foto

Scott Bakula

  • nar. 9.10.1954 (61 let)
    Saint Louis, Missouri, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Scott Stewart Bakula pochází z hudební rodiny a má dva mladší sourozence. Bakula je znám především jako televizní herec, ale svou hereckou kariéru začal učinkováním na Brodwayi. Po několika malých rolích v TV seriálech vytvoříl roli dr. Sama Becketta v úspěšném sci-fi seriálu Quantum Leap. Za tuto roli získal v roce 1992 Zlatý Globus a několik nominací na Emmy. Dokonce režíroval několik dílů tohoto seriálu. V roce 1988 získal čtyři nominace na cenu Tony v muzikálu Romance-Romance.

V roce 1981 se jeho ženou stala Krista Neumann, s níž má dvě děti - Chelsy (1984) a adoptovaného Codyho (1991). V roce 1995 se pár rozvedl. Dcera Chelsy si zahrála společně se svým tatínkem v jednom z dílů již zmiňovaného seriálu Quantum Leap. Nyní Scott žije s herečkou Chelsea Field (ve filmu Poslední skaut hrála nevěrnou manželku B. Willise). Mají spolu dvě děti. Pár se seznámil v roce 1994 při natáčení filmu A Passion to Kill. Ve stejném roce se objevil po boku Bruce Willise v thrilleru Barva noci. V následujícím roce hrál hlavní postavu v hororovém thrilleru Pán kouzel. Další rok účinkoval v krátkém televizním seriálu Mr. & Mrs. Smith, který byl zrušen po jedné sezoně a Bakula se vrátil k hraní v televizních filmech.

Své hudební nadání Scott využil v animovaném muzikálu Cats Don't Dance, když propůjčil svůj hlas hlavní postavičce kocoura Dannyho. V oscarovém filmu Americká krása představoval homosexuálního souseda hlavní postavy, kterou skvěle zahrál Kevin Spacey. V roce 2001 se stal kapitánem Johathanem Archerem v páté sérii Star Trek - Enterprise. V poslední době se objevil v několika dílech seriálu The New Adventures of Old Christine a v roce 2007 natočil film Blue Smoke.

V roce 1995 se objevil na obálce časopisu Playgirl, kde předvedl svou vypracovanou postavu.

Lucka "rumbiq" P.

Herecká filmografie

2016 Basmati Blues
2015 Me Him Her
2014 Elsa & Fred
Hledání (TV seriál)
Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
2013 Enter the Dangerous Mind
Geography Club
Liberace! (TV film)
2011 Zdrojový kód
2009 Informátor!
Men of a Certain Age (TV seriál)
2008 Comedy Central Roast of Bob Saget
State of the Union (TV seriál)
2007 Chuck (TV seriál)
Nora Roberts: Posedlost ohněm (TV film)
2006 Nové trable staré Christine (TV seriál)
2004 Zoufalé manželky (TV seriál)
2003 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
2001 Dům života
Late Boomers (TV seriál)
Mezi náma holkama (TV film)
Mezi námi děvčaty (TV film)
Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Star Trek: Enterprise - Setkání u Broken Bow (TV film)
Životní role
2000 Father Can't Cope (TV film)
Jménem lidu (TV film)
Luminarias
Můj nejlepší přítel (TV film)
Rodinné prokletí
Tatínkovi andílci (TV film)
1999 Americká krása
Mizernej charakter (TV film)
NetForce (TV film)
1998 První liga 3: Zpátky do druhé ligy
1997 Kočky netančí
1996 Pan a paní Smithovi (TV seriál)
To je můj syn (TV film)
1995 Cizáci (TV film)
Ice & Asphalt: The World of Hockey
Moje rodina
Pán kouzel
1994 Barva noci
Hra bez pravidel
Na útěku (TV film)
1993 For Goodness Sake
Záchranná akce (TV film)
1992 In the Shadow of a Killer (TV film)
1991 Nezbytná tvrdost
1990 Zátiší Summit Bluff
1989 Quantum Leap (TV seriál)
Quantum Leap: Genesis (TV film)
1988 Eisenhower & Lutz (TV seriál)
Murphy Brown (TV seriál)
1987 Infiltrator (TV film)
Last Fling, The (TV film)
1986 Designing Women (TV seriál)
Gung Ho (TV seriál)
I-Man (TV film)

Dokumentární

2014 Real History of Science Fiction, The (TV seriál)
Star Trek: Enterprise - In a Time of War
2013 Star Trek: Enterprise - In Conversation - The First Crew
Star Trek: Enterprise - Uncharted Territory
The Captains Close Up (TV seriál)
To Boldly Go: Launching Enterprise
2011 The Captains
2000 American Beauty: Look Closer...
1995 Making of 'Lord of Illusions', The (TV film)
1994 Men, Movies & Carol (TV film)
1993 Ultimate Driving Challenge, The (TV film)

TV pořady

2015 5th Critics' Choice Television Awards (TV pořad)
2011 17th Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
2010 Talk show bez zábran (TV pořad)
1993 Kennedy Center Honors: A Celebration of the Performing Arts, The (TV pořad)
The 45th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1992 The 44th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1991 The 43rd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1990 The 42nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1989 More You Know, The (TV pořad)
The Pat Sajak Show (TV pořad)

Režijní filmografie

1989 Quantum Leap (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(21)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace