• Houdini

Zlatý Lev - výběr(20.1.2006)

Jack v dalším zoufale pooomalém filmu předvádí další ze svých výýýborných výkonů. 60%(27.6.2006)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $868,979Tržby Celosvetovo $-(3.2.2009)

• mandes

rozpočet : ? tržby americke : $868,979(17.6.2008)

Sean Penn je výborný režisér (i herec samozřejmě), ale bohužel ne moc dobrý scénárista a tahle Křižovatka smrti docela nudí.Nicméně Nicholson a Morse jsou velmi dobří, ale některé scény z tohoto snímku prostě nechápu!(31.8.2002)

Originální film se skvělým Nicholsonem, ale kdyby režíroval někdo jiný než skvělý herec,ale ne režisér Sean Penn mohlo to dopadnout mnohem lépe.(14.6.2003)

• danecek24

53. Zlatý Glóbus za rok 1995 - nominace (1) - Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Anjelica Huston(12.12.2008)

Odpůrci nikotinu na mě budou asi poněkud naštváni, ale já chci filmy, ve kterých se kouří! No, ne že by to bylo těmi cigaretami, ale v dobách, kdy bojovníci proti tabáku byli ještě v prenatálním stavu, se točili skvělé filmy. Křižovatka smrti, byť zatím sama nedospělec, prokazuje, že jí cigaretový dým také jen prospěl. Zajímavý scénář, strhující herecké výkony a tradičně ďábelský Nicholsonův podhled si zaslouží vyšší hodnocení, než které sklízí u našeho publika. Křižovatka smrti je velice zajímavá studie na téma, které Dostojevský zpracoval 129 let před vznikem tohoto filmu.(28.7.2011)

Vedle vždy strhujícího Nicholsona vyniká i méně efektní ale stejně přesvědčivé herectví Davida Morseho, jenž byl za svůj výkon nominován na výroční nezávislou cenu Independent Spirit Award. Scénář : Sean Penn.(29.5.2011)

Váhal jsem mezi třemi a čtyřmi, ale místní hodnocení rozhodlo.(9.7.2009)

The crossing guard má pomalé tempo, ale na rozdiel od režisérovho neskoršieho projektu - Prísahy (2001) - nie je nudný. Penn ako scenárista potvrdil, že má talent na detailné vykreslenie charakterov. Pohral sa so zaujímavou témou, mierne si zafilozofoval o vine, treste a odpúšťaní a v hereckom obsadení stavil na osvedčenú istotu - Nicholsona. Výsledok je príjemný. Nie je to nič svetoborné, skôr taký "malý veľký" film na poobednú depresiu. Ale ako liek to nezaberá.. Skôr naopak.. (čo je v prípade drámy dobrá vizitka)(25.1.2008)

Jack Nicholson, David Morse a Robin Wright Penn to vytáhli na čtyři, jinak by to byl asi tuctovej film.(25.1.2006)

Sean Penn točí vždy hodně osobité snímky, které jsou skvěle zahrané a vizuálně působivé. Bohužel tyto dvě Seanovi"jistoty" ubíjejí zcela zbytek filmu i přes naléhavost jeho tématu a sdělení...(24.9.2008)

• FrajerLuke

Skvěle obsazená, příšerně napsaná, špatně zahraná a bez nápadu zrežírovaná nudná ptákovina. Jak může Nicholson při svých kvalitách brát tyhle role ... to na něj Penn asi něco ví :)(25.5.2004)

Ti co čekali akci jsou zklamáni, ti co čekali myšlenky či city nikoliv...(1.2.2010)

• Mato2104

Seana Penna mám rád ako herca,ale vidím,že ako režisérovy mu to príliš nejde.Neuveritelne slabý film.(3.10.2010)

• DHDV

Drama, kterému schází drama…(20.11.2010)

Výborný Pennův režisérský debut s tradičně skvostným Nicholsonem a spoustou dalších skvělých herců ve vedlejších rolích.Nedoceněný snímek s parádní atmosférou.(27.12.2010)

Je pravdou, že v tomhle případě mohl Penn trochu přitlačit na pilu, ale zřejmě mu jako režisérovi asi nikdy nebude vlastní dynamika a přímočarost, protože se hlavně soustředí na náladu jednotlivých scén, kterou vytváří s pomocí kamery a hudby, aby pak dal prostor velkým hereckým partům. Ke cti mu slouží to, že z herců dokáže vyždímat úplně všechno (perfektní Nicholson a Morse). 7/10(2.8.2011)

Tady sice čtu samou kritiku, nicméně pro mě osobně je Křižovatka smrti lepší než Pennův poslední film Přísaha. Styl filmu je sice zvláštní, záběry se pomalu střídají a film se jakoby vleče, ale všechno je to záměrné. Konečné rozuzlení překvapí a dělá z filmu nečekaně pozitivní zážitek.(20.12.2003)

<< předchozí 1 2