foto

Elke Sommer

  • nar. 5.11.1940 (78 let)
    Berlín, Německá říše
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Elke Sommer je herečka, speváčka a maliarka. Narodila sa ako Elke Schletz 5. novembra 1940 v Berlíne. Jej otec bol luteránskym kňazom, zomrel keď mala Elke 14 rokov. Po smrti otca sa presťahovali do Erlangenu, kde ukončila prestížne gymnázium. Aby sa zdokonalila v angličtine, chodila cez prázdniny robiť "au pair" do Londýna. V roku 1958 na jednej z dovoleniek s matkou v talianskom Viareggio sa stala „Miss Viareggio“. Následne ju pozval Vittorio de Sica do Ríma, kde začala jej hviezdná kariéra.

Stala sa sex symbolom a objavila sa aj na stránkach magazínu Playboy. Jej prvý film „Das Totenschiff“ režíroval v roku 1959 Artur Brauner. Zahrala si tu s Horstom Buchholzom. Potom jej cesta už smerovala do Hollywoodu. Od 60. rokov natočila asi stovku filmov. A Shot in the Dark (1964)s Petrom Sellersom, The Art of Love (1965) s Jamesom Garnerom, The Oscar (1966) so Stephenom Boydom; Boy, Did I Get a Wrong Number! (1966) s Bobom Hopeom, či The Wrecking Crew (1969) s Deanom Martinom.

V roku 1993 sa vydala za o 8 rokov mladšieho Hoteliéra Wolfa Walthera. Sú bezdetní, ale manžel má dve dospelé deti Sebastiana a Caroline z prvého manželstva. Od roku 1966 je úspešnou maliarkou pod pseudonymom "E. Schwartz" a svoje diela vystavuje na celom svete. V roku 1963 dostala cenu Golden Globe Award za najlepšiu vedľajšiu úlohu. V rokoch 1967 a 1968 2 x cenu Bambi. V rokoch 1972 a 1973 bola Najlepšou divadelnou herečkou roku (Chicago). V roku 2000 dostala cenu Diva. Žije v Los Angeles, Kalifornii.

Cicis

Herecká filmografie

Filmy

2017 A Thousand Kisses
2010 Das Leben ist zu lang
2005 Ewig rauschen die Gelder (TV film)
Reblaus (TV film)
2000 Krvavé prázdniny
Nicht mit uns (TV film)
1998 Doppeltes Spiel mit Anne
1996 Alles nur Tarnung
1992 Ruka: Vraždící úd
1988 Himmelsheim
1987 Kámen smrti
1986 Anastázie (TV film)
1985 Jenny's War (TV film)
1984 Hrát za každou cenu
Niemand weint für immer
1982 Inside the Third Reich (TV film)
1981 Mann im Pyjama, Der
1980 Exit Sunset Boulevard
Top of the Hill (TV film)
1979 Fantastic Seven, The (TV film)
Nightingale Sang in Berkeley Square, A
The Double McGuffin
Treasure Seekers, The
Zajatec na Zendě
1978 I Miss You, Hugs and Kisses
1977 Nicht von gestern (TV film)
1976 Invisible Strangler
One Away
Pronto ad uccidere
1975 Carry On Behind
Das Netz
La casa dell’esorcismo
The Swiss Conspiracy
1974 Až tam nezbyl žádný
Jeden z nás dvou
Percyho možnosti
1973 Die Reise nach Wien
Lisa e il diavolo
1972 Krvavý Baron
Probe (TV film)
1971 Percy
Vzducholoď
1970 The Invincible Six
1968 Las Vegas, 500 millones
The Wicked Dreams of Paula Schultz
The Wrecking Crew
1967 Hölle von Macao, Die
Něžné pohlaví
The Venetian Affair
1966 The Oscar
Špatné číslo
1965 Bambole, Le
Dolarová past
Hotel der toten Gäste
Tausend Takte Übermut
The Art of Love
The Jack Benny Hour (TV film)
1964 Komisař Clouseau na stopě
Mezi supy
Seven Tons of Gunfire
1963 ...denn die Musik und die Liebe in Tirol
Bricoleurs, Les
The Prize
Verführung am Meer
Vítězové
1962 Bahía de Palma
Cafe Oriental
Chien, Le (TV film)
Das Mädchen und der Staatsanwalt
Douce violence
Nachts ging das Telefon
Un chien dans un jeu de quilles
1961 ...und wer küsst mich?
Auf Wiedersehen
De quoi tu te mêles Daniela!
Don't Bother to Knock
Und sowas nennt sich Leben
1960 Femmine di lusso
Himmel, Amor und Zwirn
Saffo, venere di Lesbo
Tréma
Urlatori alla sbarra
1959 Am Tag, als der Regen kam
Amico del giaguaro, L'
Das Totenschiff
Pica sul Pacifico, La
Ragazzi del Juke-Box
Uomini e nobiluomini

TV seriály

1998 Gisbert (TV seriál)
1993 Destiny Ridge (TV seriál)
Florian III (TV seriál)
1988 Adventures Beyond Belief (TV seriál)
1986 Petr Veliký (TV seriál)
1983 Vichry války (TV seriál)
1977 Forever Fernwood (TV seriál)
1967 The Woody Woodbury Show (TV seriál)

Dokumentární

2010 Video Nasties: Moral Panic, Censorship & Videotape - a.z.
2005 Filmlegenden. Deutsch (TV film)
1999 Last Days of Sharon Tate: The E! True Hollywood Story (TV film)
1986 Hollywood Ghost Stories
1967 Mondo Hollywood - a.z.

TV pořady

1982 Women I Love: Beautiful But Funny (TV pořad)
1980 Heut' abend (TV pořad)
1979 Circus of the Stars #4 (TV pořad)
1976 Break the Bank (TV pořad)
1969 It's Your Bet (TV pořad)
The David Frost Show (TV pořad)
The Engelbert Humperdinck Show (TV pořad)
1968 It Takes Two (TV pořad)
Treffpunkt Airport (TV pořad)
1962 The Merv Griffin Show (TV pořad)
1961 Musik aus Studio B (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace