Reklama

Reklama

Bambi

Z natáčení 2

Obsahy(1)

S prvními slunečními paprsky, které probouzí k životu vše kolem, začíná slavný Bambiho příběh. Díky nejmodernějším technologiím Vám jej studio Walt Disney nyní přináší ve vyčištěné a remasterované podobě! V samém srdci lesa žije malý Bambi, který dělá první nesmělé krůčky životem a poznává svět kolem sebe. Společně se svými kamarády, roztomilým zajíčkem Dupíkem a ostýchavým skunkem Kvítkem, pak zažívají velká dobrodružství. Bruslí na "ztuhlé" vodě, dovádí v lese a seznamují se se všemi jeho podivnými obyvateli. Jejich moudrý průvodce Výr, který má královský původ, jim předává své zkušenosti o lásce, ztrátách a životě. Bambi je jedno velké dobrodružství plné humoru, nádherné animace a hudby nominované na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Z natáčení 2

Recenze (145)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Bambi je v mojich očiach tou najláskavejšou a najskromnejšou animovanou klasikou všetkých čias. Vidieť, že celý tím to tvoril predovšetkým z vášne a nie len z výrazne arogantného profitového hľadiska. To, čo vídame dnes, ma len výnimočne tak osloví ako toto. Už len za tú nenásilnú štruktúru a odovzdávanie posolstiev prostredníctvom vyspelého príbehu http://www.9em.sk/?p=3748 (môj pohľad v širšom obraze). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Priznám sa v prvej polovici filmu som sa opäť stal deckom. Neskonalo milý a sympatický predstavitelia vás dostanú. Tá druhá polovica sa potom nesie v duchu klasickej hollywoodskej dobrodružnej romance. Príbeh je až na malé výnimky takmer identický s LEVÍM KRÁĽOM, a prináša klasický motív kruhu života. Je až neskutočné, aká dokonalá je výtvarná stánka a čo všetko dokázali staré dobré zlaté ručičky Disneyho animátorov. Hĺbka, pestrosť a razancia. Podobne je na tom aj hudobný doprovod. Originálny, hutný a chytľavý. Všimnete si hlavne pri sekvencii s jarnou búrkou, ako sa s ňou hudobníci skvelo popasovali. Dokonalá a nadčasová ukážka skvelého animáku. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

S každým dalším kusem od Walta Disneyho nabývám přesvědčení, že byl vlastně takové velké děcko a tvořil pro sobě podobné. Zvířátka sice mají reálný základ, ale musí být super roztomilá a supersladká, musejí se chovat tak trochu jako lidé, být dostatečně legrační, děj je spíš okrajovou záležitostí a musí ukápnout i nějaká ta slzička. Scény nemusí být reálné, ale musí být zábavné. A děťáka sedí s oteveřenou pusou fixovaní na obrazovce a cvrkají blahem do plínek (starší do spoďárů), rodiče a prarodiče je hladkají po hlavičce a říkají: "Podívej! To je pěkná pohádka!" Vysoké hodnocení přičítám skutečnosti, že většina diváků viděla Bambiho jako zmíněná cílová skupina, případně v roli rodiče, který je rád, že je od dětí na chvíli pokoj. Prostě hodně líbezný animák pro děti každé věkové skupiny, který nic moc nenabízí, ale pěkně se na to kouká. ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Proč si to nepřiznat, Bambi je pro mě docela zklamáním. Na animaci si nemohu ani náhodou stěžovat, protože ta je vynikající, avšak s příběhem je to o poznání horší. Když nad tím tak přemýšlím, Lion King má v podstatě stejnou strukturu příběhu jako Bambi, akorát je srneček zaměněn za lvíče a já jsem se o hodně více bavil. Pro jednou se tedy inspirace v minulosti vyplatila a původní koncept se povedlo citlivě vylepšit. Abych jen nekritizoval, tak písničky byly dobré a musím vyzdvihnout některé vedlejší postavy jako zajíčka Dupíka anebo moudrého Výra. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Člověk na "stará kolena" dohání disneyovské klasiky, což má svoje výhody i nevýhody - sice se již na film nedívá dětskýma očima, zato si však všímá věcí, které mladému oku a mysli uniknou. Bambi nabízí vesměs jednoduchý příběh o koloběhu života se všemi dobrými, ale i méně dobrými momenty - od bezstarostně hravého dětství s hořkosladkou pachutí (Kdo by neznal smutný osud Bambiho matky?), přes "zfamfrněle" pomatené dospívání (s nejednou "dospělou" narážkou, již malé dítě nepochopí) až k zodpovědné dospělosti. Z hlediska animace jde o solidně udělaný nadčasový film - a to i přesto, že jsem viděl remasterovanou verzi - který osloví svou nevinností i syrovostí zároveň. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (32)

  • Film mal v premiéru v roku 1942, no štúdio Walt Disney začalo na ňom pracovať už v roku 1937. (Hystory)
  • Když se tvůrci rozhodli přidat do filmu postavy králíků, použili nápad z filmu Sněhurka a sedm trpaslíků (1937). V plánu bylo vytvořit šest králíků s individuálními osobnostmi a vzhledem, podobně jako tomu bylo u trpaslíků ve zmíněném filmu. Jeden ze scenáristů Perce Pearce pak ale přišel s jiným nápadem. Navrhl, aby pět králíků mělo podobný vzhled a osobnost, zatímco šestý by měl výrazné zbarvení a osobnost, aby vyniknul. A tak vznikl Dupík. (Keldak)
  • Kde malému jeleňovi zastrelia poľovníci matku, sa spája psychologická porucha, neoficiálne nazývaná "Bambiho komplex". Ľudia trpiaci touto poruchou sú sentimentálni, silno inklinujú k prírode a prežívajú výrazne negatívne pocity v spojitosti s lovom, kontrolovanými požiarmi a ďalším nehumánnym zaobchádzaním so zvieratami. (Raccoon.city)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Disney plánuje hraného Bambiho

Disney plánuje hraného Bambiho

25.01.2020

Další ze série oznámení, které byly jen otázkou času. Studio Disney oficiálně chystá hraný remake pohádkové klasiky Bambi. Snímek píšou Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) a Lindsey Beer (Chaos… (více)

Reklama

Reklama