Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pilot Charlie Lavery nastupuje do letadla, aby dopravil palivo do vzdálené arktické oblasti. Po vyložení nákladu odlétá zpět s nemocnou ženou, kterou má vzít do nemocnice. Jeho stroj má však poruchu a zřítí se na místo daleko od civilizace. Oba dva pád přežijí. Charlie se vydá napříč krajinou, aby nalezl pomoc. Po bezcíleném hledání zkolabuje. Těsně před smrtí se u něj objeví žena, kterou nechal v letadle, a která ho začne pomalu učit jak přežít v divoké krajině na rozlehlých místech vzdálených desítky kilometrů od jakéhokoliv kontaktu s civilizací. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Docela sympatická kombinace Trosečníka a Tance s vlky... Od počátku čitelný scénář ve své přímočarosti nenutí o čemkoliv přemýšlet. Ty sympatie ve mě vzbuzuje "neambicióznost" filmu, citové vydírání se nekoná. Přesně zapadá do škatulky výchovného snímku pro adolescenty a to nemyslím nijak pejorativně. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

NA OSTRIE NOŽA+KUKUŠKA Barry Pepper (aj napriek Bojisku Zem) opäť dokazuje, že je pán herec a dokáže utiahnuť film. Jednoduchý príbeh je skvelo zahraný, je strhujúci. Niektoré scény mohli byť natočené lepšie, ale velkým plusom je, že film neskĺzáva do klišé, ktoré sa pri tejto téme ponúka. Reálne, minimalistické a obrazovo krásne... ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Barry Pepper je od pohledu strašnej nesympaťák a člověk si na něj musí zvyknout, ale jinak je to skromné, leč parádní survival drama skutečně natočené uprostřed nehostinné kanadské tundry. Jednoduché, docela předvídatelné a až na pár momentů zavánějících americkou limonádou ovšem příjemně syrové a realistické. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Naturálny príbeh z ďalekých pustín zasneženého severu Kanady, kde Inuiti dávajú dobrú noc. Tá pustá divočina bola kúzelná; spätosť s prírodou, od ktorej biely človek tak dávno ušiel, zasa príťažlivá. Tú pokoru k nej by sme Inuitom mali závidieť. Pekne je to vykreslené v rozdielnosti tých dvoch kultúr - pokoj, pokora a viera vo vlastné sily na jednej strane a hnev, nadávky, arogancia, zlé sny a beznádej na tej druhej. Dobrodružný dej dodával punc zaujímavosti a napätia, podfarbený peknou hudbou a celé to dorazil silný záver. Nebyť zbytočnej línii o vojne a spomienkach na ňu a trochu ťažkopádnemu spracovaniu záchranárstva, bolo by to ešte lepšie. Český názov je veľmi mimo a lepší ako ten anglický je názov knihy, z ktorej vyšiel námet na tento film - Walk well my brother. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Napínavý dobrodružný príbeh o pilotovi, ktorý preváža ťažko chorú ženu do nemocnice, bohužiaľ sa však jeho lietadlo zrúti a oni dvaja zostanú sami ďaleko od civilizácie. Barry Pepper známy napr. z Nepriateľa štátu alebo Flákačov dostal konečne hlavnú úlohu a dokázal, že mu nejdú len tie vedľajšie. Smithov film je skutočne jednoduchý, ale okrem spomínaného výborného Barryho Peppera nám ponúka aj napätie a celkovo veľmi krásne prostredie, v ktorom sa takmer celý film odohráva... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Zimní scény byly točeny v teplotách až -28°C, s efektem ochlazování větrem až -45°C. (orkadimenza)
  • Po dobu natáčení se s filmařskou skupinou pohybovali i strážci vyzbrojení střelnými zbraněmi, kteří chránili štáb před ledními medvědy. Jeden z medvědů dokonce přerušil natáčení, když poškodil videozáznam. (orkadimenza)

Reklama

Reklama