Reklama

Reklama

The Twilight Zone - Season 1 (1959) (série)


Third From the Sun (S01E14)

(epizoda)

Recenze (10)

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě druhý highlight první série - hezky apokalyptická atomic-age nálada, naděje záchrany ve vesmíru, klasický twist v závěru. Přesně moje oblíbený téma, ta tehdejší roztomilá nukleární paranoia a old schoolový sci-fi nápady... "Behind a tiny ship heading into space is a doomed planet on the verge of suicide. Ahead lies a place called Earth, the third planet from the Sun. And for William Sturka and the men and women with him, it's the eve of the beginning—in the Twilight Zone. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nezvykle stylisticky vytříbená epizoda plná efektních dodge angles a komorního průběhu. Je to trochu uspěchané, tohle je už je námět a uchopení na celovečerní film, ale pointa to hezky zasadí do kontextu Twilight Zone. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobře natočeno (záběry, kdy kamera snímá pohledem zdola přes skleněný stůl byly revoluční) a k tomu skvěle podaná atmosféra strachu z blížící se nukleární katastrofy. Za tyto klady hvězdička navíc. A pointu jsem samozřejmě neuhádl, i když je tu od samého začátku k mání jeden hint. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Boj se strážnými je sice poněkud úsměvný, ale ani to nezkazí celkový skvělý dojem z této epizody. Opět se jedná o zajímavé zamyšlení, tentokráte na téma likvidace vlastního druhu. Znovu musím povyskočit radostí nad formou zpracování, které snese srovnání s moderními celovečerními filmy, i když logicky mírně zaostane v oblasti triků. Ale já u filmových tvůrců více oceňuji invenci, než schopnost práce s počítačem, takže i ty jednoduché triky mi vyhovují. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Bude válka, prchejme! K emzákům se schovejme." V šedesátých letech byla světová jaderná válka na spadnutí a tak není divu, že vznikla i tahle pohádková hříčka s velmi překvapivým koncem. Bylo, nebylo... za devatero galaxiemi a devatero černými dírami běhala kolem velkého ohnivého Slunce malá modrá planeta a na ní právě jeden Rod Emzo Serling psal svůj scifi scénář, jak se obyvatelé chystají zničit si planetu válkou a jakou naději skýtá pár strachy zeleným rodinkám jedna kosmická loď zajímavého tvaru. Pracovní název epizody zřejmě zněl: Z deště pod okap. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Planéte hrozí jadrová katastrofa, ale najvyššie orgány si túto informáciu nechávajú pre seba, zrejme aby nevyvolali paniku. Zasvätení však premýšľajú ako zo šlamastiky von. Riešenie sa nájde, ale dokáže zachrániť iba zopár vyvolených. Hlavné postavy čaká ťažká posledná noc, kedy musia zrealizovať svoj plán na útek a vyhnúť sa ľuďom, ktorí im v tom môžu zabrániť. No a na konci nás čaká zatiaľ najprekvapivejšia pointa prvej série, pričom počas deja nič nenasvedčuje, že by to mohlo byť tak, ako to na nás tvorcovia narafičili. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po nepovedené třinácté epizodě přichází další a tentokrát vzhledem k hodnocení překvapivé zklamání. Strach z konce světa si představuju trochu jinak než partii bridže a sestavení chatrného plánu na únik. Jednání (fašistického) vedoucího pak zcela nedávalo smysl a závěrečná pointa mi tentokrát došla příliš brzy.  Technická navita mi nevadí, ale té lidské tu bylo příliš. Zbývají jen dvě možnosti, bohužel. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsou filmy, které trvají i víc než 3 hodiny a člověk si stejně časem nevzpomene, že je viděl. A pak jsou i filmy velice krátké a přesto natolik osobité, jedinečné a nezapomenutelné, že vám jen tak snadno z paměti nevymizí. ​Zóna soumraku takové perly ukrývá a zase jednou mě (ne)překvapila svými nesmírně nadčasovými kvalitami. Vlastně mě zpětně překvapilo spíše, kolik Američanů na IMDB obdivuje prastaré československé sci-fi Ikarie XB-1 a že je jich paradoxně značně víc, než Čechů a Slováků zde obdivujících tenhle malý sci-fi skvost z USA vzniklý o pouhé tři roky dřív. Perfektně vybudovaná atmosféra podpořená znkelidňujícím hudebním motivem a často nekonvenčními, do detailů promyšlenými kamerovými záběry zde dosahuje místy až paranoidní úrovně a v závěru je pak korunovaná uzemňující pointou. Taky jsem zůstal přikován natolik, až jsem se v tom pohlcení pořádně ani nestihl pozastavit nad dnes již úsměvními akčními scénami. ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ideologicky neutrálny apel jak sviňa! Je jedno, či uhádnete alebo neuhádnete pointu, je v nej (a celej poviedke) toho vypovedaného toľko, že to bude riadne fackať aj pri opakovaných pozretiach. Mňa teda určite. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne tak silné a atmosférické jak mohlo být a postava vedoucího tu měla být líp napsaná, ale jinak spokojenost a na svoji stopáž je tenhle námět využit dostatečně. Navíc i ten zvrat v závěru se mi dost líbil. 4* ()

Reklama

Reklama