Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu se setkáváme se všemi členy rodiny: s dědou a babi, jejich synem Ludvou s manželkou Heduš a dvojčaty Péťou a Máťou. Navíc poznáváme stařičké rodiče babi Homolkové, kteří žijí v jihočeské vesnici. Homolkovi se za nimi jedné neděle vypraví novým vozem, aby se rozloučili s údajně na smrt nemocným pradědečkem. (Ateliéry Bonton Zlín)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (282)

anli 

všechny recenze uživatele

Druhý film o rodině Homolkových,která tentokrát vyráží se svým novým autem ven z Prahy.Stále je to velmi povedená komedie,tentokrát trochu víc smutná,i když místy trochu křečovitá,zbytečně rozjímává a trochu nesourodá.,takže je o drobet horší,než první film.Taky vtipných situací a dialogů je tu o trochu méně.Pořád je to ale klasický a nadprůměrný Papoušek se svým pohledem na tehdejší českou rodinu.U mě to má hogo fogo za 80% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Možná mě to bavilo ještě o něco víc než první díl. Tady je krásně vidět, co je to závist, co je to hloupost a bezohlednost vlastně ke všemu i k sobě navzájem. Krásně komediální, ale s podtónem, který vás prostě musí dostat. Tohle je komedie o nepěkných stránkách člověka. Možná něco, co nás alespoň trochu donutí se polepšit. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhý film o rodině Homolkových mě už tolik nezaujal jako první díl. Možná kvůli změně prostředí, které bylo najednou více vzdušnější, a nebylo omezeno v podstatě z velké části na jeden byt. Ani rodinné hádky na mě nefungovaly stejně jako u Ecce homo Homolka. A navíc nejsem zrovna fanouškem honů na lišku. Humorný podtón vyrovnávající kritické vyznění filmu však zůstal. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Kdepak, tenhle film není v žádném ohledu slabší, než předchozí Ecce Homo - naopak. A ačkoliv je po celou dobu zdánlivě uvolněnější a více se přiklání k obyčejné gagovitosti, ze samotného závěru v určitém ohledu běhá mráz po zádech. Takoví jsme byli a vidím to na našich starších generacích dodnes.. a bohužel lecos ze sebe předali i nám. Je to vážně jen "komančská" záležitost? Já si totiž myslím, že ten malej malichernej čecháček v nás žije pořád. Moc rádi vlastní handrkování povyšujeme nad opravdové tragédie. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála českých komedií, kterou mám rád. Dokážu ocenit to, že je to prostě točený jinak, než většina jiných filmů. Což je na jednu stranu plus, ale na druhou stranu to třeba za čas začne být rochu nezáživný, když v jedné scéně je záběr jen z jedné kamery. Taky mě tu mrzí to, že je tu hodně hluchých míst, kterými se snažilo vyplnit čas. Tenhle humor je mi blízký a prostě je to takovým způsobem kouzelný. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (13)

  • Odlétající letadla z Ruzyně jsou Tu-124 Československých areolinií, Iljušin Il-18 maďarské společnosti MALÉV a DC-9 Swissairu. Letadlo v pozadí na ploše je Iljušin Il-62 ČSA. (Allster)
  • Homolkovi bydlí na adrese Bořivojova 97, Praha-Žižkov. (sator)
  • Scény norování se odehrávají nedaleko od Písku, i zde je v roli majitelů psů několik zaměstnanců lesního závodu Čížová. (hetta)

Reklama

Reklama