Reklama

Reklama

Gitarista Dewey Fin (Jack Black). Srdcom rocker, bezmedzne uctieva myšlienky rockovej hudby a života okolo nej. So svojou záľubou skákať do publika a k 20-minútovým gitarovým sólam je rozhodnutý doviesť svoju kapelu k víťazstvu v Súboji kapiel. Namiesto toho ho však spoluhráči z kapely vyhodia. Zdrvený a bez peňazí sa Dewey poflakuje po byte. Potom, čo zdvihne telefón, ktorý je určený pre jeho spolubývajúceho Neda (Mike White), impulzívne prijíma prácu ako suplujúci učiteľ na prestížnej základnej škole. Tam sa stretáva s upätou riaditeľkou Mullinsovou (Joan Cusack), ktorá bedlivo kontroluje svoje vystupovanie a to isté vyžaduje od všetkých učiteľov. Zatiaľčo Dewey nemá ani tušenia ako vyučovať, vie ako vo svojich žiakoch vzbudiť dôveru. Keď si náhodou vypočuje hodinu hudobnej výchovy, rozhodne sa svojich žiakov, týchto mladých hudobných géniov, preformovať z klasického školského orchestra do hlučnej rockovej kapely, čím navždy zmení ich životy. So svojou novou kapelou sa Dewey vydá bojovať do vysneného Súboja kapiel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (647)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Jack Black je ďábel, zneuznaného muzikanta, flákače a poté nadšeného vyučujícího si střihnul s obrovskou chutí a nasazením. Všechny děti byly výborné a hudba se mi moc dobře poslouchala ( jak by také ne, když učitel rozdával dětem za domácí úkol poslouchat YES, Pink Floyd a Rolling Stones) . Dokonce všechna ta klišé hollywoodských filmů byla natočena tak mile a zábavně, že jsem se opravdu dobře bavila. Ostatně koho by nepobavil přerod vzorných geniálních dětiček v děti, které se neuvěřitelně baví. Velkou radost mi udělala i ředitelka školy, tedy ta ženská to uměla rozjet. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že hip-hoperi a podobná chamraď, ktorá rada nosí šilt a nohavice, ktoré vyzerajú akoby v nich bolo poriadne nasraté, z tohto filmu šalieť nebudú. Ale rockeri..., rockeri sklamaní určite nebudú. Jack Black je srandovný a film je prešpikovaný samými rockovými peckami. Jackové tvrdé, rockové gestá alebo jeho škola, ako z drevených detí urobiť správnych rockerov, to všetko som doslova žral a mierny úsmev a pohoda sa ma držala až do samého konca. Navyše skladby, ktoré v škole skúšajú, nie sú vôbec zlé a divák je doslova napnutý a nevie sa dočkať veľkej premiéry na súťaži, podobne ako Jack s deťmi. Vďaka filmu som objavil jednu výbornú skladbu od Stevie Nicks , ktorú som doteraz nepoznal a aj krátka scéna z baru, kde ju Jack spustí z jukeboxu a plachtí pri chôdzi rukami mám strašne rád. Výborná komédia, z ktorej musí mať každý rocker radosť. 80% ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca kombinácia Rockovej muziky a vtipu. Obvykle filmy s detskými predstaviteľmi moc nemusím, ale Jack Black (na ktorom vidíte ako strašne si to užíva) s toho spravil zábavnú rockovú show, ktorú ja (ako fanúšik rockovej muziky) môžem. Bavil som sa kráľovsky aj po niekoľkom videní a kludne by som si dal aj pokračovanie. 80% - 4* ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Stoprocentně bezchybný Jack Black a parta skvěle vybraných dětí táhnou docela očekávatelně se vyvíjející komedii vpřed bez jediného zaváhání. Je radost se na to dívat, je radost poslouchat tu muziku, užil jsem si to všechno jako z první řady. A momentálně se mi nevybavuje žádný film, který by měl tak výborné závěrečné titulky. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Rock je můj oblíbený hudební žánr a Škola rocku je od tedka mou oblíbenou komedií.Na tenhle film jsem nesázel a koukl jsem se na něj sned jenom kvůli výborným recenzím.Ale celý film mě dokonale pobavil.Samozřejmě díky Jacku Blackovi který na sebe trhá veškerou pozornost.Je vidět že je to opravdu rockový fanoušek,protože každou větu i každou notu vážně rockersky prožívá.Vlastně nebít jeho tak by ten film ani za tolik nestál.Ne ale kvůli hercům kteří jsou všichni prvotřídní(někteří dětští herci mě opravdu překvapily).Je to hlavně kvůli scénáři který je dopředu předvýdatelný a nic nás nepřekvapí.Jenže to vám vlastně nakonec bude stejně jedno protože to všechno zachranuje skvělá rocková hudba a hlavně VYNIKAJÍCÍ JACK BLACK.Tak konec keců a jdeme rockovat!!!!!!!!!!!!! ()

Galerie (145)

Zajímavosti (27)

  • Jack Black (Dewey Finn) se v rámci jubilejního promítání filmu 10 let po jeho premiéře opět sešel s dětskými herci a zahrál s nimi naživo koncert před publikem. (HonzysKISS)
  • V ostatních třídách školy by se nemohlo vyučovat, aniž by nebyly rušeny třídou Deweyho (Jack Black). (BisiJoker)

Související novinky

Rocková panda se vrací

Rocková panda se vrací

15.07.2008

Jack Black momentálně ruluje v kinech jako bojovná černobílá chlupatá koule (samozřejmě jen ve verzích bez dabingu) a brzy se po boku Bena Stillera a Roberta Downeye Jr. vrhne doprostřed akční… (více)

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama