Reklama

Reklama

VOD (1)

Romulus a Remus jsou osmnáctiletá dvojčata vychovaná pastýřem, která vedou poklidný život u řeky Tibery. Remus je přesvědčen, že se dokáže vzepřít vůli bohů, a že je předurčen stát se králem města, které s bratrovou pomocí najde. Ale jejich tragický osud je již zpečetěn… Na konci této neuvěřitelné cesty oba bratři založí jednu z největších říší všech dob – Řím. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (49)

misterz 

všechny recenze uživatele

No priznám sa, keby tu nepadali mená ako Romulus, Remus a Tiber, tak by som ani nevedel o čom sa tu točí - dosť svojsky podaná legenda o vzniku Ríma. Hneď na začiatku jeden veľký chaos. Najprv tu oboch bratov aj s ovcami spláchla rieka (to vyzeralo, ako keby sa bohovia práve vtedy rozhodli rieku vytvoriť), potom krátke zajatie a ďalej už len nekonečný útek cez les... dosť nuda, žiadna epika, žiadne emócie, žiaden putavý dej... Na druhú stranu treba uznať, že po technickej stránke to nebolo najhoršie - pekná kamera, zaujímavé skoro až artové vyznenie, dobrí herci a hlavne výborná dobová atmosféra plná špiny a krvavého masakru. Krvou ani vnútornosťami sa tu veru nešetrí. Priemer. 60/100 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Taxi Ripresa nostra lajsla po osmapadesáti letech reparát pohádky o bratrech s vlkem. A napodruhé žádní vymydlení, nažehlení a mohutně progelovaní homokulturističtí opruzenci, téměř anemicky teploušsky šermující gumovými mečíky, nýbrž páreček špinavých, rachitických animálních hovad, krvavě se řezajících hlava nehlava vším, co jim přišlo pod ruku, na které se radši vysrala i vlčice, aby jí při tom kojení nepohryzali bradavky. Kdyby to to Raiuno stoplo tak po sedmdesáti minutách toho jejich solidně vizualizovaného syrového a surového starověkého běsnění, patrně bych teď hýkal nadšením. Ale to oni ne, a tak následuje narkoleptická skoro hodina náboženského vytržení, kdy Remoska sežral houbičky, s vytřeštěnýma očima celou tu dobu chodí zhuleně po lese a polemizuje, jestli by příliš nenasral boha, kdyby mu vysypal popelník, těsně následován svým semidementním dvojčetem s dokonalou kundou na břiše, jež na něj při tom přitrouble čumí jako flanďák do chlapeckých sprch. A taková zabijácká hemoroidiáda se trestá minimálně nepodmíněným odnětím dvou hvězd. ()

Reklama

Meev 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá, když si dáte opravdu velkou práci s vizuálem až zapomenete na zbytek. Dějově by se to dalo na těch 126 minut rozložit o mnohem líp, že by snad divák zhlédl i něco jiného než jen putování pár lidí, které člověk ani pořádně nezná, protože na scénář se tady očividně... ehm, ehm, scénář se prostě zanedbal. Silných momentů tu je dost, se zvukem to filmaři uměli a napětí tady rozhodně nechybí. Prostředí a masky jsou dost věrohodné, akční scény přehledné, všechno šlape jak má. Nebýt dlouhé stopáže a scénáře, určitě by to byl hit. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Zdali je ta historka o vzniku Říma opravdu jako ve filmu.. tak to je hustý.. :) takový komorní, historický nářez.. a to dosti výživný.. S ničím se to nepáře.. Bojové scény, souboje.. Jsou maximálně reálné a surové.. Žádné uhejbani s kamerou nečekejte.. Je to jízda.. Pěknej curacek se z toho jednoho stal.. Moc mu stoupla do hlavy.. Kněžka je zajímavá tajemná postava.. Celou dobu jsem nevěděl co od ní čekat.. Závěr dobrý :) 80% velké překvapení a brutální podívaná ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

O bratrech Romulovi a Removi toho moc nevíme, protože je to děsně daleko, a tak jejich příběh zkomolily báje a legendy. To ale vůbec nevadí, tvůrci tak dostávají volnou ruku. Strastiplné putování je špinavé a syrové, les tajemný - mlha prostě dokáže divy, bažiny nebezpečné. Výborný vizuál je místy notně strašidelný. Oceňuji, že bratři nejsou kulturisti vyhnaní steroidy, vypadají proto uvěřitelněji. Samozřejmě se nabízel přesah do fantasy, páč kněžka ohnivého boha (jeden si hned vzpomene na GOT a Rudou kněžku) mohla konat divy, na druhou stranu není to Excalibur, nýbrž snaha jít více v duchu realismu. Akční scény jsou velmi dobré a krvavé. A kupodivu ty dvě hodiny utekly jako voda v rozbouřené řece... Silné 3* zaokrouhluji nahoru. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v Taliansku, predovšetkým však v regióne Lazio. (MikaelSVK)
  • Film vznikl v produkci italské televize Rai, od které získal většinu finančních prostředků. (ČSFD)

Reklama

Reklama