Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náčelník Apačů Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger se starají o dodržování míru a spravedlnosti na Divokém Západě. Potíže nastanou, když si Abahachi vezme od kmene Šošonů půjčku na financování nové knajpy. Narazí na padoucha Santa Mariu, ten na něj sehraje habaďůru a práskne do bot i s vypůjčenými penězi. Oba odvážné muže pak u Šošonů očerní a obviní je z vraždy syna náčelníka Lstivého Mloka. Šošoni neváhají a vykopou ze země, pro nedostatek válečných seker, skládací židli. Westernová parodie může začít, a ušetřena nezůstane ani Leoneho klasika... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (309)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jako parodie na "Mayovky" to je docela zdařilé, ale že by mě to nějak nadchlo, to se říct nedá. Něco je skvělé, např. jména hlavních protagonistů a některé scény taky stojí za to, zbytek je ale pouho pouhá trapárna, která nemá s kvalitní komedií nic společného. Ale jako parodii to beru. 40% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ale vravela si, že keď budeme veľkí...“ – „Ale 168 centimetrov nie je veľký.“ Keď som to videl prvý raz v roku 2005, bol som nadšený napriek tomu, že neznášam nemeckú a rakúsku kinematografiu (česť výnimkám) a flákol som tomu 4* s tým, že nech si o tom pohoršene každý myslí čo chce. Keď som si ale v roku 2020 dal reprízu, zaskočilo ma, aká je to nuda. Našťastie je to veľmi krátke, ale proste to už zďaleka nešliape tak, ako po prvý raz. Bavili ma dve spevácko-tanečné scény, ústredný záporák bol poriadne charizmatický a jeho banda potešila. A občas padla super hláška. No scenár je proste hrozný, motív s Indiánmi (a Uschi) príšerne zdržuje a odkazy na slávne mayovky (fotka Pierrea Bricea, Karl May v saloone...) fakt veľmi jednoduché. A na celom filme je fakt vidieť, že bol dosť lacný. Servus! ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Říkáte si, že už máte dost těch chalanů, děvčat, nebo tak, který to chtěj pořád, pořádně, popořadě či furt? Německá kinematografie asi nikdy nebyla nic moc, ale tuhle parodii můžu doporučit. Není to parodie na jeden film, ale na vícero a nejlepší je IMHO ta na Tenkrát na Západě. Film má vtip, spád, obstojný děj, nadprůměrnou výpravu a několik vtípků má opravdu hodně, ale hodně dobrou pointu. Fekálních fórů je ve snímku kupodivu jen velmi malé zastoupení. Ovšem pokud vám filmové mayovky nic neříkají, odečtěte si...víte co? Odečtěte si, kolik chcete ;-) ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

K hodnocení uvádím, že jsem film viděl ve stavu bujarosti během oslavy svátku. Ale i tak soudím, že se tu urodila docela nápaditá parodie s pár vychytanými momenty. "Indiánský poklad a nehlídá ho žádný starý Indián? - Můj otec. Byl trochu blázen a uměl skvěle francouzsky. - Ještě tu z reklamy na děrovač." Jo, a bojové lekce pro Winnetouche byly absolutně super. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

U vlasového kondicionéru Sama Hawkense! Vidět Herbigovo dílko pokrevní bratr šetrného Oldy, tak by jeho poslední výstřel nebyl zaručeně poslední a hájil by svou, tímto "Pokladem na růžovém jezeře" pošpiněnou, indiánskou čest.. Nemohu upřít občasné světlé momenty, ale problém vidím v tom, že pointa většiny vtipů se vždy nabídnula pár vteřin předem. Na druhou stranu, autor se nebál zabrousit do všedních lidských situací, které jsou jinak ve westernových filmech tabu (ranní kovbojská erekce, či šéf bandy, doporučující svým nohsledům ulevit močovému měchýři před dalekou cestou) a tenhle realismus je potřeba vždycky ocenit.. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Celá scéna v jeskyni u konce je dabována, původní zvuk byl znehodnocen zvuky z ulice. (KucC)
  • Režisér Michael Herbig financoval film ze svého. [Zdroj: časopis Cinema 8/2018] (ČSFD)

Reklama

Reklama