to musel byť veľký hit. A niet sa čomu diviť, pretože tento film si vás jednoducho získa a osloví bez ohľadu na to, či šport, v tomto prípade zápasenie máte radi alebo nie. Príbeh je chytľavý, občas vtipný, v závere dojímavý. V zápasníckych scénach som teda čumel ako to tvorcovia dali realisticky, každý zápas bol čistý adrenalín, dokonca i ten medzi otcom a dcérou, "stará škola versus nová technika". Dangal ma nadchol po všetkých stránkach a ak v Indii vznikne len 5 takto kvalitných filmov ročne, chcem ich všetky vidieť. Dangal je jednoducho bomba! 100%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Skutečný Mahavir Singh Phogat se dočkal syna v roce 2003. (Jirka_Šč)

Související novinky

Reklama

Reklama