Reklama

Reklama

Volání divočiny

  • Velká Británie Born Free (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Šelma patří do divočiny, i když je od mala vychovávána jako domácí mazlíček. Ani přítulné, lidi milující stvoření, svou podstatu a přirozenost zapřít nemůže. Lvice Elsa, kterou manželé Adamsonovi, žijící a pracující v Keni, nalezli jako bezbranné mládě, nebyla žádnou výjimkou. Byla mírná, přítulná, oddaná a poslušná. Neztratila však svou hravost a právě na její následky měla doplatit. Ortel byl jasný: lvice musí do zoologické zahrady. Joy Adamsonová si však neuměla představit, že by Elsa měla strávit zbytek života v kleci... Film, natočený podle autobiografického románu Joy Adamsonové, vypráví skutečný příběh lvice Elsy, tak jak se počátkem šedesátých let udál. Snímek, který obletěl celý svět, získal dva Oscary (za původní hudbu a za píseň Born Free). Virginia McKennaová a Bill Travers, představující manžele Adamsonovy, byli v době natáčení Volání divočiny rovněž manželé. Společně se pak objevili i v dalších snímcích podobného typu, např. Obklíčeni slony. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Gig 

všechny recenze uživatele

Krásný dobrodružný nebo životopisný snímek o naší rodačce z Opavy Joy Adamsonové a jejího muže Jířím a jejich dětech tedy lvíčatech a zvláště te jedné, zvané Elza, kterou učili samostatnosti. Příbě podtrhuje nádherná hudba a známá píseň Born Free. Jako dítě jsem miloval sice jinou knihu Joy a to Příběh levhartice Penny. Ale lvice Elza mi byla taky blízká. Navíc tenkrát nebylo potřeba počítačů (a ani nebyli) a všechny zvířata hrála sama a byla přirozená. ()

Orbitus 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem tento film neviděl a musel jsem si ho připomenout. Je to krásně zfilmovaný příběh Opavské rodačky, která milovala Africkou přírodu, zvířata, které v ní žijí, místní kultury a lidi, kteří zde žijí. Je to opravdu krásný a dojemný film s velmi podmanivou hudbou. Film jsem miloval jako dítě a miluju ho dodnes. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Legendární film o lvici Elza a jejích lidských přátelích ve story inspirovaný skutečností, Je to sice z pravěku kinematografie roku 1966, ale musím konstatovat, že ten film v mnoha ohledech a scénách zůstává do dnešních dnů nepřekonaný i přes technologický pokrok a zvýšení zájmu o vymírající africkou divočinu. Vlastně se takových filmů s velkými kočkovitými šelmami moc netočí, přičemž si myslím, že zdejší pejskařský národ, který se dojímá nad kdejakým kulhavým jezevčíkem by uvítal nějaké drama z divočiny s opravdu divokými zvířátky. Poslední velkou věcí na toto téma byl snad animovaný Lví král. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Dvojice hloupých pokrytců s neskutečně velkým srdcem, kteří střílí všechny lvy, kromě té jedné jediné milované Elsy, si vás získá i přes to, že byste jim za ty jejich nápady rádi omlátili o hlavu svazek všech spisů od Davida Attenborougha. A jako vrchol všeho jim to všechno vyjde. Boooooorn free, tjá dá dá dá dí dá... ()

progression 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelný životní příběh Joy Adamsonové a mladé lvice Elsy nezestárnul ani po letech a milovníky překrásné fauny a flory opravdu potěší, takže si působivý příběh (nejenom o svobodě) patřičně vychutnají. Překrásná písnička "Born Free" je jen třešničkou na dortu. Pokud diváka "zvířecí" příběh opravdu zaujme a je to jeho "krevní skupina", může si dát jako přídavek o dvacet let novější "Gorily v mlze" se Sigourney Weaver. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Film byl natočen podle stejnojmenné knihy Joy Adamsonové, proslulé ochránkyně zvířat, malířky a spisovatelky. Narodila se jako Friederike Victoria Gessnerová v Opavě, v ulici Na Rybníčku čp. 48. (Vacablatna)
  • Hrob lvice Elsy je i místem posledního odpočinku autorky knižní předlohy Joy Adamsonové, která si přála, aby bylo její tělo po smrti spáleno a popel rozptýlen nad hrobem milované lvice. (Komi.xxx)

Reklama

Reklama