Reklama

Reklama

Léto roku 1942

  • USA Summer of '42
Trailer 1

Tři dospívající chlapci se během léta na pláži v Nové Anglii učí o životě. V průběhu tohoto léta roku 1942 se z nich totiž stanou muži. (Warner Bros. CZ)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (15)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Krásná romance, která stojí skoro až na poetické kameře a pomalém tempu děje, na příjemné hudbě, která je silně melancholická a na hereckých výkonech, které jsou tak akorát přiměřené, aby bylo vše dostatečně uvěřitelné. A přitom se vás to nesnaží vydírat a ani vás to nenutí do nějakého trapného konce. Krásně natočené. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Velmi pozoruhodný psychologický snímek o partě mladých chlapců, kteří se během letních prázdnin zamilují do jedné mladé ženy. Film má takovou zvláštní atmosféru, těžko se to popisuje, každopádně velmi dobré výkony podávají všichni tennagerovští herci a také Jennifer O'Neillová v roli oné mladé ženy. ()

Reklama

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Zvlastne pekny film, aj smutny aj vesely ;-). Tie hlasky niektore nemali chybu: "vecer ideme grilovat, vezmi si gumu" :---))! Alebo ze "cely vecer jej budem stlacat kozy", ked pozyva tipek pipku do kina. Totok by mali vidiet mlade babeny, aby vedeli, jake svine vedia chlapi od malicka byt. Ale je to vsetko vychovou; by som tipka zapriahol do pluhu, ked mu to tak naramne kvasi v tych rokoch. A nie ze sam sa poflakovat po ostrove, spehovat riky na plazi a zhanat prezervativy. No ale kupodivu je to slusne a citlivo natocene, vzhladom na to, ake chulostive tema to spracuva. 3*, netreba vidiet druhy raz. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Film je natočený podľa skutočnej udalosti. Scenár napísal Herman Raucher o príbehu svojho kamaráta Oscara Seltzerova, ktorý bol zabitý v kórejskej vojne, kde Herman slúžil ako ošetrovateľ. Je rok 1942 a Amerika je vo vojne s Japonskom. Po 8 mesiacoch je na tom katastrofálne. Prehráva v Pacifiku a utrpela fiasko vo Francúzsku pri vylodení u Dieppe. A v Európe padol aj manžel úchvatnej Dorothy, do ktorej sa zaľúbil pätnásťročný puberťák Hermie.Ten s partiou chlapcov trávi prázdniny na ostrove Nantucket v Novom Anglicku.O ich úchvatnom vzťahu je táto prekrásna dráma. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

"Nehledejte Měsíc, vždyť máme hvězdy". I když příběh pluje pomalým tempem, vůbec to neubírá na přitažlivosti, ale právě naopak. Doba, kdy mládí bylo ještě v těchto letech a hlavně době svým způsobem naivní a tady to působilo místy roztomile, například při nákupu v drogerii. Ale nenechte se mýlit, jinak je to spíš smutný příběh tří kamarádů uprostřed války i když ta je tam zmíněna jen okrajově. Film o dozrávání, o krásné Dorothy a klukovi, který se poprvé setkává se svojí láskou…...a co dál? Podívejte se. ()

Galerie (2)

Související novinky

Zemřel skladatel Michel Legrand

Zemřel skladatel Michel Legrand

27.01.2019

Oscarový skladatel Michel Legrand zemřel v 86 letech. Francouzský skladatel, pianista a dirigent kromě tří Oscarů držel také pět cen Grammy. Ve Francii pak vyhrál za svou hudbu třikrát cenu César.… (více)

Reklama

Reklama