Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náčelník Apačů Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger se starají o dodržování míru a spravedlnosti na Divokém Západě. Potíže nastanou, když si Abahachi vezme od kmene Šošonů půjčku na financování nové knajpy. Narazí na padoucha Santa Mariu, ten na něj sehraje habaďůru a práskne do bot i s vypůjčenými penězi. Oba odvážné muže pak u Šošonů očerní a obviní je z vraždy syna náčelníka Lstivého Mloka. Šošoni neváhají a vykopou ze země, pro nedostatek válečných seker, skládací židli. Westernová parodie může začít, a ušetřena nezůstane ani Leoneho klasika... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Absolutně nic jsem od toho nečekal, maximálně to že se Němci ztrapní. Už začátek, kde je ořezávátko na šípy nebo jak indiáni natírají týpý mě dostalo. A pak že neexistuje někdo kdo vzdoruje triu Abrahams + Zucker + Zucker. Na to že je to jejich opravdu první parodie je to velmi slušné. Jako teplej indián a ranč Pudřenka to je fakt nářez. Zatím jeden z nejlepších německých filmů vůbec. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Každý "Vinnetou" skýtá pro natočení parodie nepřeberné množství úžasného materiálu. Kdyby se takový film jak se patří vyvedl, byla by z něho na 100% komedie roku, ne-li desetiletí. "Manitouova bota" však takovým filmem není. Jedním slovem: Nevyužité. Nicméně růžovoučký Vinetač na ranči Pudřenka nemá chybu.;-) ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Ale, tak tohle bylo docela zklamání. Po televizní upoutávce a zdejších recenzích jsem očekával skvělou westernovou parodii, ovšem tvůrci nakonec zdaleka neproměnili v zisk vše, co jim zásluhou námětu připadlo v sázku. Abahachi a Ranger byli super, hlavní záporák si střihl svůj part také s velkou chutí a bylo tam několik vtípků, kterým se musím smát pokaždé, když si na ně náhodou vzpomenu. Bohužel tam ale byla místa, kdy jsem se podezřele nudil, a také pár vtipů, které se úplně minuly účinkem a nastavenou laťku srážely na mnohem nižší úroveň. Přesto ale klobouk dolů za to, že i někdo jiný než bratři Zuckerové a Mel Brooks dokáže natočit velmi příjemnou a svižnou parodii, která má sice k dokonalosti hodně daleko, ale ty světlé momenty problýskávají výrazně častěji než ty špatné. 65% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

K hodnocení uvádím, že jsem film viděl ve stavu bujarosti během oslavy svátku. Ale i tak soudím, že se tu urodila docela nápaditá parodie s pár vychytanými momenty. "Indiánský poklad a nehlídá ho žádný starý Indián? - Můj otec. Byl trochu blázen a uměl skvěle francouzsky. - Ještě tu z reklamy na děrovač." Jo, a bojové lekce pro Winnetouche byly absolutně super. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Docela milé překvapení. O Němcích mám své mínění a vinnetouvky mě braly za srdce koncem sedmdesátek, od té doby je posuzuji spíše shovívavě. Tahle parodie se o ně otírá ovšem naprosto originálně a i když některé scénky či fórky se daly ve střižně vypustit, většina filmu je docela dobře vtipná a zábavná. Malý kousek od čtvrté hvězdy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • V době premiéry filmu na TV Pro7 padl divácký rekord ve sledovanosti. Film sledovalo 12,2 milionu diváků, což bylo 32 % sledujících. (dinamit_1)
  • Režisér Michael Herbig financoval film ze svého. [Zdroj: časopis Cinema 8/2018] (ČSFD)

Reklama

Reklama