Reklama

Reklama

Volání divočiny

  • Velká Británie Born Free (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Šelma patří do divočiny, i když je od mala vychovávána jako domácí mazlíček. Ani přítulné, lidi milující stvoření, svou podstatu a přirozenost zapřít nemůže. Lvice Elsa, kterou manželé Adamsonovi, žijící a pracující v Keni, nalezli jako bezbranné mládě, nebyla žádnou výjimkou. Byla mírná, přítulná, oddaná a poslušná. Neztratila však svou hravost a právě na její následky měla doplatit. Ortel byl jasný: lvice musí do zoologické zahrady. Joy Adamsonová si však neuměla představit, že by Elsa měla strávit zbytek života v kleci... Film, natočený podle autobiografického románu Joy Adamsonové, vypráví skutečný příběh lvice Elsy, tak jak se počátkem šedesátých let udál. Snímek, který obletěl celý svět, získal dva Oscary (za původní hudbu a za píseň Born Free). Virginia McKennaová a Bill Travers, představující manžele Adamsonovy, byli v době natáčení Volání divočiny rovněž manželé. Společně se pak objevili i v dalších snímcích podobného typu, např. Obklíčeni slony. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

valinka 

všechny recenze uživatele

film,který jsem poprvé viděla tak asi v první třídě a jako milovník zvířat byla celá pryč.Jako starší jsem přečetla knížku tam bohužel hapyend není..Elza podlehla infekci,když lvíčata bylasotva odrostlá,ale ještě neuměla lovit..ale i je se podařilo vrátit do přírody.Za přečtení stojí i Můj život se lvy od G.Adamsona.Pojednává právě o natáčení tohoto filmu,o lvech kteří v něm hráli a poté taky o tom jak se někteří z nich také vrátili do divočiny ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem obrečela milionkrát, pokaždé, když jsem ho viděla...A poprvé to bylo hoooodně dávno....Jeden by řekl, že je to synonymum pro veškeré filmy, co se týkají svobody...A ono to tak skutečně je...Paradoxně všechno co se týká volnosti souvisí s přírodou...A lvice Elsa je toho důkazem...Miluju tento film už od dětství...Za mě 100% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu skutočne dôležitú úlohu hrá nostalgia. A to nielen spomienky na vlastné pozretie spred niekoľko desiatok rokov, ale aj preto, že išlo o najobľúbenejší film mojej mamy. Príbeh je patrične rozprávkový, ale zároveň aj uveriteľný, i keď sa vyhýbame drsným záberom krutej africkej fauny ako to len ide. Až na pár výnimiek. Záver ale musí dojať snáď každého, kto má rád kinematografiu a zároveň má aj nejaké tie city, čo je umocnené ešte odvysielaním filmu deň pred Štedrým dňom. Obávam sa však, že pre nasledujúce generácie pôjde dosť možno o film o prehistorických stvoreniach, ktoré kedysi, pred pár desiatkami rokov, žili na našej planéte... ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Hneď na prvý pohľad veľmi naivné a gýčovité, ale to mi vôbec nevadilo. Napriek tomu som ochotne podľahol citovému vydieraniu, nechal sa dojímať slzopudnými scénami. Ten film jednoducho v sebe má neopakovateľné kúzlo, ktoré diváka opantá. Silne k tomu prispieva sladká titulná melódia od Johna Barryho. ()

liborzel 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelný příběh lvice Elsy je pro mě srdeční záležitostí.Nádherný a silně emocionálně působící film o obrovské lásce člověka k přírodě a naopak i o lásce přírody k člověku.A jelikož je román Joy Adamsonová podle skutečných příhod s lvicí Elsou,tak mi nezbývá,než před manželi Adamsonovými smeknout.O to horší je pak to,jaký je oba potkal osud.Film o nádherné lvici Else jsem viděl minimálně již 50x a pokaždé jsem z něj naměkko a některé scény mě znovu a znovu dohánějí k slzám.Zejména scéna,kdy se manželé už vzdávají naděje na opětovné setkání s Elsou a ona se nakonec přeci jen objeví i se svými lvíčaty-to už brečím jak želva a konec scény už skoro nevidím.Ale vždy při té scéně toužím pomazlit se taky s tou nádhernou a hrdou lvicí Elsou.A závěrečná píseň Born Free je krásným vyvrcholením filmu a moje dojetí se ještě umocňuje.Vlastně hudba v celém filmu je velmi pěkná.Samozřejmě se dá říct,že dialogy nejsou nic moc-ale o to ve filmu přeci vůbec nejde.Pro mě to je a vždy už zůstane bezkonkurenčně nejzamilovanější film.Navrhuji 6*. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu můžeme vidět automobil Land Rover 109 série 11a z roku 1966. (sator)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné knihy Joy Adamsonové, proslulé ochránkyně zvířat, malířky a spisovatelky. Narodila se jako Friederike Victoria Gessnerová v Opavě, v ulici Na Rybníčku čp. 48. (Vacablatna)

Reklama

Reklama