Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thom je nadaný student inženýrství na Cambridgeské univerzitě, o kterého se uchází několik velkých ropných společností, které mu slibují stále vyšší platy a pracovní výhody, pokud pro ně bude pracovat. Thom nabídky odmítá a později u večeře svému otci, řediteli ropného koncernu, vysvětluje, že nechce žít život v ropném koncernu. Během tohoto rozhovoru obdrží anonymní textovou zprávu od někoho, kdo ho v restauraci pozoruje a kdo mu řekne, aby se s ním sešel v klubu. Vydá se na místo, kam byl instruován, a setká se s ženou jménem Lorraine, která ho následně seznámí s Walterem, jenž vede záchranářskou společnost, která ze dna oceánu vyzvedla cenný poklad známý jako "poklad z Guadalupe", ale ten byl zabaven španělskou vládou, protože Walterova společnost prováděla záchranné práce nelegálně. Walter sestavil tým složený z členů s různými schopnostmi, mezi něž patří Lorraine, podvodnice a zlodějka, Simon, expert na logistiku, Klaus, počítačový hacker, a James, Walterův dlouholetý partner při hledání pokladu. Walter potřebuje Thomova inženýrského génia, aby jim pomohl dostat se do trezoru uvnitř Španělské banky, kde je zabavený poklad uložen. Thom s pomocí souhlasí a připojí se k nim v Madridu během mistrovství světa ve fotbale 2010, kde Španělsko bojuje o titul mistra světa. Jako své krytí využívají hluk davu mnoha fanoušků, kteří se ve městě shromáždili, aby sledovali zápasy, a mohli prozkoumat banku. Díky tomu zjistí, že trezor se nachází na obří váze pod velkou vodní nádrží. Pokud se hmotnost na váze jen trochu pohne, trezor bude zaplaven vodou a utopí v něm všichni, kdo se ho pokusí ukrást... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (83)

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Vo svojej podstate úplne za vlasy pritiahnutá heist blbina, ale solídne natočená s fajn kastingom a dobre plynúcim tempom, bez nejakej výraznejšej vaty. Malo to fajn príbeh s menším zvratom a záverom, ktorý si pýta pokračovanie a ak ho dostane určite ho nevynechám. Takýchto filmov zas tak moc nie a chémia medzi touto bandou čorkárov bola, takže prečo nevyužiť ešte raz. Hlavne treba pri filme vypnúť hlavu a nesústrediť sa na to čo je reálne a čo nie, čo by fungovalo a čo nie a človek si užije túto fajn jednohubku. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Heist movie postrádá šarm. 1)  Je potěšující vidět 29letého Freddie Highmora (novopečený inženýr z Cambridge) v "normální" roli, kdy nehraje ani autistu, ani schizofrenního vraha, ale "jenom" geniálního řešitele problémů. Chlapec má jiskru a je přitažlivý._____ 2)  Dalším pěkným chlapem je 41letý Sam Riley (kverulant James)._____ 3)  Snímek se pyšní dvěma hezkými pointami._____ 4)  Vše dohromady to hodí pěkné tři hvězdičky. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Je fajn vidět, že Jaume Balagueró zvládne také něco jiného než horor. Nepopírám, že bych nějaký další od něj moc rád viděl, ale Way Down se mu tedy také povedlo mimořádně. To co toto dílo činí tak velkolepým, je především mazané propojení in and out vykrádání banky s fotbalovým místrovstvím světa před deseti lety. Přestože jsem Španělům nikdy nefandil, jakožto fanoušek podobných soutěží jsem zmíněnou dějovou linii uvítal a dokonce jim na nakonec fandil. Ačkoli jsem nejprve očekával něco zcela odlišného a akce zde opravdu mnoho nebylo, loupež byla promyšlena do sebemenšího detailu, odkaz na Danyho Parťáky byl trefný a já se skvěle bavil! Závěru se dokonce povedlo celý film korunovat kombinací skvělého načasováním vyvrcholení loupeže s rozhodujícím španělským gólem poměrně emotivně zakončit. Za mě posledních 10 minut bezpochyby rozhodlo o páté hvězdě, neboť se odhalí nejeden skrytý zvrat a já nic z toho nebyl schopen očekávat. 88% PS: Po delší době opět film kdy dávám pět hvězd bez delšího rozmýšlení. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Jaume Balagueró, kterého jsem si oblíbil především prvními dvěma díly REC natočil svůj první akční film a opravdu se mi trefil do vkusu, protože přesně takhle si představuji od Španělů akční thriller, který má všechno od humoru, akce až po napínavý závěr a sympatické herecké výkony. Rád bych viděl pokračování. Čisté 4* ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Je to tak nějak na půli cesty... první půlka filmu je naprosto v pořádku, napínavá, zajímavá, odpustíte tam i nějaký ty chybky a hlouposti, zatímco druhá polovina s gradací začíná přecházet v pohádku. A dost se tomu divím, když to točil J. Balagueró, kterej má na kontě zejména horory celkem slušně hodnocený. Tady to není poznat, čekal bych víc napětí a hru s atmosférou. Jinak klasika, kde má starej pardál super plán na loupež, do toho musí přijít naivní ale chytrej mladík, kterej přijde na všechno a zároveň stihne i nějakou tu romantickou linku s jedinou slečnou v týmu. Na španělskej film to má až moc amerických nešvarů a je to škoda. Čím víc se blíží závěr, tím víc musí divák přivírat oči (např. maličkost, že jdou na jednu z nej loupeží v historii země, ale nikdo z nich nemá rukavice!?!? - ale no tááák, pár kriminálek už jsme viděli). V závěru nastane pár skoro až násilných twistů a otevřenej konec, kterej doufá, že to bude mít úspěch a může vzniknout další díl. Nebyl to vyloženej průser, ale určitě to mohlo být lepší... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • 500 litrů kapalného dusíku by mělo za následek asi 350 000 litrů plynného dusíku. To by zaplnilo celou komoru a způsobilo by udušení v důsledku ředění vzduchu a tím by se snížila koncentrace kyslíku. (sator)
  • Datum zápasu finále je zmíněno jako 10. července 2010 místo 12. července 2010. (Piercee)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj väčšina jeho natáčania prebiehala v španielskom Madride. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama