Reklama

Reklama

VOD (1)

Lovec odměn unesl Scullyovou a Mulder odhalí mimozemskou agendu. (Disney+)

Recenze (10)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Panebože, Scullyovú zasa uniesli??? A to sme len v druhej sérii!! Koniec hry je pokračovaním resp. dokončením predchádzajúceho príbehu Kolónia a je to pravdupovediac cca ten moment, kedy som stratil záujem vyznať sa v sci-fi linke Aktov X, rezignoval som na jej pochopenie a iba som to pozeral, sem-tam som niečo pochopil, väčšinou nie. Dobrou správou je, že i sci-fi časti sú spravidla natočené tak pútavo a disponujú takými vydarenými postavami, scénami a atmosférou, že v zásade nikdy nejak enormne nevadilo, že niektorí z nás nerozumeli scenárom. Na mňa toho už ale proste začalo byť priveľmi: únosov, sprisahaní, zrád, klonov, oplodnení, kolónií, mimozemšťanov atď. Táto epizóda je okrem motívu s dvojníkmi zaujímavá sústredením sa na Mulderovu sestru (alebo je všetko, opäť, úplne inak?) a finálnym výťahovým súbojom titanov v podobe Skinnera a Pána X, u ktorého je každým ďalším dielom zrejmejšie, že má k sympatickému pohoďákovi ďaleko. A zase to akvárko! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vyhrajete jenom správné bitvy, agente Muldere. Tahle je už prohraná." Ale přesto si to Mulder rozdal na férovku s mimozemšťanem. Komu není rady, ten možná umrzne. Mě však nejvíc zaujala hláška: "Co opera? - Nikdy jsem nespal lépe.", protože ta je jak z mého života. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě o chlup lepší než předchozí díl. "End Game" přináší odpovědi na otázky položené v minulé epizodě, ale zároveň nechává otevřená vrátka pro další mytologické části. Je to o poznání akčnější a velkolepější díl. Není se čemu divit, když ho režíroval Rob Bowman, autor těch největších "blockbusterů" v rámci Akt X (včetně prvního filmu). Tady je už jasně vidět, že mytologie se bude snažit jít filmařsky ještě o krok dál než samostatně stojící epizody. Ono to v podstatě celé vypadá jako takový malý film. Velký podíl na tom má i perfektní výprava. Třeba finále s ponorkou v Arktickém oceánu má skvělé provedení, vypadá to hodně dobře, obzvláště na poměry seriálu z roku 1995 (v pátečním hlavním vysílacím čase, kdy na stanici FOX běžely Akta X, dávala konkurenční CBS seriál Diagnóza vražda...to je sakra rozdíl :-) ). Je opravdu obdivuhodné, co tady tvůrci dokázali - navezli do ateliéru 140 tun sněhu a ledu a nechali to tam 5 dní chladit. A k tomu si ještě postavili pohyblivý model ponorkové věže. Přitom stanice FOX se v té době primárně soustředila na sitcomy nebo pubertální mýdlové opery Melrose Place/Beverly Hills 90210. Akta X byla opravdu přelomová. Dnes už filmově vypadající seriály nikoho nepřekvapí, ale tenkrát to byla vážně bomba. "End Game" je podle mě naprosto klasický mytologický díl, který obsahuje řadu ikonických momentů - kromě zmíněného finále jde například o brutální úvodní scénu v motelu mezi "Mulderem" a Scullyovou, výměnu na mostě nebo bitku Mr. X a Skinnera ve výtahu. Skinner tu má hned několik výrazných charakterových momentů, opět pokračuje budování důvěry mezi ním a agenty. Trochu mi v tomto dílu chybí Muž s cigaretou, ten k té mytologii prostě patří, ale uznávám, že v tomto příběhu by pro něj asi nebylo místo. Za mě celkově super. Je to napínavé, dramatické, výborně natočené a kvalitně zahrané (tady exceluje nejen hlavní duo, ale i ostatní zúčastnění - zejména Steven Williams a Mitch Pileggi). Mytologické díly jsou svým způsobem šílené slátaniny, ale v této fázi seriálu jsou to kvalitní slátaniny (i po scenáristické stránce). Jeden takovýhle díl strčí do kapsy všechny mytologie z řad 10 a 11. A možná i 9... ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"The men you've been seeking are the progeny of two original visitors, clones who have been attempting to establish a colony here since the late 1940's. It's their belief that our stewardship of the planet is being forsaken, and that by default, they'll someday become the natural heirs. " ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní zakončení minulého dílu s mimozemským lovcem se kterým si to na férovku v potopené ponorce rozdá agent Mulder. Potěšující je i zapojení Pana X. Má to akci, napětí, atmosféru a mrazivé finále a to doslova. Vše co od mytologického dílu očekáváme, zde dostaneme. Spokojenost a už se nemůžeme dočkat na další mytologické díly, máme se na co těšit. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER!! Přišlo mi vtipný, jak do Muldera vkládaly klony naděje na záchranu a v prvních vteřinách je K.O. po pravém háku. Jinak! Pojďme si ujasnit, že cenu za nejvíc hot zaměstnance FBI dostane Skinner!! ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pečeť úžasu - 90 - 95%_ Opět výborná mytologická epizoda, která mi ale nikdy neutkvěla v paměti tak, jako většina ostatních (Anasazi, Paper Clip, Requiem). Každopádně i tak je to povedené, a to sněžné prostředí v části dílu taky. Perfektní to není ale je to velmi dobré. ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračování předchozího dílu, o nic lepší, ani horší. P.S: Mulder je naprosto nepoučitelnej. Dobře ví, že pokud nebude mít štěstí a netrefí jedno z mála "smrtelných" míst na jeho hlavě, tak je mu pistole proti mimozemskému lovci na prd. A stejně po něm střílí. ()

Reklama

Reklama