Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ptačí klec je vyhlášený gay klub na Palm Beach, který vlastní Armand Goldman. Ten žije v dlouholetém svazku s přítelem Albertem a společně vychovávají syna Vala z Armandova jediného styku s tanečnicí Kathryn. Jednoho dne Val otci oznámí, že by se chtěl ženit. Jeho vyvolenou je spolužačka Barbara. Jenže její otec není nikdo jiný než ultrakonzervativní republikánský senátor Kevin Keeley – ten právě oznámil založení „Koalice" mravního řádu". Jeho kolega a spoluzakladatel však vzápětí umírá v náručí nezletilé barové prostitutky, čehož se chytí média a Keeley prožívá peklo. Barbara v této situaci tím spíš nemá odvahu říci rodičům pravdu, že otec jejího milého je teplouš, vlastnící teploušský podnik – a navíc Žid. Dívka si tedy vymyslí přijatelnou historku, že Valův otec je atašé v Řecku a matka v domácnosti. Toho se ale chytne její matka a vymyslí akci: když si Barbara vezme „slušného" chlapce, média dají pokoj a otec se bude moci v klidu věnovat nadcházející předvolební kampani... Vala čeká náročný úkol: přesvědčit svého otce, aby sehrál roli „normálního" rodiče. Chybí ale ona „matka v domácnosti". I tento problém se vyřeší – zoufalý Armand vyhledá Kathryn a požádá ji, aby zahrála jeho ženu. Ale je tu ještě Albert, který se o chlapce také staral a teď by měl chybět na jeho svatbě? To ovšem zdaleka není poslední problém k řešení... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

K tomuto remaku francouzského filmu s precizním Michelem Serraultem, nonšalantně charmantním Ugo Tognazzim a mým miláčkem Michelem Galabru jsem přistupovala značně skepticky. Byla jsem příjemně překvapená! Všichni obstáli se ctí a nejvíc můj nejoblíbenější americký herec Gene Hackman, myslím, že dost opomíjená hvězda. Vůbec jsem neměla pocit, že amíci něco odflákli a že na frantíky a jejich humor nemají. Takový dobrý remake se povedl snad už jen u Tří mužů a nemluvněte (i když tam mi teda dost chyběl ten krásný pařížský byt). Jo a možná Mzda strachu, se zavřenýma očima:-) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu se nejde vyhnout srovnávání s originálem. Ptačí klec z americké produkce jsem viděl dřív bohužel dřív než originální francouzskou Klec bláznů. Příběhově jsou oba filmy totožné, jen chvilkami vyznívají scénky a vtípky trochu jinak. V konečném resumé mi americká verze přišla vypiplanější, konzistentní a vyzrálejší a bavila mně víc. Bůhví jak by to dopadlo, kdybych filmy viděl v jiném pořadí. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Jezevi 

všechny recenze uživatele

Absolutně perfektní jízda! Neuvěřitelný Nathan Lane, který si to vysloveně užíval. Sám homosexuál odsouzený svou věřící rodinou zde mohl ukázat svůj talent a neuvěřitelný smysl pro humor. Škoda, že mu ten Zlatý globus za famozního Albieho nevyšel. Vtipné, milé, zábavné. Nenásilně otevírající otázky, které jsou ohledně výchovy a morálky pořád aktuální. Nicméně pro testosterony silnější kafe :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Hollywoodsky remake francúzkej komédie pre homosexuálov. Podobne zamerané filmy sú mi z duše protivné. No v rámci objektívneho hodnotenia to do odpadu nehodím, aj keď samotný námet si iné označenie ani nezaslúži. V tomto konkrétnom prípade je filmové spracovanie na prijateľnej úrovni. Omnoho horšie je to s hereckými výkonmi, ktoré sú značne nevyvážené. Niektorí z hercov svoje postavy zvládli s prehľadom (Robin Williams), iní boli absolutne nemožný (Nathan Lane). Tento titul už u mňa druhú šancu nedostane. ** ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Přesně takovou komedii jsem potřeboval. Ten typ prázdninového filmu k potěšení ducha, a to není rozhodně málo. Ano, ke konci tomu trochu dochází dech a gradace zápletek se tak již nedaří, ale i tak těch ostatních 105 minut bylo prostě božích a Robin Williams s celým dalším hereckým ansámblem dokazuje, že tady ten vtip stojí na kvalitních hercích, nikoli na trapnosti. Velký palec nahoru. 80% ()

Galerie (117)

Zajímavosti (8)

  • Uklouznutí a následný pád Armanda (Robin Williams) v kuchyňské scéně s krevetami nebylo plánované. Williams opravdu spadl a poté společně s Hankem Azariou zadržovali smích. Scéna ve filmu zůstala. (PogoJoe)
  • Režisér Mike Nichols vyžadoval po hercích Nathanu Laneovi a Robinu Williamsovi, aby každou scénu natočili alespoň jednou tak, jak bylo přesně předepsáno ve scénáři, než je nechal improvizovat, čímž jsou oba proslulí. (PogoJoe)
  • Hank Azaria založil svoji roli Agadora, homosexuálního, výrazně zženštilého sluhy, na své babičce, zejména co se mluvy týče. (PogoJoe)

Reklama

Reklama