Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(161)

Nerozlučné duo kocoura Toma a myšáka Jerryho spolu soupeří v tomto americkém animovaném seriálu ve 163 dílech. Tom se neustále snaží chytit vychytralého Jerryho, který se jen tak nedá a dělá hloupému kocourovi naschvály. Nakonec ale stejně všechno dobře dopadne a Tom a Jerry jsou zase "kámoši jak hrom". (Zoiberg)

Recenze (651)

Norino12 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade sú asi slová zbytočné :) ten kto nepozná a nevidel aspoň jednu časť Toma a Jerryho nemal to najlepšie detstvo ;D je pravdou, že sa celý seriál točil stále okolo toho istého a chudák Tom na to viac či menej stále doplácal ale malo to tú správnu atmosféru a ponúklo to zábavu, po ktorej sme všetci tak túžili. ()

Alex24 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru je tenhle seriál základem, na kterým člověk, který se kouká na filmy jinak, než na zabití času, musí začít stavět... Dnešní "pohádky" v čele se zeleným zlobrem na kterých přeskakují pixely a jsou z jedniček a nul nesahají tomuhle dokonalému a přitom hrozně jednoduchýmu konceptu ani po kotníky... vlastně ani po ztvrdlou kůži na patách... Miloval jsem to, jako dítě a teď to miluju snad ještě víc, což je asi divný, ale to je jedno. Tohle je prostě takový ten poklad na který se podíváte a jste plní sentimentu, ale jen do té doby, než Jerry zase někam přivře Tomovi pracky a on zařve takovým způsobem, že vyprsknu všechno, co mám v puse a ještě si krůpnu. Zápletky - úžasný, kresby - dokonalý, humor - nejlepší, zvuky - vynikající. Všechno prostě do sebe dokonale zapadá a není to jen pětiminutovej večerníček pro děti, před spaním, ale úžasná uvolňovačka, kterou si pustím, když chci všechno pustit z hlavy a prostě se jen zasmát. Další věc s kterou jsem vyrostl a srostl a pokud by mě to někdy pustilo, tak už můj život bude stát za prd pivovarskýho valacha. PS:. Děkuju tomuhle seriálu za super dny na základce, kdy jsem byl nemocnej a čučel na něj na VHSkách denně! PPS:. Díl tuším Cat Concerto a díl, kde je Tom kovboj patří do zlatého fondu mého srdce. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Kto by ich dnes nepoznal? Dve nerozlučné zvieratká, kocúr Tom a myšiak Jerry nám ukážu pravú zábavu a dobrodružstvá, o ktorých normalný človek môže len snívať. Celkový dojem: Tom & Jerry je seriál môjho detstva. Toľko radosti, hry a nostalgie, ktoré dokáže na človekovi vykúzliť úsmev na tvári. Veľa takých seriálov sa len tak nevidí a na dvojicu Toma a Jerryho sa len tak zabudnúť nedá. Je pravdou, že nie všetky diely znesiem, ale tomuto rozhodne nemôžem dať nižšie hodnotenie. A len tak mimochodom, vždy som mal radšej Toma a veril som mu, že raz sa mu konečne podarí chytiť toho maličkého bastarda, ktorý mu každou chvíľou narobí veľa škôd v dome. Ale aj nad ním sa môžem pousmievať. Moje hodnotenie: 100% ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Už jako malý jsem absolutně nechápal, co všechny na tomhle fascinuje potažmo baví a nebyl mi seriál moc po chuti. To se doteď vůbec nezměnilo, co jsem ho kdysi namátkou zahlídl po několika letech znovu a uvědomil si proč. Mám rád nadsázku a vím, že není třeba všechno brát vážně, ale zde si nemůžu pomoci. O to hůř, že je Tom a Jerry určen pro malé děti, kterým krásně servíruje násilí, vzájemnou rivalitu, šikanu, dělání sviňáren a další věci... Forma je pohádková a přitom ve své podstatě pěkně zvrácená. Svým dětem, bych nerad něco takového chtěl pouštět. Zbytečná samoúčelnost... ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jako malé dítě jsem měl komplet všechny díly na VHS a ještě dnes jsem schopný přesně říkat, co se bude dít v jakýkoli moment jakéhokoli dílu. Protihitlerovské gesto v hned prvním díle je samozřejmě pro dospělé a to hlavně proto, že tenhle seriál byl původně určený pouze pro dospělé a předcházel filmům v kině. Dnes je to zlatý fond zábavy a perfektních vtipů v podání většinou pouze dvojice aktérů. 100% ()

Galerie (278)

Zajímavosti (40)

  • Z důvodu politické korektnosti byly v některých pozdějších verzích odstraněny kontroverzní prvky jako stereotypizovaný obraz černošky, začerňování obličejů nebo kouření. (L_O_U_S)
  • Jedna z mála epizod Toma a Jerryho, ve kterých Tom mluví. (ČSFD)
  • Násilné scény vadily americkým cenzorům, kteří dohlíželi na to, když se staré díly později uváděly v televizi. (109)

Související novinky

Warneři posouvají své filmy

Warneři posouvají své filmy

13.06.2020

Tenet, Wonder Woman 1984, čtvrtý Matrix i duel Godzilly a King Konga - studio Warner Bros. posunulo celý svůj kalendář. V případě prvního zmíněného se jedná o dvoutýdenní odsun, snímek tak dorazí do… (více)

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno