Reklama

Reklama

Země: poslední konflikt

(seriál)
  • USA Earth: Final Conflict (více)
Akční / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA / Kanada / Německo, (1997–2002), 79 h 15 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Von Flores, Leni Parker, Anita La Selva, Richard Chevolleau, David Hemblen, Robert Leeshock, Jayne Heitmeyer, Lisa Howard, Melinda Deines, Kevin Kilner (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Na začátku 21. století navštíví v tomto sci-fi seriálu naši matičku Zemi mimozemská rasa Taelonů. Přijeli prý v dobrém, poznávat a studovat naši civilizaci a pomáhat lidem v boji proti nemocem, hladomoru a zločinu. Jejich tvrzení ale v mnohých vzbuzuje nedůvěru, a je zformováno hnutí odboje. V jeho čele stojí poručík William Boone, který je poté, co zachrání život jednomu z Taelonů, mimozemšťany najat, aby se stal jejich prostředníkem v komunikaci s pozemšťany. Boone tak dostává šanci odhalit skutečné důvody, proč na Zem Taeloni vůbec přijeli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

numan 

všechny recenze uživatele

Kvalit Star treků, na kterých se producent a spoluautor EFC Gene Roddenberry také podílel, tenhle seriál sice zdaleka nedosahuje, ale přesto není úplně mizerný. Vizuální efekty jsou i na konec 90. let poněkud amatérské (ovšem s přibývajícím počtem epizod se výrazně lepší), scénář místy kulhá na obě nohy a všelijakých vad a kiksů tu najdete víc než dost - ovšem jako fanda žánru jsem to všechno nakonec nějak překousnul. První série je dokonce velmi solidní, jenže s nástupem té druhé přijde křeč (bylo asi tak 200 lepších způsobů jak vyřešit výměnu hlavního hrdiny), ze které by celý spektákl nevytáhnul ani Shakespeare - i kdyby měl po ruce 50 stávkujících hollywoodských scénáristů a basu becherovky. Jenže scifíčko je holt scifíčko a občasné skřípání zubama posiluje dásně. Ovšem snažte se na hony vyhnout ukrutnému českému dabingu - počínaje prudce afektovaným vypravěčem (zlatej Přeučil) a konče faktem, že dialogy překládal zřejmě automat nebo těžký dyslektik (věty typu "potřebujeme se spolu" :oDDD), je v něm všechno špatně. Nejsem zrovna hnidopich, ale jednomu dost zkazí dojem, když se trojka Rychlý-Švarc-Jagelka v prvních třiceti epizodách vystřídá na dvaceti postavách. Ošklivě to odskákali také 2 hlavní emzáci - v originále je hrají evidentně ženy s hlubokými hlasy, leč veselý režisér českého znění do jejich rolí obsadil chlapy, takže občas máte dojem, že sledujete konverzaci transvestitů v nějakém velmi obscénním gay baru. Z českých verzí Star treků už jsme sice zvyklí na ledacos, ale původní znění s titulky je tentokrát jediná cesta jak to přežít. ;o) ()

Sekon 

všechny recenze uživatele

Pár dílů jsem si dal. Potenciál to jako nápad mělo. Avšak nevyvedlo se. Je to prostě k mé lítosti nudný. :-/ A zpracování na svůj rok taky nic moc. A herci taky nic moc. Celkově spíš nic, než moc. Dvě hvězdy. Možná změním názor, pokud se přinutím podívat ještě na nějaký díl. Leč dost o tom pochybuju. Dvě hvězdy jsou čistokrevné.. A možná zkusím nějaký díl z novějších řad . Moc se nebojím odhalení příběhu, protože bych na to stejně jinak asi nekoukal. Trochu nerozumím tomu jaktože je tolik sérií tak podprůměrného seriálu. Takže možná, že v tom zkusím ještě nějaký náboj najít. Změna na jednu hvězdu. Protože miluju scifi. Prostě špatně vizuálně zpracovaná nudná utahanost, bez známky snahy o něco jinýho. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Nasledováno všech 110 dílů. Jak ohodnotit tak neskutečně nevyrovnaný seriál? Od výborného mysteriozního seriálu o tajemných Taelonech (1. řada) to přechází k telenovelně/béčkově/intrikánsky působící hovadině s mimozemšťany se spoustou resetů, pitomých zvratů a špatných přestřelek, která má ale stále své plusy (2-4. řada). No a v páté řadě se tvůrci definitivně zblázní, nechají umřít/odejít většinu postav, zahodí vše co budovali a nahodí vesmírné sex/energo upíry a boj s nimi. A i na karate dojde. Zkrátka jak začít sledovat Akta-X a skončit u Mutant-X. A to nemluvím o postavách. Už po první sérii zemře hlavní hrdina a poté to pokračuje znovu a znovu (producenti se nedokázali časem dohodnout s většinou hvězd). Nikdy jsem neviděl seriál, kde z šestičlenného osazenstva zmizí pět postav a i pár jejich následovníků. Plusem jsou jen Taeloni, hlavně budhisticky a osvíceně působící Da´an vs. intrikánský a čím dál šílenější Zo´or, je to opravdu zajímavě působící rasa. No a pár postav je fajn (novozrozený Liam, odporný zrádce Sandoval, kterému celý seriál budete přát nejhnusnější smrt). Ani jako akční výplach se nedá doporučit, neboť efekty jsou slabé a akce stále stejné (nekonečné přestřelky v temných lodí, skladištích ad.). A hlavně je to většinu času nuda. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem část jednoho dílu a fakt mě to neuchvátilo. Opravdu mě šokovala kadence nesmyslných dialogů, (ne)zapomenutelné herecké výkony a příšerný scénář. Párkrát jsem si řekl, že tomuhle seriálu dám šanci a kouknul jsem na pár dílů. Dámy a pánové, zázrak se nekoná. Může mi někdo vysvětlit, jak něco takového může dělat 22 režisérů? Někdo tu píše o průměru až podprůměru, ale já neviděl nic, co by se aspoň vzdáleně průměru přibližovalo. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

prvni a posledni serie fakt nic extra... druha az ctvrta to trochu zachranuje i kdyz je zde opravdu dost nudnych/zbytecnych dilu... takovej prumer... jsou k videni i mnohem vetsi hnusy takze s uctou k G.R. davam 3* ;) Roddenberry to asi myslel dobre, ale chtelo to nejspis nekolik lepsich hercu a reziseru... ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama