Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náčelník Apačů Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger se starají o dodržování míru a spravedlnosti na Divokém Západě. Potíže nastanou, když si Abahachi vezme od kmene Šošonů půjčku na financování nové knajpy. Narazí na padoucha Santa Mariu, ten na něj sehraje habaďůru a práskne do bot i s vypůjčenými penězi. Oba odvážné muže pak u Šošonů očerní a obviní je z vraždy syna náčelníka Lstivého Mloka. Šošoni neváhají a vykopou ze země, pro nedostatek válečných seker, skládací židli. Westernová parodie může začít, a ušetřena nezůstane ani Leoneho klasika... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Vinnetou je podle mě parodie sama na sebe a k tomu trapná, kreténská šaškárna, která je oblíbená jenom proto, že za komoušů nic jiného nebylo a propagandistická masáž to prostě každému vnutila. Manituova bota je podle mě skvělým zesměšněním tohohle ubohého kultu. Opět jsou v hlavní roli (aspoň jeden) buzeranti a film z prostředí Divokého západu je komickou eskapádou, která nenudí ani chvilku. 90% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Každý "Vinnetou" skýtá pro natočení parodie nepřeberné množství úžasného materiálu. Kdyby se takový film jak se patří vyvedl, byla by z něho na 100% komedie roku, ne-li desetiletí. "Manitouova bota" však takovým filmem není. Jedním slovem: Nevyužité. Nicméně růžovoučký Vinetač na ranči Pudřenka nemá chybu.;-) ()

Reklama

karlik4801 odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná sračka, která dokáže být jedině nevtipná. Nenašel jsem jediný vtipný moment. Postavy mě po chvíli začali neuvěřitelně štvát. A kromě prostředí ve kterém se natáčelo není opravdu nic povedené. Když se hlavní postavy zrovna nesnaží být vtipné, scény jsou naprosto o ničem. A kostýmy byly také hrozné. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená parodie na veškeré Mayovky a westerny (Tenkrát na západě, ...). Moc nerozumím, co Vám komu na tomto přišlo trapné, ale Váš problém, ne můj. Komedie se maximálně vyhýbá, jak je teď moderní, fekálnímu a sexistickému humoru, což u mě zvedá o 2*. V porovnání většiny "vtipů" ze Scary movie či Disaster movie a podobných trapáren jde o skvost a film o dvě až tři třídy výše. Doporučuji, opravdu. ()

hunterN 

všechny recenze uživatele

Na Němce, pověstné absencí smyslu pro humor, překvapivě dobré. Dost často měl člověk pocit, že sleduje parodii z kuchyně tria ZAZ, z nichž některé jejich pozdější sólové kousky strčila tato parodie do kapsy. Tři hvězdičky za strouhání šípů, natírání tee-pee, ranní erekci, pleťovou masku, náčelníka Šošonů, padoucha Santa Mariu, Moon River ze Snídaně u Tiffanyho a samozřejmě teplé dvojče z Ranče růžová pudřenka:) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Michael Herbig financoval film ze svého. [Zdroj: časopis Cinema 8/2018] (ČSFD)
  • Celá scéna v jeskyni u konce je dabována, původní zvuk byl znehodnocen zvuky z ulice. (KucC)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno