Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výpravná fantasy založená na severských bájích a mýtech o Valhalle, kam za doprovodu valkýr přicházejí padlí bojovníci. Odin, Thor, Loki a další bohové z Valhally se musí postavit svému osudu a odvrátit Ragnarok, zánik svůj i celého světa. Ze zajetí se totiž osvobodil obrovský vlk Fenrir a bohům hrozí ta úplně poslední bitva s odvěkým nepřítelem, s divokými obry. Svou roli v jejich boji sehrají i dvě děti, které si ze světa lidí přivedl Thor jako své sluhy. Po pestrobarevném zpracování od Marvelu přinášejí pohled na severské báje samotní seveřané, v opravdovějším, drsnějším a temnějším stylu Vikingů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (66)

HonzaCZ 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně nudná pohádka o modrý karkulce, velkym vlkovi a myslivci s kladivem. Vždycky, když jsem si myslel, že už se začne něco dít, ten potenciál tam byl, tak to totálně zabili. Možná je to prostě takový styl, ale mně nesympatický a nezábavný. Po hodině a půl už vypadalo, že se začne něco dít, ale místo toho byl konec...možná ta lepší varianta. Nezachránily to ani asi čtyři rádobyvtípky, které tam byly jak na oko pěst. Kdyby po hodině nezačali lidi v sále mlít pantem, tak by se u toho dalo i schrupnout. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Překvapivě lepší podání Thora a jeho bandy, než jaké předvádí pohádkový Mrdvel. Chyběli mi tam lepší efekty, ale na druhou stranu příběh byl docela poutavý a realističtější vyobrazení těchto postav jsem již dlouho neviděl - jestli vůbec. Občas jsem v tom vyloženě viděl LotRa, ale vzhledem k rozpočtu po převýšilo očekávání. S ohledem na jednoznačné trumfnutí Mrvelu se přikloním k slabším 5*. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Silnejšie dve hviezdy alebo slabšie tri? Väčšinou nadhodnocujem, tak dám silnejšie dve hviezdy. Je to šedý priemer. Nevyužitý potenciál. Zaujímavý pohľad na Valhallu pre tých, ktorí ju poznajú len z Marvel komixov, takí to asi nerozdýchajú. Ja našťastie k nim nepatrím, trošku ma v detstve zaujímali rôzne báje a mytologické legendy, takže som čo to prečítal aj o Fenrirovi a skutočnej kamennej sále bohov. Ale tu ako keby sme zo všetkého dostali len mini ochutnávečku. Technicky to bolo pekné, pekná výprava, správna severská surovosť nie v krvavosti, lebo to nebol R-kový film, ale myslím svojim celým poňatím. Ale bolo to také akési skratkovité, bez silnejšieho príbehu, v podstate tri-štyri väčšie scény vyplnené vatou, ktorá sa málokomu môže páčiť. Aj tých 50% je mierne nadhodnotených, pretože som film pozrel výlučne kvôli Rolandovi Mollerovi, ktorý žiaľ nebol jedinou "hlavnou" postavou a stvárnil Thora trochu inak, ako som čakal. Bol tam aj nejaký ten obrat, ale kde sa to chytá na výslnie, pád a znovu vystúpenie do výšin z prvého Marveláckeho Thora? Teraz nemyslím trikmi, ale čisto prerod postavy z B na C a z C na A+. Popravde film neodporúčam na pozretie nikomu, kto si nie je istý, že toto spracovanie zvládne, lebo by som mohol niekoho sklamať týmto odporúčaním. Neľutujem, že som to zhliadol, zaujímavá skúsenosť, ale druhý raz len lepšie spracované. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Možná alternativa za ásgardský Triple H (Hopkins, Hemsworth, Hiddleston)? Jako kdybyste vyměnili předražený meduňkový čaj za půl platíčka Rohypnolu.. Podfinancovaná „dark“ fantasy, která se možná snaží čerpat ze vzorů minulého tisíciletí (Scottova Legenda), ale spolehlivě míjí úplně všechno, čím mohla zaujmout. Thóra Møllera, který nenásledoval vzoru sovětských soudruhů a kozla nejen že nerozdojil, ale ani neoživil z kostí, mi bylo upřímně líto. Jörmungandr, aby na něj vychrlil jed a ukončil to trápení, nikde.. Snad mu alespoň dala produkce do toho rohu opravdovou medovinu.. ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Nejsem moc velký expert na severskou mytologii, ale film a celkově zpracování daného tématu mi přišlo dost nudné a nedotažené. Extrémně natahovaná nuda, kdy veškeré důležité scény by se vešly do krátkometrážního snímku a zbytek je jen nastavovaná kaše s mizernými dialogy a výkony. Moc jsem ani nepochopil příběh, který postrádá jakoukoliv logiku a nedává moc smysl. Už na začátku jsem si všiml dost nevýrazného hereckého obsazení a na můj vkus hercům role absolutně nesedly. Vizuálně film sice ujde, přesto se nemohu zbavit dojmu, že nejlepší věci na celém filmu je asi vcelku povedený plakát, jinak je to hrůza a utrpení. 0/10. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (1)

  • Tento film vznikl na základě dánského animovaného filmu Valhalla z roku 1986. (ČSFD)

Reklama

Reklama