Reklama

Reklama

Love, Death & Robots - 3. svazek (2022) (série)


Jibaro (S03E09)

(epizoda)
  • USA Jibaro

VOD (1)

Obsahy(1)

Hluchý rytíř a mytická siréna si spolu skočí tanec smrti. Osudová přitažlivost říznutá krví, umíráním a touhou po bohatství. (Netflix)

Recenze (73)

vimluk_CZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle epizoda je diametrálně odlišná, než cokoliv nám zatím seriál nabídl a ne každému evidentně sedne. Atmosféricky nepříjemné, strašidelné a ponuré, dost tomu i nahrává fakt, že tu není žádný dialog, pouze hudba a "jekot" sirény. Chci teď vidět něco podobného v blízké době? Asi ne. Ale zaujalo mě to při premiérovém zhlédnutí? To teda! ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Legenda o hluchém rytíři a siréně je mnohem méně prvoplánová, než se na první pohled může zdát (doopravdy podle mě nejde o kritiku kolonialismu - na to je siréna moc predátorem). Ale především její zpracování bere dech - audiovizuální orgie s choreografií z moderního baletu, a přitom takováhle myticko-rytířská balada? Za mě dobrý. ()

Reklama

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Love, Death & Robots prozatím končí epizodou, která bude nejspíš budit ty nejrozporuplnější emoce, já se naštěstí můžu stavět na tu stranu barikády, která nebude hanit a nadávat, ale spíše chválit. Kdybych do teď neviděl nic podobně netradičního, asi bych kroutil hlavou, takhle jsem ale dokázal ocenit nejen stylizaci, ale hlavně finální soundtrack! ()

Sashmen13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Animace, která Vám přivodí krátkozrakost. Kamera která je zcela určitě navržena ke spuštění té nejtěžší formy epyleptického záchvatu. Zvuková kulisa co způsobí krvácení do uší. Příběh hluboký jako Rákosníčkův  Brčálník. Tohle je ten pravý skvost, na který jsem čekal.  Ta scéna, jak všichni běží do vody, bude meme, o tom nepochybujte. Pokud Vám došli peníze nebo Váš místní dealer zrovna nemůže, vřele doporučuji tento trip vyzkoušet. Ale pozor, z toho temného místo nazvaného "umění" není návratu. ()

Wiluna 

všechny recenze uživatele

Musím konštatovať, že posledný diel splnil svoj účel a vyvolal v množstve z nás skutočne zvláštne emócie...vylúdil otázky bez nároku na jasnú odpoveď. Nevedela som identifikovať, či sa mi to páči a či odpudzuje.  Zvuk robil skutočne svoje a snažil sa vtiahnuť diváka do tónov, ktoré (ne)počuje hlavný hrdina. Vskutku originálne spracovanie legendy o sirénach. Tento rytier bol vlastne šťastný muž, pretože si nemusel zalepiť uši voskom, ako to urobil Odyseus svojim vojakom a mohol kľudne prežiť. To by ale nemohol byť človekom - tvorom od prírody najchamtivejším. Zrak si odnáša prvenstvo v zmysloch človeka a stojí na čele pred sluchom.  A posolstvo tu bolo krásne ukázané a jasné. Nenažranosť je vždy cesta do záhuby. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama