Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikdy nevěřte ženám, které se náhle vynoří z moře před vaší soukromou pláží a osloví vás jménem! Výbuch letadla ropného magnáta Henryho Kellera a zastřelení vyšetřovatele Davida Wyngarda harpunou při potápění (ačkoliv Wyngard byl neplavec) spolu zřejmě souvisí. Po důležitém hlasování členů správní rady Kellerovy ropné společnosti se k nebožtíkům přidá i třetí, Henry Bridgenorth (Leonard Rossiter), zuřivý odpůrce návrhu na zaplacení milionového poplatku za ochranu zisku společnosti předloženého půvabnou slečnou Eckman (Elke Sommer), který se náhle rozhodl vyskočit z okna svého bytu v patnáctém patře. Za vším hledej ženu! Na pomoc už spěchá agent Hugh Drummond (Richard Johnson). Je libo doutníček? Pánové, jste na řadě! (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jako pírko lehoučká špionážka, která se bondovkám podobá hlavně příjemně nadsazenou atmosférou, jinak si ale hraje spíše na vlastním písečku. Ani ten hrdina není žádný druhý James Bond - spíše jde o spojovací článek mezi ním a Harrym Palmerem. Příběh je jednoduchý, ale zábavný a díky střídmé stopáži má spád, líbil se mi nápad s krásnými nemilosrdnými mordýřkami (prostě když už má člověk zemřít, tak ať to alespoň mají na svědomí Elke Sommer a Sylva Koscin) a také hudba. Většina tvůrců tohoto filmu je pro mě víceméně neznámá, ale o to větší kouzlo má. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Pořád platí, že jsem dosud neviděl žádnou bondovku, takže mě neuráží nic, co se Bondovi snaží přiblížit, a tohle je rozhodně jedno z lepších eurospy, co jsem viděl. V první řadě je sympatické, že krásky jsou odlišeny barvou vlasů, což ne každý takový film dodržuje a pak v tom má člověk bordel. Děj je přehledný, zábavný, křupavý a šedesátkově pestrobarevný. Famózní finále s partií šachu a hledáním bomby v oděvních doplňcích. "Kolik je hodin?" - "Za pět dvanáct." - "Tak to máme pět minut." ()

Reklama

Isard 

všechny recenze uživatele

Eurospy žánr má zvláštní podkategorii filmů o agentech pojišťoven. A jedním z nich byl i Bulldog Drummond, původně literární hrdina starší než James Bond. Od chvíle, kdy z vln vyjdou Elke Sommer a Sylva Koscina, dvě z královen eurospy filmů až po finále jako vystřižené z The Avengers (seriálu, samozřejmě) sledujeme solidní příběh, můžeme se kochat krásnými lokacemi a užívat si vtip a eleganci. V rámci žánru nepochybná špička. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost bondovského střihu, cítím v tom už prolínání šedesátých a z pohledu filmařiny bezstarostnějších sedmdesátých let, s výbornou dobovou hudbou, krásnými ženami (zmiňované dvě vražedkyně a ostřílené herečky válcuje půvaby bezkonkurenční Virginia North), velkou dávkou střelby, nedokončenými doutníky a rychlými auty a motorovými čluny. Oddechovka, které aby člověk pohledal. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Inspirovalo sa to 007-kou to len hluchy nevidi a slepy nepocuje, teda zase pardon, samozrejme naopak. No, mne to jaxi nemasli, takze obcas tresnem koninu. Mlady Richard Johnson /Gott mitt uns 1970, Strašení 1963/ bol na urovni, ale na takeho Conneryho nemal, ne, ne. Jakozto nikdy nepohrdnem zenskou krasou som sa rad nechal unasat vybornym tempom a pomerne fajnymi dialogmi. Skoda , mohli sa tie kozy obcas prevetrat, kozy potrebuju dychat a ne ze ne. A aj tie parnokopytniky. Potom tam ide o milionovy poplatok za akusi sluzbu ... a na konci nastupili do akcie aj pani. Rezia na urovni, u nas je Ralph Thomas hodne neznamy reziser, treba mi poobjavovat filmy, ktore natocil. kazdopadne jeho rezisersky styl mi sadol, uvidim, co mi daju jeho dalsie filmy : 77 % ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama