Reklama

Reklama

Po tom, čo dedinský blázon Šlomo varuje obyvateľov malého židovského štetla pre hrozbou deportácie, rozhodnú sa jeho obyvatelia konať. Možnosti na záchranu prakticky nejestvujú a tak im neostáva nič iné, len uskutočniť šialený nápad - vypraviť vlastný deportačný vlak, prekročiť sovietsku hranicu a pokračovať ďalej do Palestíny. Niektorí sú nútení obliecť si nemecké uniformy, aby mohli "deportovať" svojich susedov i seba do bezpečia. Cesta spočiatku ubieha bez problémov, hoci sa začínajú objavovať prvé spory medzi "dozorcami" a ich "väzňami". Sovietske hranice sa blížia, jedného dňa však ich plány skríži neočakávaná prekážka...Atmosféru mnohými cenami ovenčeného filmu dotvára hudba Gorana Bregoviča. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Addams-SK

Addams-SK (hodnocení, recenze)

Tento film nema CZ/SK dabing ?
Vo filmoteke 65 ludi taka verzia nie je ... ;-(

raroh

raroh (hodnocení, recenze)

Pouze hudební neználek může napsat, že je tu k slyšení balánské dechno Emira Kusturicy. Ve Vlaku života Bregovič zaranžoval klasické klezmerové melodie (pouze ve scéně s Cikány zní i rumunský cikánský folklor), ty ovšem zasahují jen do kraje Balkanu, jinak melodicky vycházejí jednak z hudebních tradic synagogálních a pak folkloru ukrajinského, polského, běloruského...

dawid

dawid (hodnocení, recenze)

Poté, co jsem viděl tento film, hledám jen těžko cestu zpět k Benigniho Život je krásný - nejde jen o to, že se mi Vlak života líbil víc, ale především o to, že scénář tohoto filmu byl Benignimu - herci nabídnut ještě než byla myšlenka na La Vita é bella vůbec na světě. Benigni odmítl s tím, že je za to málo peněz, napsal si vlastní film s velmi podobnou tématikou a film stihl uvést do distribuce před Vlakem života. Nechci použít výraz jako krádež, ale trochu se mu nemohu vyhnout... Škoda, oba filmy jsou skvělé, jen Vlak života je nezaslouženě ve stínu mladšího - staršího bratra. Howgh.

Reklama

Reklama