Reklama

Reklama

VOD (1)

Hadi, kteří zabíjí nepoctivce, mohou být vedeni vyšší mocí. (Disney+)

Recenze (8)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V 7. - 9. řadě je několik epizod, které jsem nikdy předtím neviděl. To je případ i tohoto dílu, komentář k němu tedy píši po premiérovém zhlédnutí. A musím konstatovat, že to byl zážitek. Bohužel ne v dobrém slova smyslu, tohle se moc nepovedlo. Přitom úvodní teaser je slibný - temná noc, bouřka, dramatická hudba Marka Snowa, auto plné hadů... zpočátku to vypadá dobře. Jenže s přibývajícími minutami se děj stává víc a víc stupidnějším a ve druhé polovině jsem už koukal na hodiny, za jak dlouho bude tahle kravina končit. Což by se u Akt X nemělo stávat. Dle toho, co mi právě našel internet, se scenárista Jeffrey Bell ve svých vyjádřeních po prvním odvysílání dílu chlubil, jak dokázal všechny napálit - pachatelem hadích útoků je totiž někdo úplně jiný, než se celou dobu zdá. Jak jsem psal v úvodu, tento díl jsem dnes večer viděl poprvé, a přesto mi bylo prakticky od začátku jasné, z koho se nakonec vyklube ten zlý kněz. Je to hodně předvídatelné. Takže Bell si si svou domnělou genialitu může strčit někam (ostatně většina jím napsaných epizod patří z mého pohledu k tomu nejblbějšímu, co v seriálu najdeme - "Alpha", "The Rain King", tento díl). S tematikou souboje dobra a zla (křesťanská víra vs. ďábel) jsou v seriálu mnohem lepší díly. Děj této epizody je opravdu nechtěně směšný a horší závěrečnou scénu snad v Aktech X nepamatuji (je to nejenom dementní, ale ještě je tu naprosto úděsný počítačový efekt...nevěděl jsem, jestli se mám smát nebo brečet). Herci v epizodních rolích také nejsou nic moc, neskutečně přehrávají. Kim Manners je kvalitní režisér, avšak tenhle scénář by v něco kloudného neproměnil ani Spielberg. A tu závěrečnou scénu mu neodpustím, když nebyly prachy na lepší efekt, měla skončit na podlaze střižny. Nebojím se tento díl zařadit mezi ty nejhorší z celého seriálu. Něco pozitivního se tu ale přeci jen najde. Já mám z hadů už od dětství přirozený respekt, dá se možná říct i menší fobii (když jdu v létě po Šumavě po kamenité cestě, dupu jako slon, abych odehnal potenciální zmije :-)) ), takže všechny scény s nimi jsou pro mě velmi působivé a částečně i děsivé. Jenže co na tom, když všechnu atmosféru nakonec zabije porod háďátek či ten animovaný konec. To pak zbyde jen nepříjemná pachuť v ústech... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do mesta Blessing, Tennessee prichádzajú agenti vyšetriť smrť mldého muža, ktorý bol nájdený v aute usmrtený veľkým množstvom uhryznutí hami. V aute sa však po hadoch nenajde ani stopa, dokonca ani šupina. Súvisí jeho smrť odchodom zo sekty ku ktorej patril? Jedna z epizód v ktorej sa do rozporu opäť dostáva Mulderova náboženská skepsa a Scullyovej viera. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

 „Ľudia čakajú diabla s rohami a chvostom. Nie milého pána, ktorý im hovorí presne to, čo chcú počuť.“ V tejto epizóde je hadov skutočne strašne veľa a v drvivej väčšine sú živé, nie CGI. V tomto smere je časť Divy a zázraky skutočne zimomriavková pre každého, kto má voči plazom rešpekt, prípadne rovno trpí panickým strachom z nich. Nakoniec je to síce celé inak (nechcem povedať „podvod“), ale dobrý dojem to už zničiť tak úplne našťastie nedokáže. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • V čase od 8:26 je přibližně na jednu minutu jasně vidět vlevo v záběru muž, který je pravděpodobně zvukař. (Maxim.L)

Reklama

Reklama