Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Doggett se pokouší vyřešit záhadná úmrtí, ke kterým došlo v tunelu bostonského metra. (Disney+)

Recenze (6)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solídny, hoci nevýnimočný diel, v ktorom sa rieši fyzický humus, infekcia, ale nakoniec to možno celé bude úplne inak (a možno nie). Hlavné slovo tu má predovšetkým Robert Patrick, ktorý si vyžral všetko svinstvo a musel zostúpiť kvôli vyšetrovaniu hlboko pod zemský povrch, kým Scully je v bezpečí „hore“. Patrick si to tu opäť dáva a v praxi ukazuje, že je úplne inou postavou, než Mulder. Realistický drsňák s tvrdou praxou, ktorý sa v akcii nestratí (na rozdiel od Muldera, ktorý bol predsa len rojko). Prejavy „vírusu“ sú slušný grc a svoje robí aj temná podzemná atmosféra á la Mimic. Ale určite sa tento diel nikdy nezaradí medzi najlepšie z Aktov X. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další zábavné béčko. Zápletka trochu připomíná ty laciné televizní sci-fi horory, v nichž se skupina šablonovitých postav někam vydává a musí bojovat s příšerou, zatímco jim v pozadí škodí nějaký papaláš. Tato epizoda však laciná není. Tvůrci si na ní dali záležet, postavili vlastní repliku metra a obsadili kvalitní hostující herce. Mě osobně přítomnost známých tváří v podobě "doktora Kelsa" nebo "Sherry Palmer" potěšila. Vizuální stránka dílu je působivá. Napětí a klaustrofobická atmosféra epizodě nechybí. Doggett je zase drsný frajer s nádechem akčního hrdiny, který ze sebe sype jednu hlášku za druhou (s Mulderem by tento díl nefungoval, Doggettovu roli by plnit nemohl už jen z podstaty svého charakteru). Jedinou výhradu mám k závěru - vyvrcholení příběhu je takové divné a blbé. Vlastně jsem úplně nechápal, k čemu tam došlo. Zřejmě si toho byl vědom i Spotnitz, a tak připsal poslední scénu v nemocnici, kde si to Scullyová s Doggettem hezky všechno vysvětlí. On je de facto celý scénář slabší a plný klišé, ale jak říkám, jsou to béčková Akta X a tomuto typu příběhu to odpustím. Je to stejný případ jako nedávné "Salvage" - vypněte mozek a strávíte příjemných 45 minut s nenáročnou, mírně přitroublou zábavou. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po príchode metra na zastávku v Bostone cestujúci vo vozni objavia mŕtve telo revízora, ktorého mŕtvola má polovicu tváre odkrytú až ku kostiam. Agentov Doggeta a Scullyovú pridelia k týmu, ktorý má vyšetriť či išlo o útok kyselinou alebo sa jedná o nejaký druh nákazy. Opäť vydarená epizóda v ktorej sú agenti pod tlakom vedenia bostonského metra rovnako ako v časovej tiesni. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama