foto

Gad Elmaleh

  • nar. 19.4.1971 (45 let)
    Casablanca, Maroko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Francouzský herec, komik a režisér Gad Elmaleh se narodil 19. dubna 1971 v marocké Casablance. Původem Žid vyrůstal v multikulturním prostředí, mluví marockou arabštinou a francouzsky. Jeho otec byl mim. Gad vystudoval Lycee Lyautey v Casablance, ale škola ho nebavila. V roce 1988 odešel do Montrealu. Zůstal tam čtyři roky, během nichž byl rok studentem politologie, pracoval v rozhlase, psal vtipné příběhy a hrál je po nočních klubech. V roce 1992 se přestěhoval do Paříže studovat drama. Napsal autobiografickou one-man show s názvem Décalages o zkušenostech z Montrealu, s níž se představil v roce 1997 na scéně Palais des glaces.

Gadův první kontakt s filmem byl celovečerní film SALUT COUSIN! (1996). Projevil se jako humorista a skvělý herec, což prokázal v několika francouzských filmech, např. VLAK ŽIVOTA (1998) nebo MUŽ JE ŽENA JAKO KAŽDÁ JINÁ (1998). Jeho sláva ještě vzrostla s úspěchem další one-man show LA VIE NORMALE (2000) a komedie PŘECE BYCH TI NELHAL (2001), kde hrál svůdníka Dova. Komedie CHOUCHOU – MILÁČEK PAŘÍŽE (2003), kde hrál gaye s kolegou Alainem Chabatem, přilákala do kin velký počet publika. Na rozdíl od prvních dvou one-man show, jeho L’autre c’est moi (2005) obsahuje více improvizace a interakce s divákem, má blíže k tradici sólového projevu. Procestoval s ním kus světa. K filmu se vrátil s komediemi OLÉ! (2005), DABLÉR (2006), NEJSEM NA PRODEJ (2006). 15. července 2007 měla v Maroku premiéru jeho poslední show Papa est en haut, jako součást festivalu Just for Laughs. Ve francouzské verzi PANA VČELKY (2007) namluvil postavičku Barryho B. Bensona. V roce 2009 režijně i herecky realizoval komedii COCO (2009) o dobře situovaném podnikateli, kterému začnou ohromné bolesti, když se dozví, že má srdeční vadu. V roce 2010 se představil v dramatické roli válečného dramatu ODSUN, který je založen na problematice holocaustu. Režisér Woody Allen mu poskytl malou roli ve svém filmu PŮLNOC V PAŘÍŽI (2011). Ve stejném roce promluvil hlasem Bena Salaada v oskarovém animovaném TINTINOVĚ DOBRODRUŽSTVÍ a rolí Xaviera v komedii JACK A JILL.

Mezi čerstvé projekty, které čekají na uvedení v letech 2012-2013, patří francouzská komedie UN BONHEUR N'ARRIVE JAMAIS SEUL po boku Sophie Marceau; sportovní komedie s dalším komikem Omarem Sy LES SEIGNEURS; drama LE CAPITAL z prostředí finančních investičních fondů a fantasy drama L'ECUME DES JOURS o nemoci ženy, způsobené rostoucí rostlinou v plicích.

Gad žil v letech 1998-2002 s francouzskou komediální herečkou Anne Brochet, v roce 2001 se jim narodil syn Noé. Příběh o jejich vztahu i rozchodu lze najít v manželčině knize Trajet d'une amoureuse éconduite. Komik je dosud nositelem nominace na Césara 2004 za Nejlepšího herce v roli Chouchoa a výhry NJR Ciné Awards v kategorii Nejlepší polibek, který předvedl s hereckou partnerkou Audrey Tautou v romantické komedii Nejsem na prodej. Jeho nejlepším byznys přítelem je herec Jamel Debbouze. Mezi komikovy další záliby patří satira, zpívání a choreografie vlastních skečů.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

2016 Pařba v Pattayi
2014 L'orchestre de minuit
2013 Pěna dní
Vítejte v Číně
2012 Kapitál
Les Seigneurs
Un Bonheur n'arrive jamais seul
2011 Jack a Jill
Půlnoc v Paříži
Tintinova dobrodružství
Zak (TV seriál)
2010 Odsun
2009 Coco
2007 Comme ton père
2006 Dablér
Nejsem na prodej
2005 Gad Elmaleh: L'autre c'est moi (divadelní záznam)
Olé!
2004 11 commandements, Les
2003 Beuze, La
Chouchou - miláček Paříže
Les 100 plus grands... (TV seriál)
2002 A+ Pollux
2001 À bicyclette (TV film)
Přece bych ti nelhal!
Ráj na zemi
Vie normale, La
2000 Druhá tvář
Elie annonce Semoun, la suite...
On fait comme on a dit
1999 Clown
Dieu, que la nature est bien faite!
Petits souliers, Les
Trait d'union
1998 Muž je žena jako každá jiná
Union libre (TV seriál)
Vlak života
1997 Décalages au Palais des Glaces
Opération Bugs Bunny (TV film)
Vive la république
XXL
1996 Salut cousin!
Soeurs Hamlet, Les
1994 Fruits et légumes (TV seriál)
Les enfants de la télé (TV seriál)
Manivelle
1987 Téléthon (TV seriál)

Dokumentární

2014 Chaplin bez masky (TV film)
2003 Nice People (TV seriál)

TV pořady

2014 Un soir à la Tour Eiffel (TV pořad)
2010 Ce soir avec Arthur (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
2004 Grand journal de Canal+, Le (TV pořad)
2003 Les grands du rire (TV pořad)
2002 Le fabuleux destin de... (TV pořad)
2001 Burger Quiz (TV pořad)
Y a un début à tout (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
Qui veut gagner des millions? (TV pořad)
1998 Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1996 Thé ou café (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)

Scenáristická filmografie

2005 Gad Elmaleh: L'autre c'est moi (divadelní záznam)

Režijní filmografie

2009 Coco

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(25)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace