Reklama

Reklama

Průsmyk

(seriál)
Trailer
Německo / Rakousko, (2019–2023), 19 h 33 min (Minutáž: 42–64 min)

Hudba:

Jacob Shea

Hrají:

Julia Jentsch, Nicholas Ofczarek, Franz Hartwig, Hanno Koffler, Lukas Miko, Natasa Petrovic, Lucas Gregorowicz, Martin Feifel, Christopher Schärf (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

V horském průsmyku na hranici Německa a Rakouska je nalezeno zmrzlé tělo, naaranžované v duchu pohanského rituálu. Podivný případ spadá do dikce rakouské i německé policie a přijíždí jej vyšetřovat velice nesourodá dvojice detektivů. Energická a zásadová Ellie Stockerová se na místě činu setkává s rakouským kolegou Gedeonem Winterem, jehož bohémský zevnějšek doprovází velmi neortodoxní postupy. Společně se vydají po stopě pachatele děsivého činu, který v prostředí Alp nemá obdoby. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (58)

sochoking 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Průsmyk holt není Most...", chvalabohu a ani s ním zdaleka nemá nič spoločné! (Okrem teda hned' prvej mrtvoly v úvodnej epizode, ktorá viedla miestnu "elitu čsfd" k unáhleným záverom!) Ale nech, každý má právo na svoj jedinečný a unikátny názor... Nemci s Rakušákmi zabombovali nadštandardne v tejto ponurej, depresívnej krimi dráme, ktorá - dovolím si smelo tvrdiť, že skôr, ako do spomínaného Mostu, zabrdne delikátne do Fincherového Seven! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Průsmyk je jednoznačně vydařená spolupráce mezi Bavory a Rakušáky. Perfektní kriminálka se správně ponurou atmosférou, adekvátní k dnešní stejně šedivě ponuré době. Navíc s výbornou dvojicí, kde Julia Jentsch reprezentuje německou stranu a Nicholas Ofczarek tu rakouskou. Oba mimochodem výborně. Navíc vyšetřování kolem Salzburgu a Berchtesgadenu nabízí velice zajímavá panorámata..a dokonce i do Česka se jeden z dvojce vypraví na výlet. Za mě tedy určitě super. Variace na skandinávské kriminálky to jistě je, ale pořád je dostatečně nápaditá a závěrem originální, že si mě dokázala získat. A já podobné záležitosti mám prostě rád. ()

Reklama

zahadum 

všechny recenze uživatele

Porovnanie s Most nesedí, v prvej epizóde je malý mini náznak ale ináč celí séria si ide pomerne odlišnou cestou. Skôr mi to pripomínalo seriálovú podobu Se7en...pochmúrne temné lesy, farebné filtre na minimum, ťaživá hudba, zvrátený sériový vrah ktorý trestá, nesúrodá dvojica vyšetrovateľov....pomerne zaujímavé vraždy. Slušný seriál, v niečom silne pripomínal aj severskú klasiku , bolo to také opustené, ľudoprázdne, stále tam sneží a slnko hádam počas seriálu ani nevykuklo. Dvaja vyšetrovatelia z rôznych štátov, ON svojský, tvrdohlavý, kostlivci trčia zo skrine, vie ale o zločinu prvé a posledné a nachádza v práci zmysel života. ONA utiahnutá, sama, má pevné zásady ale ľudské slabosti, poctivá a zapálená pre prácu. Myslím si, že zvládnutá chémia medzi hercami a zaujímavé prostredie robia zo seriálu skoro dokonalosť. Chýba tomu pár maličkosti ako je rozpitvanie pár indícii a motivačné činitele vraha by chceli ísť viacej do hĺbky. Ináč parádny seriál a som spokojný. 80 % ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Většina komentářů zmiňuje klon Mostu, já bych určitě přidal i Temný případ. Klon je ovšem špatný výraz, málo zdařilá napodobenina je mnohem lepší. Prvních šest dílů jsem bral ještě jako průměr, poslední dva díly hodnocení srazily, logika šla úplně stranou a zbyla jen afektovaná snaha o "něco". 75 % je opravdu moc vysoko. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Nápadem vykrádající Most, ale je to o hodně horší. Jeden z vyšetřovatelů je krajně nesympatický, druhá je extrémně nezajímavá, ale je nám dostatečně zdůrazňováno, že ráda fotografuje a tak můžeme dlouho sledovat, jak hledá nejlepší záběr. Nevhodně umístěné a natahované flashbacky taky zrovna nepomáhají. Celé to působí hodně lacině natočené a ústřední písnička je strašná odrhovačka. Opuštěno po dvou dílech z nichž tomu druhému jsem měl už problém věnovat pozornost. 35% ()

Galerie (140)

Zajímavosti (8)

  • Scenáristi priznali, že sa inšpirovali dánsko-švédskym seriálom Most (2011). (Arsenal83)
  • Seriál sa natáčal v Bad Gasteine, Berchtesgadene, Grazi, Viedni, Grundlsee a Sportgasteine. (Arsenal83)

Reklama

Reklama