Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sibiřský husky Togo je hlavním hrdinou příběhu z roku 1925 o záchraně aljašského města Nome od epidemie záškrtu. Pro sérum běželo štafetu 19 týmů průměrně 50 km, ale musher Leonhard Seppala (Willem Dafoe) s Togem, který táhnul spřežení, 425 km. V roce 2011 jmenoval Time Magazine Toga nejstatečnějším zvířetem všech dob. (Earl)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

silentname 

všechny recenze uživatele

Disney si odo mňa v roku 2019 užili obrovskú dávku kritiky a bohužiaľ aj veľmi zaslúženej. A začínal som mať pocit, že sa úplne stratili a neprinesú ani jeden film, ktorý by ma nejako výrazne oslovil s výnimkou "Avengers: Endgame". Čo sa ostatného týka, tak mali tam veci, ktoré sa mi páčili, no neohromili a potom boli filmy, ktoré vyslovene sklamali. O to väčšie prekvapenie je pre mňa, že "Togo" hodnotím ako skutočne silný Disney film roku 2019, ktorý absolútne ušiel môjmu radaru a mrzí ma to. Pretože skutočne som mal pocit, že tu investovali zo svojej kreativity absolútne maximum. V prvom rade jtu Willem Dafoe. Opäť v zaujímavej role, ktorú som mu uveril všetkými desiatimi. Rozpráva to zaujímavý príbeh, ktorý som chcel vidieť do konca a okrem toho ten pes, ktorý hrá Toga je vynikajúci. Páčia sa mi aj časti v minulosti ako bojuje o svoje miesto, ako kreatívne dokáže utekať, a ako prejavuje svoje líderské schopnosti. Sú to vtipné momentky, ktoré ma skutočne pobavili. No potom keď prejdeme do tých dramatickejších časti, tak tie sú rovnako skvelé a intenzívne. Napriek tomu, že niektoré efekty nie sú úplne najlepšie. No to je skutočne maličkosť oproti kvalitám, ktoré film má. Skvelá atmosféra, výborné herecké výkony a všetko pôsobí maximálne úprimne. Okrem toho nepotrebujeme ani nijakým spôsobom počuť myšlienky Toga, aby sme vedeli čo sa v ňom odohráva a o čo mu ide. Stačia nám jeho reakcie, činy a pohľad do očí. A neviem ako to urobili. Každopádne v mojich očiach ide o skvelý film, ktorý odporúčam všetkým fanúšikom Disney aj psov. Čeknite si to. Hodnotenie: A ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Kudla v kapse se mi otevírá vždycky, když se nějakej rutinér ujme látky, která by bez potíží mohla attackovat filmový topky za uplynulej rok. Togo je totiž svým pojetím zcela obyčejná pohádka pro celou rodinu, ve který z příběhu o zuřící epidemii a strhujícím bojem s časem i neúprosnou aljašskou přírodou nevidíme krom hezkýho vizuálního pozlátka skoro nic. Standardní Disney scénář nikdy nevybočí z klišé a neukáže byť trošku utrpení. Celý to podbarvuje rutinní soundtrack od Ishama bez špetky originality, přitom to v poslední scéně rozjede Richter jenom proto, aby tekly slzy. To finále i díky hudbě působí jak z jinýho filmu. Ale nechápejte mě špatně, ono je to koukatelný a v podstatě v rámci možností a rozpočtu i pěkný drama. Dafoe je výbornej a pes není digitální! Jen potenciál prostě nebyl využitej. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Krásný zvířecí příběh! Z těch zvířecích asi jeden z nejkrásnějších a nejvážnějších. Togo má poměrně jednoduchý děj a i když se během filmu nic moc neděje, protože se vlastně jedná o takový road trip napříč aljašským pohořím s psím spřežením, tak závěr je neuvěřitelně emotivní. Ten mě popravdě totálně oddělal. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Good dog :) Krásný snímek o jednom nezdolném a nezastavitelném psím hrdinovi a jeho rodině. Scenérie Aljašky jsou překrásné, CGI ucházející, závod o čas velkolepý a místy téměř neuvěřitelný. Napínavé, dramatické, s funkčně odvyprávěným příběhem a správně uzavřeným dějovým obloukem. Na konci se dostaví i slušný déšť emocí. Dafoe v roli Seppaly exceluje, ale Togo mu šlape vydatně na paty - fantastický psí herec. Titulní postava i jeho pán si tenhle filmový pomník plně zasloužili. Disney naštěstí nic nezanedbal a zvládl na základě jejich hrdinství vyprodukovat opravdu milý a hřejivý (teplotně ovšem mrazivý) dobrodružný film pro celou rodinu. Otestováno. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rozprávka podľa skutočnosti, ktorú treba miestami vnímať s absolútnym nadhľadom. Dramatizácia určitých okamihov ďaleko prekračuje moje vnímanie tolerancie, no tak či onak, aj ja prispejem “štvrtou do batohu”, lebo ako celok, tento snímok pôsobí veľmi pekným, dobrým dojmom, ktorému sa dá odpustiť kadečo - bez toho, aby človek poukazoval na jeho nedostatky. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Z dôvodu veľkého počtu psov nešlo zaznamenať jednu anomáliu: skutočnému Togovi chýbala špička pravého ucha, o ktorú prišiel ešte ako šteňa. (classic)
  • V zimě 1924 až 1925 ohrožovala epidemie záškrtu město Nome. (ARI50)

Reklama

Reklama