Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (18)

plakát

Pavouci z vesmíru (2010) 

Jako "sberatel" filmovych sci-fi becek jsem byl prijemne potesen. Becko jako noha:)

plakát

Průměrňákovi (2009) (seriál) 

Tenhle serial o "takove normalni rodince" z americkeho stredozapadu je velice dobre obsazena a velmi vtipne psana, takze nenudi (proto jsem prvni serii zhledl da se rict na jeden zatah). Mama mi trochu pripomina Tinu Fey z 30 Rock, a nelze si nezamilovat maleho septajiciho geeka Bricka.

plakát

Hvězdné dítě (1997) 

Kdyz jsem film jako malej videl, strasne me nadchlo, ze vesmirny protagonista mohl poslouzit jako kovovy krunyr / oblek pro lidskeho hrdinu. Velmi originalni:-)

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager (1995) (seriál) 

Jako Star Trek serial asi nejslabsi, ale jako sci-fi serial porad prijemne pokoukani. Ke konci uz se to trochu zvrhavalo v nepovedenou silenost, ale prvni rady jsou verne symbolice Star Trek a tema cesty domu bylo velmi zajimave. Proste at tak, ci tak, patecno odpoledne za mych skolnich let patrivalo Star Treku:)

plakát

Star Trek: Hluboký vesmír devět (1993) (seriál) 

Deep Space byl prvnim ST serialem, ktery se dostal na ceske obrazovky a proto ma u me dulezite postaveni. Sice jsem tenkrat (musel byt tak rok 1992 nebo 3) nechapal, proc tam neni nikde kapitan Kirk a Spock (znal jsem je z filmu z videopujcovny:), ale zamiloval jsem si menavce Oda a tejmnou cervi diru do Gama kvadrantu. O mnoho let pozdeji jsem se k serialu vratil, protoze ho nikdy u nas nedovysilali a teprve od treti rady do konce mohl docenit kvalit tohoto klenotu. Valka s Dominionem a uzasny pribeh, ktery mezi sezonami navazoval, byl pro vesmir ST celkem nevidany a povedl se (take jiste diky Ronaldu D. Mooreovi).

plakát

Star Trek: Hluboký vesmír devět - Vyslanec (1993) (epizoda) 

Deep Space byl prvnim ST serialem, ktery se dostal na ceske obrazovky a proto ma u me dulezite postaveni. Sice jsem tenkrat (musel byt tak rok 1992 nebo 3) nechapal, proc tam neni nikde kapitan Kirk a Spock (znal jsem je z filmu z videopujcovny:), ale zamiloval jsem si menavce Oda a tejmnou cervi diru do Gama kvadrantu. O mnoho let pozdeji jsem se k serialu vratil, protoze ho nikdy u nas nedovysilali a teprve od treti rady do konce mohl docenit kvalit tohoto klenotu.

plakát

Star Trek: Nová generace - Všechno dobré... (1994) (epizoda) 

Holt finale kultovniho serialu, jak se patri. Posadka kapitana Picarda si nemohla prat lepsi rozlouceni - tedy rozlouceni s TV obrazovkou, protoze posadku cekalo jeste nekolik filmovych eskapad. Zavrseni serialu s cestovanim v case a vyobrazenim oblibenych postav v budoucnosti ci "alternativni budoucnosti" se vydarilo!

plakát

Star Trek: Nová generace - Střetnutí na Farpointu (1987) (epizoda) 

Jako malej jsem tenhle serial hltal (a skoro obrecel, ze se casem zacal kryt s Herkulem, ktery me take bavil:) Stretnuti na Farpointu bylo jako pilotni dil skvele stylove a pointa maleho divaka nadchla. Hodnotim proto z pozice nejakeho 10 leteho kluka, kterym jsem tenkrat byl.

plakát

Ptáčata (2010) (seriál) 

Kdyz se objevi nejaky dokument o rasovych mensinach, souziti ci problematiky diskriminace, vetsinou se divam, protoze me problem celkem zajima. Ptacata je dle meho nazoru zajimavy projekt, rozhodne lepsi nez nejaka reality show z produkce Novy/Primy. Libi se mi vyuziti kamer v rukou deti a tim padem sondy do zivoty jednotlivych rodin, "ktere to maji tezke". Rozhodne si myslim, ze je dobre se teto problematice vice venovat, protoze rasova nesnasenlivost na obou stranach barikady v CR nikam nevede (popr. k extremismu na obou stranach). Skrz poznani a lepsi adaptaci mozna mezi novymi generacemi dojde ke zlepseni. Co se tyce zabavnosti a originality, dokument si bude drzet mou pozornost az do konce. (mali druhaci jsou urcite zatim zvladatelni a pani ucitelku poslouchaji, maji zajem o uceni. Na dominantnim Patrikovi je ale vydet uz ted, co z nej asi vyroste. Az jim vsem bude kolem 15 let, to bude teprve dokument:)

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

Nelze nez udelit plny pocet uz po prvnim dilu! Nejsem znaly predlohy, takze jsem ani od zanru zombie hororu v podobe serialu moc necekal, ale prislib benevolence kabelove televize a skveleho Franka Darabonta me prisel velice lakavy. Nespletel jsem se a u pilotni epizody sedel jak prikovany a hltal kazdou sekundu. Usmev na tvari mi vykouzlil neuveritelny cit pro detail, skvele zpracovani i masky a hlavne dokonale vykreslene postavy (zatim mohu soudit predevsim hlavniho hrdinu, ktery byl velice dobre obsazen). Kamera se take zaslouzi pochvalu a dohromady tedy vyzdvihuji originalitu, byt nemohu posoudit vernost predloze. Po hruzach Resident Evilu a nude poslednich Romerovek prichazi, podobne jako pred lety Usvit mrtvych, dalsi "serial z kabelovky" s temer dokonalou prezentaci a rozjezdem v ramci sveho zanru. Darabont proste vi, jak na divaky a svou praci odvadi dokonale. Doufam, ze neztrati svuj mrtvolny dech a bude to i nadale takova zabava a pozitek sledovat. Prvni dojem se povedl, uvidime, co ty dalsi.