Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(161)

Nerozlučné duo kocoura Toma a myšáka Jerryho spolu soupeří v tomto americkém animovaném seriálu ve 163 dílech. Tom se neustále snaží chytit vychytralého Jerryho, který se jen tak nedá a dělá hloupému kocourovi naschvály. Nakonec ale stejně všechno dobře dopadne a Tom a Jerry jsou zase "kámoši jak hrom". (Zoiberg)

Recenze (651)

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tom a Jerry patří k animovaným klenotům naší doby. Je neuvěřitelné, že tohle začalo vznikat už v roce 1940, tedy v době, kdy se ve vodách Atlantiku proháněly nacistické ponorky. Skvělé krátké příběhy o tom, jak si kočka chce vyšlápnout na drzou myšku od té doby obletěly svět a dodnes je děti milují. ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Seriál W. Hanna and J. Barbera dokáže osloviť mladších i starších prostredníctvom jednoduchého príbehu o naháňačke mačky a myši. Klasika, na ktorej už odrástli viaceré generácie a ďalšie generácie ešte odrastú lebo Tom a Jerry asi nikdy nestratia diváka a budú zabávať naše deti, deti našich detí, deti deti našich detí,... . ()

Reklama

janek85 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě fakt v mých dětských letech dostalo. Velice dobré anime a navíc je od mého oblíbeného režiséra. Tom a Jerry se mi zdají i docela dost dobře, hezky nakreslené. Jsou nakresleni ve čtyřech verzích. Ale tato verze se mi zdála možná i nejlepší. A celkový dojem:Nejlepší anime, co znám.96%Přístupnost:přístupný ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Tom a Jerry sprevádzali celé moje detstvo a ja jednoducho musím siahnuť po najvyššom ohodnotení. Priznám sa však, neraz som držal palce práve Tomovi a keby sa mu aspoň v jednej časti podarilo tú prefíkanú myš chytiť a zožrať, nemal by som už absolútne nič, čo by som mohol tomuto seriálu vyčítať. (95%) ()

karlik4801

všechny recenze uživatele

Kultovní animovaný seriál, který je nadčasový. Koukám že vznikal roku 1940 a drží se skoro do dnes. I když v roce 2013 o něm není tak slyšet. Při mém vyrůstání nejelo na kazetě snad nic jiného než tahle dvojka. Neškodný, škodný seriál pro děti, ale když se na to koukám dnes, nejde jen o nostalgii, ona je to furt krása. A taky mi konečně dochází že je Jerry sráč a Toma je mi vážně líto. ()

Galerie (278)

Zajímavosti (40)

  • Autoři čelili obvinění z rasismu. Jedna z vedlejších postav, ze které jsou vidět jen obrovské boty, sukně a ruce (většinou se smetákem), byla černošská hospodyně s jižanským přízvukem, ztělesňující řadu rasových stereotypů. Od 50. let ji vystřídal mladý, středostavovský a hlavně bílý pár. (zdeny99)
  • Prvý film, v ktorom sa objavil kocúr Butch. (SeanBean)
  • Z důvodu politické korektnosti byly v některých pozdějších verzích odstraněny kontroverzní prvky jako stereotypizovaný obraz černošky, začerňování obličejů nebo kouření. (L_O_U_S)

Související novinky

Warneři posouvají své filmy

Warneři posouvají své filmy

13.06.2020

Tenet, Wonder Woman 1984, čtvrtý Matrix i duel Godzilly a King Konga - studio Warner Bros. posunulo celý svůj kalendář. V případě prvního zmíněného se jedná o dvoutýdenní odsun, snímek tak dorazí do… (více)

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama