Reklama

Reklama

Pocta Freddiemu Mercurymu

(koncert)
  • Velká Británie The Freddie Mercury Tribute: Concert for AIDS Awareness (více)

VOD (1)

Největší hudební hvězdy 20. dubna 1992 uctily svým vystoupením na stadionu ve Wembley památku frontmana kapely Queen... Freddie Mercury byl hvězdou největší velikosti a jeho odchod v listopadu roku 1991 zasáhl celý hudební svět. Po úvodním šoku se zbylí členové skupiny Queen rozhodli uspořádat velký koncert k uctění jeho památky, při čemž výtěžek z celé akce se rozhodli věnovat na boj proti nemoci AIDS, která se stala frontmanovi jejich skupiny osudnou. Kapela oslovila řadu hvězd, které účast přijaly, a navíc se vzdaly honoráře. Výsledkem jejich společného úsilí byl koncert, který se řadí mezi ty nejlepší v celé rockové historii. Atmosféra plná emocí, smíšené pocity radosti a smutku, kterou sdíleli fanoušci na stadionu, televizní diváci po celém světě i účinkující, byla zážitkem, na který se nezapomíná. (Česká televize)

(více)

Recenze (50)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Můj nejosobnější a nejemotivnější zážitek z koncertu, který znám. Má dcera se narodila 14 dní před úmrtím Freddieho a já jsem upadla v obchodě, když jsem tam uslyšela, že umřel. Fuuckt!!!   A totok jsem si užila kuuuujevski hodně v obýváku v době vzniku. Fredie je nejvíc!!! Pro mě až do smrti. Za mě nepřekonatelných 100% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Takoví muzikantští Avengers... Akorát ten hlavní už s nimi sice nestojí na pódiu, ale stejně tam je. Těžko z toho koncertu vybrat nejlepší moment, protože Under Pressure v podání Davida Bowieho a Annie Lennox je sice přímo úchvatné, ale Elton John si s The Show Must Go On a s Bohemian Rhapsody (za přispění šíleného Axla) poradil stejně skvěle, zároveň s tím je třeba jedním dechem zmínit Sealovu verzi Who Wants To Live Forever, andělskou Lisu Stansfield (sólo v I Want To Break Free i v dokonalé These Are The Days Of Our Lives s Georgem Michaelem), Roberta Planta, který zpívá Crazy Little Thing Called Love (a strašně mu to sedí, na rozdíl od paradoxně velmi zeppelinovského Innuenda, které se mu opravdu nepovedlo a on dobře věděl, proč ho nechtěl mít na záznamech)... A to jsem málem zapomněl, že při Tie Your Mother Down spolu hrají Brian May a Slash a tak dále, a tak dále. Atmosféra je velmi silná a zvláštní, je to zároveň truchlivé i důstojně zábavné rozloučení, slzám ani úsměvu se asi neubráníte. Nejdojemnější jsou záběry na Johna Deacona, který je očividně velmi smutný, zatímco Brian May a Roger Taylor se jakžtakž drží, ale občas i oni utřou oko. Není divu. ()

Reklama

wipeout 

všechny recenze uživatele

Problém s podobnými bombastickými koncertami pre nejakú tú "noble cause", ktorá sa vždy nájde, je v špecifických britských reáliách(a nielen v nich, tento model spomínam najmä kvôli filantorpickej tradícii, ktorou si väčšina Britov utišuje trýznivé tortúry vlastného svedomia v živote neobmedzeného konzumu) v nezaväzujúcej anonymnosti výpovede jednotlivých účastníkov, podobajúcej sa skôr davovej psychóze ako presvedčenému konaniu. Jednoducho myslieť si, že zachránim svet účasťou na koncerte je mylné a zároveň tragické, lebo sme takto opojne ukojený davovým zážitkom schopný bez problémov sa vrátiť k zabehaným koľajam životov, ktoré sú v skutočnosti tým čo treba zmeniť. Nič z toho však nemení na fakte, že Queen patria ku nesmrteľným kapelám a tento koncert je peknou a výstižnou bodkou za životom jej frontmena Fredieho. Tie reči okolo toho sú viacmenej mojou chorobou z povolania:). ()

GASTON73 

všechny recenze uživatele

Skladby: 1.Joe Elliott, Slash & Queen – Tie Your Mother Down 2.Roger Daltrey, Tony Iommi & Queen – I Want It All 3.Zucchero & Queen – Las Palabras De Amor 4.Gary Cherone, Tony Iommi & Queen – Hammer To Fall 5.James Hetfield, Tony Iommi & Queen – Stone Cold Crazy 6.Robert Plant & Queen – Crazy Little Thing Called Love 7.Brian May – Too Much Love Will Kill You 8.Paul Young & Queen – Radio Ga Ga 9.Seal & Queen – Who Wants To Live Forever 10.Lisa Stansfield & Queen – I Want To Break Free 11.David Bowie, Annie Lennox & Queen – Under Pressure 12.Ian Hunter, David Bowie, Mick Ronson & Queen – All The Young Dudes 13.David Bowie, Mick Ronson & Queen – Heroes 14.George Michael & Queen –’39 15.George Michael, Lisa Stansfield & Queen – These Are The Days Of Our Lives 16.George Michael, London Gospel Choir & Queen – Somebody To Love 17.Elton John, Axl Rose & Queen – Bohemian Rhapsody 18.Elton John, Tony Iommi & Queen – The Show Must Go On 19.Axl Rose & Queen – We Will Rock You 20.Liza Minnelli & Ensemble – We Are The Champions ()

buchannon 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohohle megalomanského KONCERTU jsem nebyl v úplně komfortní zóně, protože jsem dělal titulky pro moji mámu, která Freddiežel nevládne anglinou a Briandík už ani povinnou ruštinou. Takže jsem si jej neužil naplno. Ale... Těžko si dokážu představit lepší rozloučení s Bohem. I když jsem měl hlavu v oblacích. V oblacích nebo v prdeli? Už sám nevím. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (8)

  • 72,000 vstupeniek sa vypredalo v priebehu troch hodín. (Raccoon.city)
  • Kvôli ochrane drahocenného trávnika vo Wembley bola cez kovové platformy položená špeciálna gumová krytina. (Raccoon.city)
  • Poslední společné vystoupení Johna Deacona s Queen. Poté pouze v roce 1997 natočil společný singl No One But You. (Kulmon)

Reklama

Reklama