Reklama

Reklama

Průvodce přežití v New Yorku

(festivalový název)
  • Dánsko The Kindness of Strangers (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Clara za sebou nechává domov a manžela alkoholika a se svými dvěma syny přijíždí do zasněženého New Yorku. Kromě auta už nemají v podstatě nic, vůz jim však náhle odtáhnou. Studené velkoměsto se nad trojicí slituje a nabídne pomocnou ruku – dostávají se až do restaurace „Winter Palace“, která přitahuje poutníky v nesnázích hledající oporu. Snímek o těžkostech v džungli velkoměsta, ale i přátelství a otevřených srdcích měl světovou premiéru na MFF v Berlíně. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (8)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pekný film zobrazujúci realistický námet, avšak podaný vo veľmi optimistickom duchu (podľa mňa až príliš). Skôr by sa to mohlo volať "Miracle in NY City", pretože naraziť počas úteku v zimnom New Yorku len na samých dobrých a ochotných ľudí, ktorí neváhajú podať pomocnú ruku, to je asi skôr zázrak. Aj keď, na druhú stranu, taká charizmatická bytosť ako Clara určite skôr získa sympatie ľudí ako nejaká zdevastovaná a obtrhaná žena v podobnej situácii. Ale to len taká moja úvaha... Každopádne, film sa mi páčil, aj keď vyznieval miestami až príliš rozprávkovo - a to je pre mňa najväčší problém celého scenára. Zoe Kazan je veľmi sympatická žena. No bohužiaľ kvôli spomínanej rozprávkovosti je to len za 3*. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Ale vlastně strašně krásný, byť občas kolísá spád a slušel by mu letmý humor. Herecky ale zajímavě pojaté. Příběh o naději je silný, až poetický s jasně vymezeným zlem a dobrem. A kulisy New Yorku prostě neomrzí, zvlášť zahaleného do zimy. ()

fandadofilmu 

všechny recenze uživatele

Možná je na vině příliš široká koprodukce, a tím pádem příliš protichůdných zájmů, představ a požadavků, že to celé vůbec nefunguje a nedrží pohromadě. Vsadím se, že kdyby to byl ryze dánský, maximálně dánsko-švédský projekt, mohl vzniknout další filmový skvost, na jaké jsme od Scherfigové zvyklí. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film, respektive má zvláštní atmosféru. Na jednu stranu je to strašně smutné, ale na druhou je tam vždycky taková ta malá naděje a samozřejmě kindness of strangers. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v New Yorku, Toronte a Kodani. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama