Reklama

Reklama

M*A*S*H - Série 4

(série)
USA, (1975–1976), 10 h 25 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

Larry Gelbart

Předloha:

Richard Hooker (kniha)

Hudba:

Pete Rugolo

Hrají:

Alan Alda, Mike Farrell, Harry Morgan, Loretta Swit, Larry Linville, Gary Burghoff, Jamie Farr, William Christopher, Robert Karnes, Reid Cruickshanks (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(25)

Recenze (7)

mcvpn 

všechny recenze uživatele

Trapper a Henry boli jedny z mojich obľúbených postáv a dosť dlho som si zvykal na dve nové postavy, no nikdy to nebolo ono... ()

Reklama

Galerie (7)

Zajímavosti (80)

  • Plukovník Potter (Harry Morgan) se chlubí medailí „Good Conduct Medal“. Medaile za dobré chování je jedním z nejstarších vojenských vyznamenání ozbrojených sil Spojených států. Varianta medaile za dobré chování amerického námořnictva byla založena v roce 1869, verze pro námořní pěchotu v roce 1896, verze pro pobřežní hlídku v roce 1923, verze pro armádu v roce 1941 a verze pro letectvo v roce 1963. Udělování medaile za dobré chování v letectvu bylo dočasně přerušeno od února 2006 do února 2009, poté bylo následně obnoveno. (sator)
  • Chandler (Alan Fudge) je prý z 428. bombardovací perutě. Formace tohoto čísla sloužila ve druhé světové válce, ale nikdy nesloužila v korejské válce. (sator)
  • Použité vysílačky jsou AN/PRC-6. Jedná se o vysílačky používané americkou armádou během války ve Vietnamu. Dosah je ve volném prostoru asi 1,5 km. Jejich výrobcem je firma Raytheon Technologies Corporation, americký nadnárodní letecký a obranný konglomerát se sídlem v Arlingtonu ve Virginii. Je jedním z největších výrobců leteckého a obranného průmyslu na světě. (sator)

Reklama

Reklama