Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náčelník Apačů Abahachi a jeho pokrevní bratr Ranger se starají o dodržování míru a spravedlnosti na Divokém Západě. Potíže nastanou, když si Abahachi vezme od kmene Šošonů půjčku na financování nové knajpy. Narazí na padoucha Santa Mariu, ten na něj sehraje habaďůru a práskne do bot i s vypůjčenými penězi. Oba odvážné muže pak u Šošonů očerní a obviní je z vraždy syna náčelníka Lstivého Mloka. Šošoni neváhají a vykopou ze země, pro nedostatek válečných seker, skládací židli. Westernová parodie může začít, a ušetřena nezůstane ani Leoneho klasika... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Uplně stejně debilní, jak je název, je taky ten film. Komedií bych to nenazval. Nazval, ale jenom kdybych byl debil. Už po 10 minutách mi bylo jasny, že to bude odpad jak vyšitej. Německá parodie, no co by se od toho taky dalo čekat. Němci znaj jenom války a anální hrátky. Tohle jak kdyby napsal nějakej puberťák. Nebo někdo, kdo si myslel, že to bude vtipny. Ale těžce nebylo, težce!!! Počet vtipných věcí je tam přesně: 0. Šel bych i do mínusu, ale to nejde... Je to smutny, když parodie je méně vtipná než, to, co má parodovat... Nechápu, že se to vůbec někomu může líbit. Možná těm, co mají rádi Kameňák... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Sice těžce stupidní parodie na všemožné vinetuovky, ale zároveň se velmi vhodně trefuje do zavedených klišé. A navíc taková parodie tu ještě nebyla. Teplý bratr Abahačiho Winetač je dobrý nápad a slušný zdroj zábavy, výborné jsou odkazy na Karla Maye a samotnou osobu Vinetua. Takže při veškeré stupiditě tohoto filmu jsem se i překvapivě bavil a za to (ale hlavně asi za odvahu trefovat se něčeho tak posvátného) si tahle šaškárna 60 % zaslouží. Hau, domluvil jsem. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Na Germánský komedie jsem si nikdy moc nepotrpěl, ale tahle parodie (nejen na Mayovky) se fakt povedla. Ústřední dvojice dobře zparodovala pokrevní bratry a záporák Santa Maria je totální king až jsem mu přál aby vykydlil všechny hrdiny i svoji bandu a fouknul s pokladem. Jinak do půlky to je na plnej počet kadence vtipů vražedná a i když sem tam je nějakej uhozenej, tak ho vzápětí jinej ultimátní přebije. Jenom ke konci už to trochu ztrácí dech, ale délka je naštěstí velmi přijatelná takže tak. My mít velký zájem o váš drsný kůň!!! 80% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet DEM 7miliónovTržby Celosvetovo $75,805,000║ Nie je to zrovna taká zbesilá jazda aká by sa po veľkom úspechu v Nemecku($64,221,213) dala čakať ale ten svoj účel parodovať Winnetua a iné westernové počiny, si to v určitom hladisku spĺňa. Vtípkov tam je pomerne dosť ale tých čo skutočne rozosmejú či potešia len za hrsť, určite by bolo čo ešte na tom zlepšovať ale čo môžeme čakať od dosť priemerných Nemcov, čo sa produkcie filmov týka. Michael Herbig nie žiadne zázračné dieťa, ktoré by spravilo prielom do sveta, aj keď nápady to teda má len bolo by fakt treba k tomu aby to bola smršť svižnejšieho režiséra, on nech radšej ostane na scenáristickej stoličke, tam mu to viac pristane. /55%/ ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že místy mi tahle parodie až příliš zaváněla trapností, ale tu naprosto přebily místa, kde jsem se svíjela v křeči. Hlody jako "ranč Růžová pudřenka", vykopávání válečné židle apod. jsou opravdu nezapomenutelné. Jde sice poznat, že výprava se řídila heslem "za málo peněz hodně muziky" a podle toho to taky vypadá, ale přehlédla jsem to. Dokonce jsem přehlédla i to, že si vzali na paškál i jeden z mých nejoblíbenějších filmů Tenkrát na Západě (i když velká většina stojí na parodii na Vinnetoua). Opravdu a upřímně si myslím, že to stojí za to. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (10)

  • Koně nemohou zvracet, protože jim pro to chybí v jícnu svaly. "Ich hab 'schon Pferde Kotzen Sehn", v překladu "viděl jsem koně zvracet", je německé přísloví pro něco velmi nepravděpodobného. (dinamit_1)
  • Kůň "Jacqueline" je ve skutečnosti hřebec. (dinamit_1)
  • V době premiéry filmu na TV Pro7 padl divácký rekord ve sledovanosti. Film sledovalo 12,2 milionu diváků, což bylo 32 % sledujících. (dinamit_1)

Reklama

Reklama