Reklama

Reklama

Recenze (12)

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle docela slušně až nečekaně, pobavilo. Sice kvůli tomuto emocionálnímu stavu jsem ST nikdy nesledoval, ale jelikož je tento rozpačitě experimentální ST počin méně ujetý než DSC, tak aspoň na 1 zkouknutí to funguje. Jako svého času Lost. Prvních 10 min. s Q byly bezesporu to nejlepčí. Zmíňky u sbírky lebek o Dukatovi, Sarekovi či Martokovi, potěšily. I když posl. 10min. bylo ironicky zábavných. 1984 meets V jako Vendeta a do toho trochu koření alá Zrcadlový vesmír. Ironicky zaujaly pojmy jako První manžel, Konfederace, generál Picard, Romulan scum (u toho jsem se zvláště uchechtl, proč? to je snad jasné) obří komunikátory, za které by se nemusela styděti ani Dala s Mobarem, etc. Special quest star Borgská quálovna (či spíše její polovina, ta horní:) která konečně vypadá tak, že nemusíte pár minut hádati, kdo to je, i když vám to scénáristé v 1.díle řeknou, aby jsme se chytali, když už jsou samotní autoři STP většinou za blbce. Včetně tohoto dílu, který (pokud je fakt, že každý ST odrážel dobu, ve které byl stvořen) jestli má platiti to v závorce, tak potěš koště, páč tak trapnou pseudohumanistickou agitku jsem už dlouho neviděl. Na 2.str. dává to dokonalý smysl, páč tato hyperkorektní doba je tak těžce mimo mísu (viz. výblitky jako ´´Nadace´´) že souč. ST vlastně ani jiný býti nemůže a fakt, že kreslounová šílenost od McMahana funguje zatím ze všech dosavadních ST produktů nejlépe (v mých očích rozhodně) též o něčem vypovídá. Pryč s ufouny! Haha. Pokud by to nudilo, byla by to vskutku smutná vizitka Kurtzman universe. Krom Lower Decks, samoz. Což si vysvětluji tím, že dle samotného tvůrce, má na STLD Kurtzman minimální vliv a zájem, když je jeho úsilí zaměřeno hl. na hrané tv s. A jak by řekl Shatner v Airplane II the sequel... ,,Ironie, může být někdy velice ironická´´.:))) A co na to Jan Tleskač? ()

Martinius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

picard si ide zopakovat skok do minulosti, len tentoraz tam nestretne safrana cochrana, ale nasu sucasnost, ktoru casto nedokazu uchopit akademicky vzdelani ludia, nie to scenaristi serialu. taketo skoky mozu vyustit do velkoleposti co do originalnosti i do pruseru, respektive bezradnosti. ST uz viackrat putoval casom, najlepsie sa to zvladla posadka filmu c. 4 - cesta domov. s nadhladom a humorom. drzme preto palce, aby sa picard vratil naspat. ani nie tak z dovodu zachrany ludstva ci federacie, ale cti star treku. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obavy z další instantní polívky a la Q hrátky s realitami, se naštěstí nepotvrdily. Ve skutečnosti je pro mě tato epizoda asi nejlepší trekárna za posledních pět let. Dospělá s velkým potenciálem. Fašounská galaxie sice není zrovna originální, ale přesto to vypadalo a fungovalo velmi dobře. Výstavka trofejí a role Pickyho v budování vesmíru pro lidi, působila jako bezva námět pro celou řadu. Ale takto to bylo působivější. A co víc, konečně jsou zpět mí oblíbení Borgové a zapadá to pěkně do předchozích setkání s nimi. Nicméně dá se očekávat, že návrat do "současnosti" bude trochu vizuální nuda...producent jistě slintal blahem při zprávě, že digitální triky nebudou minimálně pro jednu epizodu potřeba. Ani nepamatuju, kdy jsem naposledy takto s klidem, plácnul nejvyšší hodnocení seriálové epizodě ST. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle se těžce nepovedlo a seriál se řítí do stejných srajd jako většina první řady, kdy měl člověk pocit, že scénář píší 10 leté děti. Q nám tedy změnil běh dějin a jsem velmi zvědav, co že se to stalo v tom roce 2024, který je "shodou okolností" zrovinka rokem prezidentských voleb v USA, čili nejvíc bych se nasmál, kdyby tuto temnou budoucí Zemi stvořilo znovuzvolení Trumpa a seriál by tak v podstatě už teď, v 2022, rozjížděl předvolební kampaň na podporu Demokratů. Co se samotné Konfederace týče, tak celá zápletka byla vyhnaná do naprosté absurdity, kdy manžel Anniky by snad musel být naprostý retard po lobotomii, aby mu nedošlo, že je jeho vlastní žena někdo úplně jiný, to samé hrdinný generál Picard atd. "Komické" vsuvky Elnora a Jurati byly adeptem na to nejtrapnější co jsem zatím ve Star Treku kdy viděl, zlatý Data s emočním čipem v Generations. Jedna hvězda za místnost s trofejemi v Chateau Picard, zbytek opravdu děs. ()

MasterD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Twists and turns, docela překvapivé. Dávám pět hvězdiček, protože jsem nejdřív čekal, že se s královnou evakuují a vše hned zvrátí, ale tak jednoduché to fakt nebude a komplikuje se nám to. Mirror universe po stylu DS9, Sedmá a generál Picard jako antihrdinové, parádní.. Jsem rád, že to není vůbec prvoplánové. ()

Galerie (46)

Reklama

Reklama