Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sibiřský husky Togo je hlavním hrdinou příběhu z roku 1925 o záchraně aljašského města Nome od epidemie záškrtu. Pro sérum běželo štafetu 19 týmů průměrně 50 km, ale musher Leonhard Seppala (Willem Dafoe) s Togem, který táhnul spřežení, 425 km. V roce 2011 jmenoval Time Magazine Toga nejstatečnějším zvířetem všech dob. (Earl)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Disney se vytasil s velice nadprůměrným snímkem z atraktivního prostředí, který jsem dlouho nesmyslně přehlížel a stavěl na vedlejší kolej. Filmy se psy jsou vždy nějak speciální, protože po emocionální stránce mě dokážou zasáhnout daleko efektivněji než ostatní žánrové přírůstky. Vůbec jsem do dnešního dne tento reálný příběh o historicky nejstatečnějším zvířeti neslyšel, sám to nechápu. Zasazení na Aljašku neokoukané, hlavní pes výborný, hlavně palec nahoru, že se tvůrci nerozhodli pro CGI zpracování, to by mě mrzelo. Líbila se mi hudba, zasněžené a nevlídné exteriéry. Jasně, když se divák dočká nějaké akčnější sekvence, tak tu digitálnost z pozice sledujícího ihned zaznamenáte (například scéna na zamrzlém jezeře), ale film na tom nebyl vystavěn. Willem Dafoe perfektní, věřil jsem mu všechno, šlo vidět, že si s tím psem vybudoval pouto i během samotného natáčení. Závěr nenechal žádné oko suché. Hačikó za mě asi drtivější podívaná, na druhou stranu se pořád jedná o kvalitní počin se vším všudy. Za mě 7,5/10 ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film o tom, jak řešili rozvoz zdravotnického materiálu v době epidemie před cca sto lety v extrémních podmínkách aljašské zimy. Psíci byly ňuňu, Elias zase po letech vytáhl své nejlepší Četově ztrápené úsměvy, hezky nám tam CGI bouřilo, praskaly ledy a tak. Nicméně s ohledem na aktuální události se mi stále vtírala myšlenka, zda by se nedalo popsanými historickými událostmi inspirovat i v této nelehké době boje proti zákeřnému neřádstvu, které nás aktuálně sužuje. Samozřejmě nemyslím to z Číny, ale ze Strakovky. A když už se před časem nabídl přivézt každému lékaři masku sám Mazku (= Maďar zkurvený), napadlo mě poskládat spřežení ve složení Hamáček, Vojtěch, Schillerová a Prymula s Burešem vpředu a zapřáhnout je do žebřiňáku s nákladem alespoň patnácti metráků… no, ideálně třeba kyslíkových bomb, ale mohlo by se to doložit třeba pytli s cementem (důležitá je zkrátka váha), s kterýmžto povozem by následně zmínění národní tahouni objížděli celou zemi. Musheři by se střídali nejvýše po pěti kilometrech, aby nedošlo k nežádoucímu ochabování bič třímajících paží a délka trasy by byla limitována padnutím posledního tažného kusu. Žel mám ale dojem, že se bude spíše opakovat toliko poučný závěr z tohoto snímku, kdy si zásluhy za cizí úsilí nakonec přisvojí jistý podvraťák, který se nechá zapřáhnout těsně před cílem, aby zapózoval před objektivy. ()

Reklama

janesX 

všechny recenze uživatele

Pekná pocta modrookému psíkovi, tak milo tvrdohlavého, že ho vlastný pán musel počúvať. Celkom chápem aj prehnané scény s praskajúcimi ľadmi a dokonca rozumiem aj tej drsnej scéne s plávajúcim ľadovcom, lebo aj malé dieťa vie, že tento príbeh dopadne dobre a tak bolo na mieste ho trochu okoreniť. Pre mňa je každý film točený podľa skutočnej udalosti "stokrát" lepší, než dokopy tie všetky fantasy rozprávočky pre malých aj veľkých, kde sa čaruje podľa potreby - keď sa niečo poserie - kúzelnými paličkami a hneď je všetko vybavené. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný film o nejstatečnějším zvířeti všech dob ( dle časopisu Time ) - pejsek Togo, který vedl psí spřežení na Aljašce roku 1925, aby dovezl včas léky a zachránil jedno městečko před záškrtem, Námět fantastický, hlavní role Willem Dafoe (nar. 1955) dokonalý  a výsledek? Totálně zabitý potenciál, krom blbého způsobu vyprávěných mne zničilo to nadměrný užití digitálních efektů, který z toho udělali div ne animák. Aljaška má přírodu na tyhle mrazivý survivaly na milion způsobů, ale páni filmaři radši seděj u počítače v L.A. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Možno je to troška príliš dlhé, možno koniec ako keby nemal konca kraja a scéna s kryhami je možno až príliš nenormálne veľkolepá, ale pre mňa jeden z najlepších amerických filmov roka. Fantastická výprava, skvelá snežná výprava, parádny Willem Dafoe, skvelí psi a vzrušujúci, napínavý, dojemný i vtipný scenár. Na Toga len tak skoro nezabudnem. Toto som od režiséra remaku Bod zlomu naozaj nečakal. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Toga predstavovalo viacero psov, kanadská dvojica Hugo a Mackey, ďalšími „dublérmi” sa stali americké psi Riptide (Mississippi), Sage (Georgia) a Diesel (New England), ktorý zvládol najviac scén. Všetky zmienené psy si vybral tréner Thomas Gunderson. (classic)
  • Ve filmu je Togo jako štěně nemocný, tak se i stalo ve skutečném příběhu. Stejně tak filmová scéna, kdy Togo proskočí oknem a běží několik kilometrů domů. (ARI50)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v kanadskej provincii Alberta. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama