Reklama

Reklama

Archer je před klingonským soudem obviněn ze spiknutí proti Klingonské říši. (SkyShowtime)

Recenze (6)

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

DALŠÍ vězeňská/zajatecká zápletka, navíc ještě třetí v řadě? srsly? A musim říct, že ten trope, kdy se z Klingonů dělaj jen přehnaně agresivní debilové a kdy je celý jejich impérium ve věčnym a nikdy nepřerušenym úpadku, krizi a topí se ve větší korupci než Ferenginar je fakt únavnej. A je to fakt škoda - ten soud začal fakt dobře a já sem chvíli doufal, že tam bude ukázaná nějaká smysluplná logika, kdy to že tam padaj nějaký velkohubý proklamace a obvinění je irelevantní, protože to je jen nějaká forma/etiketa věci, ale podstata řízení je někde jinde a dává nějakej smysl a Impérium bude ukázané ještě ve své dřívější, nezkorumpované podobě v kontrastu k jeho TNG/DS9 era úpadku. Ale samozřejmě že ne, celý to bylo tak stupidní jak to vypadalo - a jedinej důvod proč to nebylo předvídatelný bylo, že sem nějak doufal ve víc. Ten závěr pak už byl jen úplně stupidní tečka na závěr, jak těma manuálníma dolama jak za středověku, tak jako příběhový rozuzlení. (Plus se přidávám k poznámkám o tom že narušovat kanonickou kontinuitu a vůbec tahat Klingony a Ferengy do ENT je blbost samo o sobě - a dost autorská zbabělost a nedůvěra v zajímavost vlastních novejch ras, přitom Sulivan sou - stranou nesmyslnosti časový války - taky dost zajímavý protivníci, podobně Andořani... škoda, že místo Klingonů nerozváděj tyhle nebo nepředstavěj nějaký další.) Anyway, 2* za to jak je to odehraný a za to že ten zpětně vyprávěnej příběh nějak funguje, ale jako měl sem fakt tendenci vrazit 1* jen z vícečetného znechucení a otrávenosti. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na první pohled působivá, na ten druhý dějově prázdná epizoda, sloužící k hlubšímu představení klingonů. To se odehrálo během dvou rozvitých vět a jednoho krátkého monologu na samém konci. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pominu-li fakt, že za poslední dva měsíce, co jedu (už po čtvrté) star trek maraton, jsem už tupými klingony fakt přežraný, tak obhájce Kolos byl asi první klingon (Worfa nepočítám), který mluvil normálně i rozumně a snad poprvé zaznělo, že klingoni nejsou jen banda středověkých hrdlořezů. Vše ostatní je tupě klingonské a klingonský soud je jen o chlup méně stupidní, než soud cardasijský... (o tom, že v tomto seriálu nemají klingoni a ferengi co dělat, jsem psal už jinde) ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když pominu fakt, že dle kdysi platné oficiální ST timeline, nemají Klingoni v tomto ST seriálu co dělati (Ferengové by mohli vyprávět), tak jde tradičně o výborný klingonský díl, který jest zcela zjevnou poctou geniálnímu ST VI.;-) ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama