foto

Demi Lovato

  • nar. 20.8.1992 (23 let)
    Albaquerque, New Mexico, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Demi Lovato je americká herečka a speváčka, ktorá si píše texty piesní sama. Najznámejšia je vďaka roli Mitchie Torresovej z filmu Camp Rock a role Charlotte Adamsovej v krátkom 5-minútovom Disney Channel seriáli As the Bell Rings.

Demi sa narodila v Dallase v Texase. Má hispánsky, írsky a taliansky pôvod. Má dve sestry: Dallas Lovato, ktorá je tiež herečka a speváčka a nevlastnú sestru Madison DeLaGaraza. Jej matka Diana Hartová bola roztlieskavačkou dalaských kovbojov a jej otec sa po rozvode odsťahoval do Nového Mexika. Trpel zdravotnými problémami a Demi videl len zriedkavo. Teraz sa kvôli svojej kariére učí doma pomocou domáceho učiteľa.

Hrať začala v šiestich rokoch, keď dostala prvú poriadnu rolu ako Angela v seriáli Barney & Friends. Tam spoznala svoju najlepšiu priateľku Selenu Gomez. Neskôr rozbehla hudobnú kariéru a hosťovala vo viacerých seriáloch ako napr. Prison Break, Split Ends a Just Jordan. V januári 2007 dostala úlohu Charlotte Adamsovej v krátkom seriáli Disney Channel - As the Bell Rings - ktorý mal premiéru 26. augusta 2007 počas špeciálnej noci Disney's Back-To-School. Čoskoro bude zase hrať v novej Disney Channel sérii nazvanej Welcome to Mollywood, ktorá sa začne natáčať v septembri 2008. Demi taktiež zahviezdila vo filme Camp Rock ako Mtchie Torresová. Film mal premiéru 20. júna 2008. Je tak dobrou speváčkou a textárkou, ako aj hudobníčkou - už od jedenástich hrá na gitaru a piano.

Jej dobrí priatelia Jonas Brothers s ňou napísali piesne pre jej debutový album. Demi prespievala pieseň That's How You Know z Enchanted, ktorá bola nominovaná na Oscara. Bola tiež zvolená za najhorúcejšiu hviezdu v časopise BOP Magazine.

Má rada červenú a čiernu farbu a podobne ako Jonas Brothers a Selena Gomez nosí prsteň čistoty.

Anthony "Tony DiNozzo" DiNozzo

Herecká filmografie

2016 Zoolander No. 2
2014 Matador (TV seriál)
2010 Camp Rock 2: Velký koncert (TV film)
Road to Camp Rock 2: The Final Jam (TV seriál)
2009 Glee (TV seriál)
Program na ochranu princezen (TV film)
Sonny ve velkém světě (TV seriál)
2008 Camp Rock (TV film)
2007 As the Bell Rings (TV seriál)
Just Jordan (TV seriál)
2005 Chirurgové (TV seriál)
Útěk z vězení (TV seriál)
1992 Barney a jeho přátelé (TV seriál)

Dokumentární

2014 Bystander Revolution (TV seriál)
2013 Demi Lovato: Her Life, Her Story
Demi Lovato - 2vLive Concert (koncert)
Heart Attack: Behind the Scenes
2012 VEVO Presents: Demi Lovato - An Intimate Performance (koncert)
2009 Jonas Brothers: 3D Koncert (koncert)
Kids' Inaugural: We Are the Future (koncert)

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2015 American Music Awards (TV pořad)
2015 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2015 MTV Video Music Awards - Pre-Show (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
Teen Choice Awards 2014 (TV pořad)
Tonight Show Starring Jimmy Fallon, The (TV pořad)
2014 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2013 MTV Video Music Awards 2013 (TV pořad)
Radio Disney Music Awards (TV pořad)
Teen Choice Awards 2013 (TV pořad)
2012 Demi Lovato: Stay Strong (TV pořad)
Christmas in Washington (TV pořad)
I Heart Radio Music Festival (TV pořad)
Katie (TV pořad)
People's Choice Awards 2012 (TV pořad)
Teen Choice Awards 2012 (TV pořad)
Voice, The (TV pořad)
2012 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2011 Americký X Factor (TV pořad)
Friends for Change Games (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2011 (TV pořad)
Teen Choice 2011 (TV pořad)
The 37th Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2009 RuPaul's Drag Race (TV pořad)
VEVO Go Shows (TV pořad)
2008 Demi and Selena Show, The (TV pořad)
Jonas Brothers: Living the Dream (TV pořad)
2008 American Music Awards (TV pořad)
2007 Britain's Got More Talent (TV pořad)
Británie má talent (TV pořad)
The Alan Titchmarsh Show (TV pořad)
2006 Amerika má talent (TV pořad)
Disney Channel Games, The (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
Show Tyry Banksové (TV pořad)
2003 Napálené celebrity (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
Vítejte doma! (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1991 E! News (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)

Hudební videoklipy

2015 Demi Lovato: Confident (hudební videoklip)
Demi Lovato: Cool for the Summer (hudební videoklip)
Demi Lovato: Waitin for You (feat. Sirah) (hudební videoklip)
2014 Demi Lovato feat. Cher Lloyd: Really Don't Care (hudební videoklip)
Demi Lovato - Nightingale (hudební videoklip)
Olly Murs ft. Demi Lovato - Up (hudební videoklip)
The Vamps feat. Demi Lovato - Somebody to You (hudební videoklip)
2013 Demi Lovato: Heart Attack (hudební videoklip)
Demi Lovato - Let It Go (hudební videoklip)
Demi Lovato: Made in the USA (hudební videoklip)
Demi Lovato - Neon Lights (hudební videoklip)
2012 Demi Lovato - Give Your Heart a Break (hudební videoklip)
2011 Demi Lovato: Skyscraper (hudební videoklip)
2009 Demi Lovato - Don't Forget (hudební videoklip)
Demi Lovato - Here We Go Again (hudební videoklip)
Demi Lovato - Remember December (hudební videoklip)
Selena Gomez & Demi Lovato - One and The Same (hudební videoklip)
2008 Demi Lovato - Get Back (hudební videoklip)
Demi Lovato - La La Land (hudební videoklip)

Režijní filmografie

TV pořady

2008 Demi and Selena Show, The (TV pořad)

Hudební videoklipy

2013 Demi Lovato: Made in the USA (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(167)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace