Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Posádka Červeného trpaslíka se po desetileté odmlce vrací s třemi novými díly. Lister, Rimmer, Kocour a Kryton se setkají s hologramem bývalé vědecké pracovnice Kateriny Bartikovské, která zbaví Rimmera velení a objeví způsob, jak otevřít dimenzionální bránu a poslat Listera do jiné dimenze pro ženu, s jejíž pomocí by obnovil lidskou rasu. Náhodou se celá parta dostane branou na Zemi. Tam její členové zjistí, že jsou hlavními postavami seriálu Červený trpaslík... (Weissik)

(více)

Recenze (430)

bouncer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám z tohoto "návratu" k Červenému trpaslíkovi docela rozporuplné pocity. Jako velký fanoušek jsem si jistě přál, aby dále pokračoval...ale to čekání bylo až moc dlouhé. Nápad nových třech dílů není špatný, ale provedení je mnohem horší. Herci jsou starší a vypadají na to...ale to nevadí. Horší je vizuální stránka, kdy místo laciných kulis jsou použity laciné počítačové triky, které vypadají mnohem hůř než cokoliv z Červeného trpaslíka kdy předtím. Ale i to bych tvůrcům odpustil, kdyby tyto tři díly nepostrádaly to hlavní - vtip a hlášky. Narážky na historii Červeného trpaslíka nebo na Blade Runnera jsou fajn, ale když hodina "trpaslíka" vyvalá na mé tváři jeden úsměv, tak je něco špatně... ()

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Člověk čekal comeback tisíciletí s kdovíčím a zatím se vrátila "pouze" zestárlá a zatuchlá banda našich oblíbených hrdinů(nj očekávání jsou zrádná). Absence nahraného smíchu vytvářela hluchá místa. Překvapilo mě, jak je český dabing podobný originálním hlasům. Fóry jsou pořád stejné, ale jakoby to už nebylo ono. Listy a Rimsy si málo lezly na nervy. Jinak docela sranda, ale jako celek to působilo dost křečovitě. ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslim, že trojdíl se jako rozloučení či tolik žádané oživení náramně povedl. Vyvolalo to ve mě takové nostalgické pocity. Ne že bych se nějak hystericky smál, ale většinu času jsem měl na obličeji blažený úsměv. Osazenstvu to klapalo jako za starých časů nebo dejme tomu za časů osmé série, kterou já osobně mám velmi rád (narozdíl od sedmé). Parodie na Blade Runnera... geniální, hlavně zvětšování fotky a proběhnutí sklem. Navázat po takové době je nesmírně těžké. Jsem rád, že se nesnažilo o nějaký velký návrat a vznikla tahle příjemná krátká vzpomínka na jeden z nejlepších seriálů. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

(1) Velice smutné. Neschopnost přiznat si, že doba sci-fi persifláže je pryč, korunovaná postavou z jiného seriálového - CSI - vesmíru. Spíše melancholické než pubertálně rozverné, dramatické než komediální - stále ale prvotřídní. Rozhodně jiné než celý seriál, protože humor těží z tragiky postav, nikoliv jejich sofistikované verbální výměny názorů. Překvapivě dospělé: rozhodněte se, jestli to budete brát jako klad, nebo zápor. (2) Ne že bych nebyl zklamaný tím, že ze všech možných nabízených variant byla zvolena ta nejjednodušší, co se týče fanouškovského diskurzu (nejsme skuteční, ale jsme fiktivní postavy ze seriálu!), ale... Červený trpaslík je zpátky, včetně svého verbálního a ironicky úsečného humoru! A zároveň je tento reflektován a glosován, protože fanoušci se smějí především tomu, že "jejich" postavy udělají něco pro ně typického. Je fajn reflektovat postavy a vesmír, ve kterém žijí (první díl), a fanouškovskou základnu (druhý díl)... teď už zbývá jenom "trojka", která by mohla něco říct o proměnách sci-fi persifláže. (3) Kultovní sci-fi britcom, jehož vznik inspiroval neméně kultovní sci-fi film Ridleyho Scotta (ne, VETŘELEC to není a THELMA A LOUISE taky ne, i když víme, že oba jsou také sci-fi), došel ke svému konci díky sofistikovanému scénáři plného smíření se s tím, čím/kým jsem. Svérázné uchopení a variace BLADE RUNNERA, jemuž se dodávají originální významy (origami je zužitkováno!), v důstojném rozloučení. Není si co víc přát... 9/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužiaľ. Červený trpaslík ako ho zbožňujem a uznávam nenávratne zmyzol do prázdna koncom ôsmej série. Ja som si už zvykol že prechody medzi sériamy absolútne nenadväzujú, ale Back To Earth je skôr sklamaním ako radosťou. Postavy sú síce dospelejšie ale to kvôli čomu sme ich milovali je nenávratne preč. Jediný kto sa ešte ako tak drží je Craig Charles ktorého Lister prešiel od prvej série veľkou zmenou a pre mňa zostáva najlepšou postavičkou celého seriálu. Vtipnosti tu veľa nenájdete a hlavne je to až smutne silené. Ak to tak nebolo tvorcami zmýšlané tak potom jednoducho Doug Naylor nie je režisér a nedokázal uhrať situáciu na televíznej úrovni. Seriál ktorý má pár odkazov a aj pár dobrých vtipov ale je úplne zbytočný a tak trocha smutný a možno že práve za tú smutnosť si vyslúžil pevné tri *. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Když jdou Lister (Craig Charles), Kocour (Danny John-Jules) a Kryton (Robert Llewellyn) bojovat s mořskou příšerou, tak Rimmer (Chris Barrie) řekne, že si s sebou vezme měsíčník klasických aut, aby měl co dělat, než s ní ostatní dobojují. Chris Barrie je ve skutečnosti velký fanoušek klasických aut. (viperblade)
  • Předchozí řady seriálu produkovala společnost BBC. Tuto sérii vyrobila kabelová televize Dave TV. (korbitch22)

Reklama

Reklama