Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael Faraday (Jeff Bridges) je univerzitním profesorem historie a specialistou na problematiku terorismu. Se svým desetiletým synkem žije v domě na předměstí Washingtonu D.C. a jen těžko se vyrovnává s nedávnou ztrátou manželky, agentky FBI, která zahynula při výkonu služby. Nové světlo do jeho rozvráceného života vnese sympatická rodina Langových. Stoprocentní Američan Oliver (Tim Robbins) se s manželkou a dvěma dětmi přistěhoval teprve nedávno a zdá se, že zdvořilostní vztah mezi sousedy brzy přeroste v přátelské pouto. Pak ale Michael přistihne nového známého několikrát při lži a vypraví se po stopách jeho minulosti. Odhalí šokující fakta úzce související s jeho specializací - Oliver Lang je totiž s největší pravděpodobností nebezpečný terorista, který se do Washingtonu přistěhoval v rámci příprav nové akce. Dokáže odborník na otázky terorismu osvědčit své znalosti v praxi a zhatit dokonale promyšlený plán teroristů? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (262)

Figu 

všechny recenze uživatele

Opět něco, co tu do té doby dlouho nebylo, kdy i výborný herecký výkony střídají ještě lepší! Robbins i Bridges hrajou famózně! Napětí se dá krájet a myšlenka, jak to vlasně je a jak to dopadne si s divákem hraje až do konce. Film sráží trochu pomalejší tempo, díky kterýmu se zdá, že stopáž je kdoví jak dlouhá. Přitom je to pohodová časová záležitost. Co je geniální na Arlington Road je jeho mrazivej a nečekanej závěr filmu, kterej doslova člověka skopne na prdel! A to je to, co já zbožňuju! Díky koncovce a hereckým výkonům za 4 hvězdy. 75% ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Do třičtvrtě filmu se jedná o velmi napínavou (přesto však nic, co bychom už neviděli) kriminálku s parádním spádem a solidním vypravěčským základem. Jenže zdání může klamat, protože závěrečných 15 minut dělá s Arlington Road zcela odlišný a velmi silný film. Závěr tomu dává neskutečnou syrovost, bezmocnost, odkrývá realné teroristické možnosti a ABSOLUTNÍ věřejně/politického nevědění. Po skončení mi bylo až těžko u srdce. PS: Výtečný Jeff. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak bol Mark Pellington predvídateľný v Proroctve z temnôt, tak to určite neplatí o jeho predchádzajúcom filme podľa scenára Ehrena Krugera, ktorý to so záverečnými zvratmi vie. Jemu potom stačí dodať scenáru atmosféru a presvedčiť producentov, že si takýto projekt zaslúži výborných a hviezdnych hercov. Bridges je už veľmi dlho mojim obľúbeným hercom, takže každý film, v ktorom sa objaví v hlavnej úlohe vo mne vzbudí pozornosť. Tento patrí k jeho najlepším. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Už během sledování jsem se utvrdil v názoru, že jde o velmi vydařený snímek, ale závěr, ve kterém jsem (stejně jako hlavní hrdinové onoho okamžiku) nechápal, která bije, tak ten mě absolutně dostal. Řadím ho mezi nejlepší závěry filmu vedle takových perel jako Obyvklí podezřelí, Nebezpečné hry nebo Prvotní strach. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Konec smazal všechny nelogičnosti, které mi do té chvíle vadily, a celé to dalo perfektní smysl. Jestli by bylo v reálu možné vymyslet tak excelentní plán, netuším, ale na obrazovce se mi to líbilo. Když k tomu přičtu dobré herce a parádní závěr, musím říct, že kromě lehce nadsazené stopáže tomu není co vytknout. 85% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Scenárista Ehren Kruger se zjevně nechal inspirovat bombovým útokem na Federální budovu Alfreda P. Murraha v Oklahoma City z 19. 4. 1995. (Dinsberg)

Reklama

Reklama