Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blade je statný černoch, napůl člověk a napůl upír, který s pomocí starého a nemocného učitele Whistlera bojuje proti upírům. Vtrhne na obrovskou upíří diskotéku, všechna monstra zlikviduje a zmizí dřív, než se objeví policie. Mezi oběťmi je také zuhelnatělé tělo upíra Quinna, který však na patologii obživne, vysaje patologa a poraní jeho kolegyni. Potom uteče před Bladem a policií do opuštěné továrny, kde má základnu. Mezitím dochází ve společenství upírů ke sporu. Mladý ctižádostivý Frost lidmi pohrdá, protože je považuje pouze za potravu, a chce neomezenou moc. Karen je napadena policistou, který upírům slouží. Podaří se jí ubránit a Blade se jeho sledováním dostane na stopu další upírské komunity. Blade s Karen proniknou do archívu, kde zabijí zrůdného strážce a zjistí, že Frost chystá rituál, kterým chce oživit boha krve Le Magru, s jehož pomocí by ovládl lidstvo. Frost pronikne do továrny, kde se zmocní Karen a smrtelně zraní Whistlera. Blade se vydá za Frostem a likviduje všechny upíry, kteří se mu postaví do cesty. Je poražen, když se před ním objeví jeho matka. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (627)

castor 

všechny recenze uživatele

Žízniví upíři se svými dlouhými řezáky útočí, samozvaný spasitel Wesley Snipes se tak musí zatraceně rychle otáčet mečem. Je napůl člověk, napůl upír, ale nepatří ani do jednoho tábora. David S. Goyer napsal poměrně originální kousek, ve kterém jde kromě hektolitrů krve a drsných hlášek i o docela zajímavé motivy a překvapivé cesty. Potěší kvalitní řemeslo (kamera, výprava), naopak triků je tolik, že se asi některé úplně nemohly zaplatit a je to na nich znát. Herecky je to fajn, ať už mluvíme o tvrďákovi Wesleym nebo sebejistém Stephenu Dorffovi. Dynamické béčko. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Proč jsem to tak dlouho opomíjel, to nechápu. Marveláky mám rád hodně rád takřka všechny, ale dřív jsem se v tom tak nějak neorientoval. Wesley Snipes je naprosto dokonalý Blade, ačkoliv malinko namachrovaný!. Film je typicky devadesátkově akční, nenudí a do popředí dokázal přinést konečně prvního marvelovského černého superhrdinu. A na plátně to po letech jen vynikne...80% ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem až po druhém díl v režii del Tora a dávno po Lize výjimečných (kterou jsem v té době nesnášel ana chuť jsem jí přišel a o hodně hodněpozději), a možná proto mne tento "city horor" až nečekaně potěšil... Spousta krve je jednoznačné plus, Norrington cool režii překvapivě zvládá a k tomu spousta nečekaně nekorektních momentů, na které musel mít tvůrci opravdu koule... ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Tematika upírov je hrozne zaujímavá,škoda len,že sa ešte nenašiel nikto,kto by tento fenomén predviedol vo veľkom štýle na filmových plátnach!Blade je rozhodne slušným snímkom plným akcie,skvelej hudby a neporaziteľného Wesleyho Snipesa,ktorý je pre túto rolu ako stvorený,ALE ide len o bezduchú vyvražďovaciu akciu!Stephen Norrington sa predviedol-škoda len,že je to jeho jediný snímok na ktorý sa dá pozerať!Rozhodne ide o skvelú ságu..,ale ja čakám na viac!(chcem vidieť viac) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Blade je úžasná postava, která vychází zejména z komixu a je to na něm znát. Snipes je naprosto perfektní. Příběh na pozadí "úpírské ságy", legend, "tradic" a videoher není natolik důležitý, spíše velice dobře ztvárňuje prostor a pole pro úžasnou akční jízdu, která oplývá za prvé na svoji dobu úžasnými speciálními efekty (digiefekty velice dobře spojeny se starou dobrou maskérskou školou) a zejména megaakcí, kdy Snipes seká, řeže, bodá, láme, drtí, kope, mlátí, střílí a "nafukuje" své nepřátele v tak excelentně dinamickém temtu, že se mu v této rovině akčního filmu za posledních 10 let málo který film vyrovnal. A o to tady jde, příběh tuctový, herecké výkony velice střídmé, od velmi dobrých po vyloženě mrzuté (např. hlavní černošská hrdinka). Celé upírské pozadí v mnoha ohledech navíc někdy zaniká pod minimálně sestříhanými souboji opravdových mistrů martial arts (Blade je opravdu jejich přehlídkou) a člověk má spíš pocit, že sleduje nějaký klasický japonský karate masakr. Přesně takové filmy mám rád. Blade jednička je prostě ... jednička a pecka dohromady ... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (63)

  • Blade (Wesley Snipes) má ve filmu modifikovaný MAC-11 ráže .380 ACP a Benelli M3 Super 90 ráže 12 Gauge. (dc125)
  • V jedné z posledních scén, když Frost (Stephen Dorff) praští pěstí Bladea (Wesley Snipes) do břicha a ten odlétne a narazí na zeď, je možné zpozorovat, že se Frost Bladea ani nedotkne. (Pepy)
  • Americké tržby filmu byly 70,1 milionu dolarů, celosvětové 131,2 mil. (NIRO)

Související novinky

Vrátí se Blade s Wesley Snipesem?

Vrátí se Blade s Wesley Snipesem?

31.08.2018

Akční trilogie Blade s Wesley Snipesem (Demolition Man) patří k málo filmům předmarvelovské éry, za které se nemusí fanoušci komiksů tak úplně stydět. Od té doby se však plno věcí změnilo, tak… (více)

Vládci vesmíru od Goyera?

Vládci vesmíru od Goyera?

01.12.2017

Když má scenárista (a občasný režisér) David Goyer dobrý rok, nadělí nám Bladea nebo Batman začíná. Když má špatný rok, vypadne z něj Blade: Trinity nebo Ghost Rider 2. Hollywoodská studia ale tohle… (více)

Koho přinese mrchožrout ze záhrobí?

Koho přinese mrchožrout ze záhrobí?

16.04.2011

Remake gotického akčního hororu Vrána si původně vydupal z hřbitovní země Stephen „natočil jsem Bladea a pak jsem zešílel“ Norrington. Nakonec kvůli sporům se studiem Relativity odstoupil a s ním… (více)

Hledá se režisér!

Hledá se režisér!

18.02.2011

Pro remake Vrány, komiksovou adaptaci Preacher a DiCapriovo finanční drama z Wall Street. Máte zájem? Bohužel, hollywoodská studia momentálně vyjednávají s poněkud zvučnějšími jmény ;-). Pojďme… (více)

Reklama

Reklama