Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (442)

Rover 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě je Geer opravdu velmi nesympatický herec. Příběh měl být podle skutečné události, ale kolik z té události se skutečně promýtlo do filmu? Radši o tom nechci moc spekulovat. Děj byl hrozně zkratkovitej, jednou vidíme jak Geer potká policistku a pomalu další scéna je, jak jsou spolu v bytě a baví se spolu o nejzásadnějších věcech svýho života... dost divný a hlavně do očí bijící a nepřesvědčivý, to mi vadí. Navíc nemám rád laciné vtípky s kamerou ve stylu zaostřím na něco, rozostřím to, opět zaostřím a vidím jiný předmět. Kdyby to bylo jednou dvakrát, ale ono ne, museli to nacpat do každýho třetího záběru. HUDBA: tomandandy - ještě v první čtvrtině jsem ji hodlal považovat za jeden z největších kladů filmu, byla totiž výrazná, zajímavá a lehce rušivá, to se mi líbí. Pak ale hudební doprovod sklouzl do klišoidních "jeden prst na klávesnici každých 30 sekund" blbostí, na který už jsem trošku alrgickej. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Přidat k tomu pár lekaček a otevřeněji hororových situací a zdramatizovat ten konec, byl by to vynikající pětihvězdičkově děsivý a strašidelný horor s opravdu hustou atmosférou. Od samotného začátku si film dobrou cestou buduje vynikající napínavou atmosféru, kterou ale brutálním způsobem doslova zkurví nenápaditý, vyprázdněný a ploše natočenej konec. Celých 100 minut vás film připravuje a láká na něco velkého, aby pak předhodil pouhý drobek. Jako když se vám začnou plašit střeva, břicho se vám nafoukne, cítíte, jak se ve vás sbírá, kulminuje a sílí ten vzduchový tlak, už se připravujete na to, že až to půjde ven, urve vám to půlku prdele a ohluchne půlka ulice a pak se ozve je tichý nevýrazný pšouk. Kromě toho film ale obsahuje dobrou kameru, dobré scény, skvělé herecké výkony (Gere, Linney, Patton). ()

Reklama

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som mala na robote niečo iné ale zaujala ma veľmi dobrá a napínavá zvučka a tak som si povedala, že pozriem si čo je to za film. Jéé a ono sa vyplatilo dať bokom farbičky a skicár a pozerať tento super napínavý film podľa skutočnej udalosti. Veľmi dobrá hudba dodávala zimomriavky na chrbte napriek, tomu že film vysielali cez deň. Lenže potom ma skoro tresklo o zem keď v tom najlepšom sa mi na obrazovke zobrazilo ŽIADNY SIGNÁL. Za čo však film nemôže, tak som si ho stiahla, a pokračovala som v pozeraní so zimomriavkami na chrbte no a nakoniec som zistila, že druhá polka bola totálne na pitchu a nudná. A to nadšenie akosi zo mňa opadlo. Škoda prvá polka stála naozaj za to ale tá druhá nestojí za zmienku, nič sa tam poriadne nedialo. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Ak si náhodou kladiete pred zhliadnutím tohto filmu otázku, či je možné aby GERE účinkoval v trileri či (prepytujem) horore, odpoveď znie: ANI OMYLOM. A pritom námet filmu je sľubný a v rukách nemainstreamového remeselníka by sa mohol premeniť na skvost. Ibaže tento výsledok je invalidom s hlinenými nohami, ktorý opäť odkazujem do kategórie filmov pre ľudí, ktorí horory neznášajú ale radi by sa pred rovesníkmi pochválili, že aj oni už nejaký ten "majsterštyk" videli. CHA-CHA (9.10.2006) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najväčšou slabinou snímky je prepálená stopáž, vďaka ktorej vynikne chatrnosť zápletky. Na hodinu a pol by to bolo akurát a publikum by bolo určite spokojnejšie. Film je bohužiaľ mierne predvídateľný, takže záver vás najskôr ničím neohromí. Na druhej strane to má slušnú atmosféru, áčkovú produkciu a sľubný námet, ktorý ale nie je dostatočne využitý. No a zase tie šróby do hlavy v podobe sloganu "podľa skutočných udalostí".... ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • V knihe sa veľakrát spomínajú tzv. muži v čiernom, ktorí v 60. a 70. rokoch "terorizovali" amerických občanov a zakazovali im zverejňovať svoje zážitky s UFO. Neskôr poslúžili ako námet na úspešný film Muži v čiernom (1997), kde z toho tvorcovia filmu urobili žart. (Popo)
  • Odborníci dodatočne zistili, že na zhrdzavenom železnom oku jednej z dvoch nosných reťazí mostu bola miniatúrna trhlina. V dôsledku nej stavba nevydržala obrovskú hmotnosť čakajúcich automobilov a zrútila sa. (Karush)
  • Ve scéně, kdy John Klein (Richard Gere) telefonuje s technikem z audio-analytického studia a stojí před zrcadlem, můžeme vidět, že jeho odraz v zrcadle dělá jiné pohyby, než ve fyzickém světě on sám. Na toto existují teorie, že ve světě může probíhat více realit souběžně. (Nick321)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama