Reklama

Reklama

Nezměrnost noci

Trailer

Obsahy(1)

Na sklonku padesátých let, v jednu osudnou noc v Novém Mexiku, objevuje mladá operátorka ústředny Fay (Sierra McCormick) spolu s charismatickým rádio DJem Everettem (Jake Horowitz) podivnou zvukovou frekvenci, která by mohla navždy změnit jejich malé město a možná i celou budoucnost, jak ji známe. (C0r0ner)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

vurhor 

všechny recenze uživatele

Na debut to vlastně nebylo zas až tak špatné. The Vast of Night se svým nízkým rozpočtem spoléhá především na dialogy a tajemnou atmosféru, přičemž v obou směrech odvádí relativně slušnou práci. Problém je ale ten, že celý děj vlastně nevede k ničemu pořádnému. S tématem návštěvy mimozemšťanů se už musí pracovat o něco více sofistikovaněji, aby to v dnešní době zaujalo. Tohle mělo sice dobrou atmošku, ale jinak to působilo hrozně všedně. Možná by mi to nevadilo, kdyby byl snímek jen nějakým krátkým studentským filmíkem, kde si začínající režisér chce ozkoušet své dovednosti, ale pro celovečerák toho bylo žalostně málo, i přestože se jednalo o debut. To pak nějaká dobrá atmosféra prostě příliš zachránit nemůže. Celý snímek je tak trochu promarněná příležitost, protože styl, dialogy a postavy byly vymyšlený celkem dobře. Samozřejmě chápu, že ta indie skromnost nedávala moc možností udělat z toho nějaký super film à la Spielberg, ale právě o to víc zajímavější to nakonec mohlo být. Lepší 3* ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů před panem režisérem. Natočil mysteriózní sci-fi s mým oblíbeným tématem tak, že mě to akorát tak otravovalo, nudilo a ani trochu neoslovilo. Minimálně pětinu filmu není vidět vůbec nic, nasvícení scén je příšerné, kamera taky za nic nestojí, hlavní dvojice sice není nesympatická, ale strašně nezajímavá a trvá útrpných půl hodiny, než se něco konečně začne dít... Co je mi po tom, že to má připomínat sci-fi z padesátek a šedesátek, když to prostě a jednoduše nefunguje. A to mám minimalismus jinak rád. Ani ten nijaký závěr nic nezachraňuje, a to jsem se na ten film celkem těšil. Tak to bohužel nevyšlo, teď budu muset čekat nějakou dobu, než objevím něco tématem podobného... Slabé 2* ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Proč to nenapsat, poměrně dlouho jsem se nudil a tak jsem samozřejmě měl neodbytný pocit, že tohle celé klidně mohlo skončit jako epizoda z Krajních mezí, s délkou 45 minut. Bohužel někoho napadlo natočit krátký celovečerák, takže divák musí sledovat nudný 20minutový úvod, ve kterém si dvě postavy jen tak povídají. Film se s blížícím se koncem nakonec skutečně rozjede. Návštěva jedné staré paní jejíž vyprávění má grády. Jedno šokující zjištění. Závěr v lese a konec... Zůstávám stát jako opařený a nechápu proč se ten potenciál nepovedlo vytěžit více. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Chcem vidieť svojho syna.“ Na štvrtú hviezdu to nemá, ale disponuje to fakt úžasne sympatickými postavami. Páčila sa mi aj nie ani tak retro atmosféra (ktorá mi naopak pravdupovediac zas až tak nejako extra detailne retro nepripadala...), ako skôr to, ako stále všetci utekali (jednoduchý, ale skvelý nápad). Pozdávalo sa mi aj finále, ktoré je asi povinné (zrejme inak sa to skončiť nemohlo), ale ja som bol spokojný. Príjemne mrazivé, ale zároveň sympatické a svojím spôsobom feel good. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to zakouřené kouzlo retro amerických zapadákovů sevřených postupně odhalovanou nadpřirozenou konspirací už trochu vyprchalo, protože tohle je vlastně dost sympatický počin, který úplně nepodlézá divákovi, i když jsem se v těch kulometných dialozích jak z nějaké quirky komedie trochu ztrácel. Klidně by to z povahy věci i postav mohla být creepy rozhlasová hra s vymakaným sound designem, na což Patterson chvíli částečně upozorňuje, aby se to zas s kameramanem pokusil trochu křečovitě upozadit. Ale je to fakt fajn. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Snímek se odehrává během listopadu roku 1958. (Kuzmik)
  • Film byl natočen za 17 dní v roce 2016. (MarLin)

Reklama

Reklama